Problem s USB prikljuckom na kuciscu

poruka: 10
|
čitano: 2.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime, imam kuciste ( http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1124&ID=1440#Tab0 ) koje ima na gornjem dijelu dio za USB prikljucak.. takozvani ( "Easy access USB2.0 and 1394 ports on top" Slika:http://www.thermaltakeusa.com/ProductHtml/image/VC3000BWS/41.jpg ).. e sad.. ubacio sam novi USB takeMS 32GB (http://p.gzhls.at/414596.jpg) u taj prikljucak na kucistu i nije mi komp uopce nista reagirao, kao da nisam ni ubacio nista.. kad sam ga izvadio i ponovo ubacio vidio sam "iskrice" kod poklopca koji sluzi za zatvaranje tog djela za usb na kucistu (vidi gore sliku).. e sad, zanima me jel mi USB riknuo ili ima ikakve sanse da se ipak otvori USB tj. da ga koristim normalno kao i svaki drugi USB.. tek sam ga kupio, dakle ima garanciju i sve tako da ako je riknuo zanima me dal ce mi to priznati u garanciji ili sta da napravim.. molim savjet..

takoder me zanima zasto mi je to usb prikljucak napravio tj. izbacio te "iskrice"..

e, skoro sam zaboravio spomenuti.. kad sam ubacio drugi put usb, tj. kad sam "ugledao" te iskrice komp mi se ugasio.. dakle, smijesno ali istinito.. mogu gasit komp pomocu USB-a..     -.-

MetalHead
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s USB prikljuckom na kuciscu

Jel ima itko ikakvo rjesenje?

MetalHead
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjerio sam par puta vec.. sve je dobro spojeno.. vjerovatno je greska u usb prikljucku koji je na kutiji jer sam obicno uvijek spajao na maticnu iza kutije usb-ove, ovo je prvi put da sam prikljucio gore tako da je mozda to u kvaru, skinut cu ja to skroz dole s kutije.. da pitam jos, dakle, mogu se pozdravit s usb-om? ili ce mi priznat to u garanciji?

MetalHead
18 godina
neaktivan

Kucista inace imaju lose rijesene te prikljucke gore. Pogledaj zice od tih prikljucaka pa ce ti biti jasno koliko su kvalitetni. Na no name kucistima te zice su kao dlaka. Ako mozes doci do samog prikljucka pogledaj da se negdje te zice ne dodiruju a malo je vjerovatno ali je moguce da negdje postoji kratki spoj. Dok to ne rijesis savjetujem ti da sa ploce iskljucis te konektore da ti to gasenje preko USB-a ne bi bilo poslednje na toj ploci.

:)
15 godina

Može biti i da su žice na USB front panelu krivo spojene tvornički ili su u kratkom spoju.

Meni se jednom dogodilo kod sastavljanja konfiguracije da sam spalio dva diska jer nisam skuzio da su na jednom kućištu (nije bilo naznačeno nigdje, niti označeno drugim bojama žice) biseri zamijenili 5 i 12 V kabele na konektoru za case light. Taj konektor sam spojio na napajanje i automatski mi je cijela jedna grana imala obrnute napone :-(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Dok to ne rijesis savjetujem ti da sa ploce iskljucis te konektore da ti to gasenje preko USB-a ne bi bilo poslednje na toj ploci.

Skinut cu skroz taj cijeli gornji dio..

naravno da negasim komp preko USB-a ^_^ to sam onako slikovito opisao.. :)

Nego, sad me zanima dal mi je USB riknuo totalno ili postoji nekakvo rjesenje? ako ne, dal ce mi USB priznat na reklamaciji ako odnesem ili?

MetalHead
18 godina
neaktivan

Ma samo se napravi blesav i reci ne radi. Nemoj pricati ovo sto si nama ispricao ;)

A gasenje sam ja shvatio kako treba nemas brige. I ne moras skidati taj dio kucista vec samo odspoji sa ploce.

:)
15 godina
neaktivan

Ok, otic cu ja sutra reklamirat mozda cak i danas ako stignem.. Hvala svima :)

MetalHead
15 godina
neaktivan

Evo, sve sredeno.. dobio sam novi USB.. :)

a sta se tice onog prikljucka na kutiji, sve sam izvadio i bacio, osim poklopca.. :)

Hvala svima na pomoci.. moze tema na LOCK..

MetalHead
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice