Problem sa računarom BSOD

poruka: 2
|
čitano: 957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa računarom BSOD

Pozdrav!

Imam problem koji se počeo pojavljivati prije mjesec i po, dva. Kada comp ugasim oko 12 kada krenem leći, i upalim ga kada dođem sa posla oko 4, pola 5 slijedećeg dana, win se digne i nakon 10 sekundi se sam restartuje. Nakon toga piše windows has recovered... i to je to. Onda sve radi ok. mogu ga ugasiti, upaliti, sve radi ok. Recimo, kada sam vikendom kući i kada comp ugasim navečer, a upalim slijedeće jutro NIKAD nemam problema. Znao sam ga paliti oko 12, 1, sve ok. Kao da ima neki rok koliko ne smije biti neupaljen comp, i ako se preleti taj rok, on se restartuje.

Inače, koristim:

windows 7 x 64

intel core duo e7500 2.93

4 gb rama

ati radeon saphire x2

matična ploča je asus p5p41d

Samsung lcd je spojen preko hdmi kabla sa grafičkom..

I prije 5,6 dana kada upalim comp ne vidim ekran dobrodošlice gdje je pisalo ime i broj matične ploče i ono da se pritisne del i uđe u bios, također nema ni starting windows, nego samo crno i onda izbaci meni da ukucam pass i uđem u windows!!

Šta preporučujete?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:48 (hule123).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa računarom BSOD

1. "ati radeon saphire x2" -> zbog dosta komponenti unutra provjeri da li ti je napojna jedinica dovoljno snažna.

2. Ako nije napojna kreni tražiti koja ti komponenta radi problem - Izvadi sve kokmponete koje ti nisu neophodne za rad, razne štampače, skenere i sl.

3. Instaliraj ponovo samo operativni sustav sa driverima i prati što se dešava nekoliko dana.

4. Postepeno, dio po dio dodaj komponte i svaki put provjeri da li dobro radi kompjuter.

Pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice