Problem sa RAM-om ili nesto drugo?

poruka: 14
|
čitano: 3.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dakle ovako nekako.. Nedavno sam uzela komp u Linksa, konfiguraciju slozenu po preporuci

prijatelja koji se razumije u racunala puno vise nego ja.

Od prvog dana, samo problemi.  Internet stranice stalno crashaju, javlja se "AW snap" greska,

i tek nakon par reloadanja stranice ona profunkcionira. 

Pri startupu se odmah ruše programi, daemon tools, skype itd..

BSOD se javio bar 7,8 puta, ruse mi se programi usred downloada itd.

Prvo smo mislili da je do RAMa, pa smo pokrenuli memtest. koji je izbacio hrpu greski, 

ali drugi test je  pokazao da na ramu nema nikakvih problema.

Komp je odnesen u links, gdje su ustanovili da je graficka faulty, i zamijenili su je novom.

Cim sam komp vratila doma, ustanovila sam da su problemi isti jos uvijek tu, dakle nema nikakve promjene.

Sto znaci da je otkrivena greska na grafickoj valjda bila puka slucajnost.

Opet smo pokrenuli oba testa, gdje je jedan opet pokazao hrpu greski, a drugi, koji je radio 14 sati dijagnostike, 

je ustanovio da problema nema.

Softver smo reinstalirali, koristim Windows 7 , 64bit.

Mozete li mi dati nekakvu ideju bar o cemu se radi, kome da idem, sto da radim, jer vise ludim od silnih problema sa kompom koji je nov.

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zamjeni RAM!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

RAM definitivno.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako imas vise plocica rama , probaj s jednom po jednom palit i testirat komp da vidis koja je neispravna !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

RAM. Zamjeni ga,a kolega gore je rekao kako da vidis koji modul ne radi. 

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemaš se ti šta zaje..... sa kompom,on je pod garancijom i na njima je da ti isporuče ispravnu robu koju si im i platila

dnl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eto hvala na savjetima, dakle sve upucuje na RAM.

Nista odnijet cu im sutra komp, ali znam vec sto me ceka.

Njihova prica o tome kako su oni komp pregledali i kako je dijagnostika

pokazala da je RAM u redu, te da je vjerojatno do mog softvera ( a nije ).

Meni jedino preostaje nastojat bit kuja i reci im da komp ostavljam njima i 

da ga ne vracaju dok ne radi perfektno. :P 

updejtam vas sutra

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa RAM-om ili nesto drugo?

RAM ti stvara probleme. Imaš garanciju? Ako nemaš nije toliko skupo.

15 godina

ram je 100%, reci im sve kak je i da i dalje ne sljaka, te da si provjerila memoriju s memtestom i da izbacuje hrpu gresaka... i nek ti izvole zamjeniti ram

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Podhitno vrati RAM i nek ti daju novi !

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo samo mali update...

Instalirali smo ubuntu i pronasli na njemu gresku, naravno, na RAM-u, 

pa smo napravili print screen i otisli u linksa. Zasto ubuntu? Zato jer je besplatan

, pa me ne bi tentali da kupim originalne windowse uvjeravajuci me da je

problem u softveru..

Ovaj put im se nije dalo prepirati oko toga u cemu je problem, pa su prihvatili da

je greska u RAM-u i uz nadoplatu su mi instalirali memoriju PC-12800, 8 GB, G SKLL RIPJAWS X Series, F312800CL9D-8GBXM, 

DDR3 1600MHz, kit 2x4 GB.

Evo upravo instaliram windowse 7 ( 64bit) i drzim fige da se novi problemi ne pojave.

Vec sam pola komponenti mijenjala, pa se nadam da je to to. 

I da, nakon instalacije novog RAM-a sam pokrenula memtest koji nije izbacio nijednu gresku.

Hvala vam puno za savjete, izgubila sam 9 godina zivota zivcirajuci se oko ovog:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem RAM ili matična ili nešto treće?

Evo da ja velim svoj problem. Kada stavim sva 4 keksa u matičnu komp uglavnom (kada se digne, nakon nekog vremena naravno stiže BSOD) ne diže OS, a na led-u na matičnoj brojkice se samo vrte i ne stanu. Testirao sam memoriju i sve je ok s svakim keksom i kada je svaki u prvom utoru sustav se normalno diže. Isto sam napravio i sa ostalim utorima, i čini se da je nešto "otišlo" na 2. i 4. utoru jer oni nekad nisu htjeli podići OS.

E sad, to ukazuje na problem na matičnoj, ne? Se to da riješiti na servisu? skupo? jel mi se to uopće isplati jer 1. i 3. rade dobro?

Hvala.

17 godina
soft kaže...

Evo da ja velim svoj problem. Kada stavim sva 4 keksa u matičnu komp uglavnom (kada se digne, nakon nekog vremena naravno stiže BSOD) ne diže OS, a na led-u na matičnoj brojkice se samo vrte i ne stanu. Testirao sam memoriju i sve je ok s svakim keksom i kada je svaki u prvom utoru sustav se normalno diže. Isto sam napravio i sa ostalim utorima, i čini se da je nešto "otišlo" na 2. i 4. utoru jer oni nekad nisu htjeli podići OS.

E sad, to ukazuje na problem na matičnoj, ne? Se to da riješiti na servisu? skupo? jel mi se to uopće isplati jer 1. i 3. rade dobro?

Hvala.

Nije nužno - pogledaj u uputama kakvi keksi memorije se mogu kombinirati sa kojim utorom. Na poslu imam stroj na kojem nije svejedno kakve memorije idu u koji utor, jednostrane ili dvostrane.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina

"This motherboard provides four 240-pin DDR3 (Double Data Rate 3) DIMM slots,
and supports Dual Channel Memory Technology."

i meni su sva 4 keksa identična.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice