Problemi s slikom na laptopu

poruka: 9
|
čitano: 1.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, treba mi vaša pomoć kod problema s slikom na laptopu HP 6730s. Ukratko ću vam opisati problem. Gledao se video na youtube-u i laptop je odjednom blokirao, a slika na ekranu se ispunila raznim crticama. Nakon pokušaja restarta stvar je ista pri ulasku u sistem, povremeno se prikažu dijelovi desktopa, ali ne može se dobiti normalna slika i laptop se stalno restarta. Pomislio sam odmah da je problem do grafičkih drivera. Problem se ne pojavljuje u safe modu, a tamo sam pokušao reinstalirati drivere od grafičke, staviti novu verziju grafičkih drivera i stvar je ostala ista. Pokušao sam i reinstalacijom kompletnog sistema win 7, ali ništa nije pomoglo. Pretpostavljam da se možebitno radi o nekavom hardverskom problemu s grafičkom karticom(ati HD 3430) ili video memorijom. Što vi mislite što bih još mogao pokušati napraviti? Hvala

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Problemi s slikom na laptopu

Da, grafa crkava.

Ali, miriše na VRAM problem (dobro si zaključio), pa možeš pokušati peći...

A ako ne uspije:

http://www.ebay.com/itm/Packard-Bell-KAMET-GM-ML61-Graphics-Card-ATI-Radeon-HD-3430-256mb-34PF1VB0090-/172484034530?hash=item2828d97fe2:g:c34AAOSwGtRX2A8z

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Da, grafa crkava.

Ali, miriše na VRAM problem (dobro si zaključio), pa možeš pokušati peći...

A ako ne uspije:

http://www.ebay.com/itm/Packard-Bell-KAMET-GM-ML61-Graphics-Card-ATI-Radeon-HD-3430-256mb-34PF1VB0090-/172484034530?hash=item2828d97fe2:g:c34AAOSwGtRX2A8z

Znači dobro sam pretpostavio. Samo ne znam da li će ova grafa sa linka što si ga postavio odgovarati, mislim da je kod mene integrirana na matičnu ploču.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
9 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Znači dobro sam pretpostavio. Samo ne znam da li će ova grafa sa linka što si ga postavio odgovarati, mislim da je kod mene integrirana na matičnu ploču.

Možda, nisam siguran.

Tu grafičku sam vidio samo na zasebnom PCB-u (ova na linku), ali možda ima i matičnih ploča na koje je intregrirana.

U tom slučaju je rješenje puno skuplje.

Sam odluči želiš li eksperimentirati ili eventualno nositi ploču na servis  ili kupovati drugu.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 20:09 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Jolckan kaže...

Možda, nisam siguran.

Tu grafičku sam vidio samo na zasebnom PCB-u (ova na linku), ali možda ima i matičnih ploča na koje je intregrirana.

U tom slučaju je rješenje puno skuplje.

Sam odluči želiš li eksperimentirati ili eventualno nositi ploču na servis  ili kupovati drugu.

Koliko bi me otprilike došao popravak u servisu?

9 godina
neaktivan

Kolega Itelektronika ti radi takve popravke u servisu.

Lik je znalac, raspitaj se kod njega, najbolje na PM.

http://www.bug.hr/forum/user/85980.aspx

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 21:19 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Kolega Itelektronika ti radi takve popravke u servisu.

Lik je znalac, raspitaj se kod njega, najbolje na PM.

http://www.bug.hr/forum/user/85980.aspx

Hvala

11 godina

6730s nema odvojenu karticu, gpu mu se nalazi na matičnoj ploči. U 95% slučajeva s ovim simptomima kod ovog modela riječ je o zakazivanju GPU čipa. Grijanje, reball, pećnica će kvar odgoditi na neko vrijeme. Zamjena čipa je trajno riješenje ali je upitna isplativost za taj model.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala vam puno na odgovoru.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice