Problemi sa racunalom nakon instalacije windows xp

poruka: 21
|
čitano: 4.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problemi sa racunalom nakon instalacije windowsa

Dobar dan 

Ovako imam jedan problem u tjedan dana sam instalirao windowse 3 puta jer mi se samo smrzava.

Instaliram bilo koji program smrzava se, radim u programu srmzava se, spojim prijenosni hard smrzava se...

Bilo sto da napravim jednostavno se smrzne. Nakon 3,4 puta sto ga restartam komp normalno radi, jos ktome kad ugasim komp mreza mi ostane raditi kao da je komp upaljen i moram gasit napajanje da se mreza ugasi.

Bilo kakva pomoc bi dobro dosla

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi sa racunalom nakon instalacije window
bubach1989 kaže...

Dobar dan 

Ovako imam jedan problem u tjedan dana sam instalirao windowse 3 puta jer mi se samo smrzava.

Instaliram bilo koji program smrzava se, radim u programu srmzava se, spojim prijenosni hard smrzava se...

Bilo sto da napravim jednostavno se smrzne. Nakon 3,4 puta sto ga restartam komp normalno radi, jos ktome kad ugasim komp mreza mi ostane raditi kao da je komp upaljen i moram gasit napajanje da se mreza ugasi.

Bilo kakva pomoc bi dobro dosla

Svakako je potrebno dobro ispuhati kućište od prašine, koje su temp. komponenti, provjeri sa HW minitor

Skini Hirens Boot CD, snimi ga na CD, bootaj računalo sa tog CDa, pokreni MiniXP, vidi da li se računalo tamo smrzava? Usput (na MiniXP) dok to provjeravaš pronađi HD Tune među programima, pokreni error scan full, pogledaj i heath tab, javi rezultate.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 17:01 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Aha temp cipseta je 40 stupnjeva, a proca u idelu 40-45 stupnjeva jos sam ktome primjetio da je instalacija windowsa i svih progrsma normalno tekla dok je internet ili mreza bila iskopcana (fizicki). Zar je moguce da mi mreza radi probleme?
16 godina
bubach1989 kaže...
Aha temp cipseta je 40 stupnjeva, a proca u idelu 40-45 stupnjeva jos sam ktome primjetio da je instalacija windowsa i svih progrsma normalno tekla dok je internet ili mreza bila iskopcana (fizicki). Zar je moguce da mi mreza radi probleme?

Provjeri Ram memoriju sam MEM testom pa vidi mozda je u RAM-u problem...

Softwer
13 godina
neaktivan
Rami su testirani prije tjedan dana kad su se pojavili prvi problemi i prosli su sve testove i svi slotoli i oba keksa su dobra komp trenutno radi bez neta i radi bez problema sve instalira, ne steka ne smrzava se radi besprijekorno dali je stvarno moguce da mi je integrirana mrezna krepala?
16 godina
odjavljen
Ugasi ju u BIOSu pa ces vidjet kako radi bez nje.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Aha to cu sutra probat posto sam na putu na poso pa javim sutra kako je proslo ako bude daljnih problema fala na pomoci
13 godina
neaktivan
Pozz ovako prokrenuo sam windowse u safe modu da napravim chkdsk i naso mi je dosta greska na hardu sad sam to stavio da mi ispravi ali svejedno se windowsi tesko dizu treba dosta dugo da se pokrenu.
14 godina
bubach1989 kaže...
Pozz ovako prokrenuo sam windowse u safe modu da napravim chkdsk i naso mi je dosta greska na hardu sad sam to stavio da mi ispravi ali svejedno se windowsi tesko dizu treba dosta dugo da se pokrenu.

Ako skineš Hirens Boot CD, sa miniXPom možeš provjerit kako se računalo ponaša, i provjerit dijagnostiku diska.

Valentin
13 godina
neaktivan
Racunalo se trenutno ponasa tako da me odbija i j.... u mozak stavio drugi hard i nove win i dalje odbija poslusnost, promjenjene termalne paste na cpu, cipset i grafa ali i dalje temperature cipset 40 stupnjeva, cpu nesto bolje hladen, a sto se tice dijagnostike sa hirens boot cdom nemrem napravit jer odbija bilo kakav pokusaj instaliranja win jos k tome me cdrom j..... ako skinem hirens jel se moze bootat sa sticka?? I kako bi mogo napravit boot hirens? Dali klasicno kao i win il ima neki drugi nacin
14 godina

Evo slijedi ove upute, tako budeš imao Hirens Boot CD na USB memoriji.

http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk

Normalno bootaš računalo kao i sa CDa, ništa se ovdje ne instalira, kad te zatraži klikneš na MiniXP, zatim bude njega pokrenulo (ali ne sa HDD nego sa USBa).

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Aha znaci nemora bit nikakav os gore da bi se pokrenuo kuzim sa njim da testiram sve il... Ker stvarno mi ga je vise dosta samo se redaju problemi
14 godina

Kad pokreneš taj MiniXP, možeš provjerit da li se on ponaša normalno ili se isto javljaju problemi, njega ne moraš instalirat, usput na njemu se nalaze i programi za dijagnostiku (HD Tune, MEMTEST86+ ITD.).

EDIT: Pošto ti je pronašlo greške na disku, pretpostavka je da disk stvara probleme (sporost itd.), kad pokreneš MiniXP i ako se računalo ponaša OK i normalno reagira (u odnosu na ono kad boota sa HDDa), probaj ponovo spojit externi disk, onda pokreni HD tune, s njime možeš skenirat disk na bad sectore (ERROR SCAN FULL), pogledaj i HEALTH dio.

Ali inače najbolje je isprobat računalo sa drugim dijelovima, znači staviš drugi disk, na njega snimiš XP, drivere i programe, probaš kako se ponaša, ako problem ostaje i dalje, posudiš RAM od nekoga, ugradiš i probaš opet, tako isprobaš komponentu po komponentu dok ne dođeš do riješenja. Sretno.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 19:50 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina

svaki problem ima neki uzrok. Na PCu se uzroci dijele na hardware i software (naravno i juzer, slavenska trilogija).

-HW uzrok = kvar. Primjećeno na mrežnoj, moguće, ali nije uvjerljivo ponašanje.

-SW uzrok, soft, sve ostalo, od Yogurtastog OSa, lošeih drivera, OCa, utilsa, nezgodne kombinacije i naravno malware-virusi (jer pametni virus radi kad ima net). Moguće.

-ili nešto treće...

dilemu HW-SW najefikasnije rješavaš livemedijem (miniPE, liux.. pa sve do Hirensa s potrebnim test-diag-utilsima).Kad to obaviš, bit ćeš bliže rješenju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 19:51 (ihush).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo da javim komp trenutno radi stabilno i svaka instalacija prode bez problema e sad trebam savjet oko programa za odrzavanje, testiranje i zastitu za komp.
znaci trebam za hdd, cpu, grafu itd programe za testirane stabilnosti i ispravnosti komponenta.. za rame znam da je najbolji memtest zanima me za hdd, cpu i grafu najbolje...

e sad sto se tice opcenito programa za ciscenje kompa i odrzavanje znam da je dobar tuneup... ima neki drugi mozda bolji program...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za čićenje računala ti se je bolje klonit Tuneupa, uzrokuje nešto ovako kao što se i tebi dogodilo. Možeš si skinut Ccleaner (cleaner i registry repair), Auslogic Disk defrag (Defragment HDDa-ubrzanje sustava), MalwareBytes (skenira računalo na razne gamadi i sl.), Avast Free Antivirus, Mozillu Firefox ili Google Chrome preglednik interneta (sigurniji od IE).

Inače daj napiši kako si riješio probleme, pa da i drugi znaju, ako budu imali nešto slično.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa ubiti nista posebno nisam napravio ocistio sam kompletan komp od prasine, promjenio sve termalne paste( cpu, cipset, grafa) kod instalacije windowsa iskljucio mrezu u biosu i fizicki je bila iskopcana.

Uzeo drugi hard na na kojem su bili windowsi instalirani (win i driveri nista vise), zatim sam sa cmd -om stari hard skeniro sa chkdsk da ga poslozi i formatirao hard kompletno sa cmd.

Ukopcao sam svoj stari hard da mogu instalirat win i nakon instalacije win nakon instalacije drivera za jednu.komponentu restarto komp i tako ponavljao dok nisam sve drivere instalirao kako spada.

Meni je to pomoglo dali ce nekom drugom to pomoc neznam

Fala na pomoci svima

Pozzz

14 godina

Znači ugasio si mrežnu karticu koja je integrirana na matičnoj ploči i sada radi OK, očito je onda ona stvarala probleme, možeš si uzeti neku mrežnu karticu koja se spaja na PCI ulaz u matičnu ploču, tako da imaš normalno internet.

Preporuka:

http://www.protis.hr/products/details/mrezna-kartica-pci-edimax-en9130txl/7339

Fino ugradiš, instaliraš drivere sa CD koji dobiješ i opet imaš net, ovu koju si isključio u BIOSu ostaviš tako kako je, nju više ne koristiš.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da kuzim al sto je najbolja fora meni sad komp radi normalno i sa ukljucenom integriranom mreznom i samo mi nije jasno zasto meni mreza ostane upaljena nakon sto je komp ugasen o.O to jos nisam otkrio i kad ugasim napajanje ugasi se i mreza
16 godina
odjavljen

Mrežna je upaljena da bi mogla primiti WakeOnLAN signal...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Al fora je u tome sto se to nikad nije desavalo nego se pocelo desavat u zadnjim mjesec dana
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice