Problem sa memorijom

poruka: 16
|
čitano: 1.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Problem sa memorijom

Nabavio sam 2x1 gb ddr 400 memorije...imam 2 slota za ubost memoriju...kad stavim jednu pločicu (bilo koju) radi super...ali kad stavim obje onda komp poludi i čim uđe u windowse izbaci plavi ekran smrti...

Dakle pojedinačno rade bez problema ali zajedno nema šanse...

Pločice su kingmax identične...

Šta napravit da bi imao 2 gb ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 16:57 (ursusc355).
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Problem sa memorijom

Testiraj pločicu po pločicu memtestom (memtest86+ iz boota a ne iz Windowsa).

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Problem sa memorijom

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Problem sa memorijom

Jesi testirao memoriju sa memtest86?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Jesam...piše da je ispravna...mudrovo sam da je možda zbog dual chanela...al nemogu ga nigdje isključit ...gledo sam u biosu i nema opcija za to...trebnutno mi radi sa 1 pločicom od 1gb i jednom od 512...al sad dvije od 1 gb neče....ili izbaci plavi ekran smrt ili samo zamrzne slia čim uđe u windowse ...

18 godina
Problem sa memorijom

Možda koja od pločica treba viši napon?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

pokušo sam i to...i čim malo samo dignem napon neče se windowsi podič...neznam šta pokušat više ...

18 godina
Problem sa memorijom

Je li na matičnoj najnoviji dostupan bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

To neznam ...nemogu reč...nisam siguran da znam kako se to radi...

17 godina
ursusc355 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Jesam...piše da je ispravna...mudrovo sam da je možda zbog dual chanela...al nemogu ga nigdje isključit ...gledo sam u biosu i nema opcija za to...trebnutno mi radi sa 1 pločicom od 1gb i jednom od 512...al sad dvije od 1 gb neče....ili izbaci plavi ekran smrt ili samo zamrzne slia čim uđe u windowse ...

-ne paliti OS dok ne prođe bar par minuta memtesta. (možeš odspojiti HDD).

-koja MBO (točan model-revizija, chipset, verzija BIOSa)

-po opisu je problem u dualchanel modu. Mogao bi pomoći noviji BIOS ili isključivanje te opcije (ako postoji). Drugi način, spustiti brzinu RAMa jer stariji chipsetovi nisu predviađali tu količinu i gustoću RAMa. Gustoća je broj chipova na DIMMu i jedno/dvo-strano i mogućnost da je na max količini (pr 2GB) max podržana brzina npr 333/166 ili 266/133. Najstarije MBO su čak ograničene na 1.5GB ili problem s modulom većim od 1GB koj radi ako je iduća banka (DIMM) slobodan. Uz brzinu (MHz) može se povećati RAS-CAS s 3-na-5/6.

nadogradnja BIOSa na novijim MBO nije problem (iz windowsa), ali uvjek radit na stabilnoj konfiguraciji jer ako se smrzne možep baciti MBO.. Za starije MBO je isključivo iz 'DOSa' (boot disketa/CD ili iz samog BIOSa dok file mora biti na nekom mediju čitljivom iz DOSa kao disketa). Prije nadogradnje (i razmišljanja o tomu) pročitati na što se odnosi izmjena u novijoj verziji (changelog) jer možda nema koristi.

- Pročitati na www-proizvođača točne specifikacije i ograničenja. (moguće upravo 1.5GB).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Problem sa memorijom

Pogledaj u nekom programu koju točno matičnu imaš i koju verziju biosa. Npr u CPU-Z ili Aida64.

Onda na stranici proizvođača matične pronađeš tu matičnu i pod njenim preuzimanjima bios.

Tamo imaš i upute kako flashati. Ako ih nema, potražiš online ili pročitaš u manualu matične.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa memorijom

Postoji mogućnost da ti memorija ne radi dobro u dual channel modu s tvorničkim latencijama. Imao sličan problem s kingmaxom na nforce2 ploči davnih dana. Poigraj se s latencijama u BIOS-u. Vidi koje su tvorničke (8-4-4-4 recimo) i stavi na primjera niže (7-3-3-3). Iz glave bacam latencije, tako da provjeri. Potraži na netu jel tkogod imao sličan problem u kombinaciji tvoje matične ploče i memorije u dual channel radu...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti memorije nisu kompatibilne bolje ih prodaj i kupi novu memoriju.

13 godina
protjeran
Problem sa memorijom

Sinoč se sjetio da bi problem mogo bit u tome što sam klokiro procesor i to dizanjem fsb-a ...kad sam tu vratio na defaultne postavke i stavio ta 2 gb komp je normalno ušo u windowse bez plavog ekrana smrti...i pogledam u sistem i piše fino da imam 2gb i sve super...

Ja taman sav sretna što sam konačno naredio kad odjednom se slika zamrzne....ni task manager niti išta nemogu ...doslovno se sledi sve...nakon jedno 5 minuta normalnog rada...

Pokušo još 3 puta uči u windowse i svaki put isto...radi 5 minuta super i onda se smrzne...

Jel zna iko šta o tome ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Problem sa memorijom

Ajde ispuni opciju "Moj PC" u svom profilu, da znamo kakvu konfiguraciju imaš!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice