Problem monitor/slika/grafička

poruka: 4
|
čitano: 567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Izobličenje slike problem: monitor/slika/grafička

Pozdrav,

ako netko zna na temelju iskustva...

znači jučer sam započeo, a danas sam završio 'generalku' čišćenja kučišta. Sve sam komponente izvadio i dobro očistio od prašine, zatim vratio i upalio najnormalnije komp kao i svaki puta, i radilo je sve super, cijelo popodne sve do navečer. Do prije nekih pola sata u jednom trenu samo od sebe dok sam surfao lijevi dio ekrana 'izobličio' (recimo da se naglašeno vide vodoravne crte i nekako se vidi više crvene boje, desni dio mi se čini relativno oke...ne znam kako bih bolje to opisao).

Moje sumnje su na grafičku, da li postoji neki testni alat da se to utvrdi 100%? Postoji mogućnost da je i monitor u pitanju. Spojena je grafička DVI-D kabelom (bijeli), provjerio sam ga više puta i spojeno je onako kako treba, i prišerafio sam ga i na monitor i na grafu.

Monitor: LG 23EA63 IPS LED

Grafička: MSI (ATI/AMD) R67701GB DDR5

Kupljeno je to u 09/2011

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 22:39 (Zero Chance).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa moras probati u drugi izlaz na grafi, drugi monitor, drugu grafu, i onda ces lako doci do rijesenja! nema ti druge nego "latiti se posla"... nikakav softwer ti tu nece pomoci!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 22:58 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Izobličenje slike problem: monitor/slika/grafi
Zero Chance kaže...

Moje sumnje su na grafičku, da li postoji neki testni alat da se to utvrdi 100%? Postoji mogućnost da je i monitor u pitanju. Spojena je grafička DVI-D kabelom (bijeli), provjerio sam ga više puta i spojeno je onako kako treba, i prišerafio sam ga i na monitor i na grafu.

Sa slike nije baš moguće vidjeti to što si opisao pa se moramo voditi tvojim opisom. DVI-D je digitalni signal, što znači da on od grafičke kartice do monitora ne može doći tako "izobličen" (tako nešto bi se eventualno u teoriji moglo dogoditi kod VGA signala, iako u praksi teško bi bilo očekivati baš takve artefakte i kod VGA signala). Probaj napraviti ovo što je kolega Stjepanj napisao, mada najvjerojatnije je problem u samome monitoru, jer ako ti je takva slika došla iz grafičke kartice, to bi značilo da ju je grafička kartica takvom iscrtala u svojoj memoriji, što bi također bilo vrlo neobično i nesvakidašnje.

Dakle, spoji monitor na drugo računalo, DVD player ili zapravo da ga jednostavno odspojiš od ičega - monitor bi ti tada trebao prikazivati neku poruku da nema ulaznog signala, pa otvoriš monitorov ekranski izbornik - ako i na njemu vidiš artefakte, znaš da se nešto dogodilo sa samim monitorom. A onda nemaš što drugo napraviti nego ga dati na servis. Ono što si opisao nekako najviše liči na fizički problem sa samim ekranom, a ne na elektronički problem sa signalom, odnosno obradom istog.

17 godina

Čini se da je do ekrana, nosit ću ga na servis, fala Bogu sačuvao sam račun i jamstveni list i još bolje pronašao ih.

Isprobao sam sa drugom (ispravnom ofc) grafičkom i ista stvar je bila, tako da monitor trebam dati na popravak.

Samo me čudi da je tako 'brzo' otišao. Imam ga od 28/05/2013. To su 2 i pol godine...prije toga sam imao CRT-a kod mene je bilo u vlasništvu nekakvih 8 godina, i još koju godinu prije kod kuma, i sve super, al šta ćeš...današnja tehinka se ionako radi da ne traje.

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice