Problem kod pokretanja novijih igara !

poruka: 74
|
čitano: 6.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Nema potrebe za kritiziranjem ikoga...meni je drago da se problem riješio i gotovo.

Da nije bilo do napajanja nego nečeg drugog,kao što vi kažete,veće temperature,nedostatak paste,itd.,

to bi samo meni išlo na dušu jer sam odlučio ne reklamirati taj PC u dućanu gdje sam ga kupio,radi katastrofalnog

pristupa prema meni kao kupcu.Da budem iskren,grijanje PC-a ili veće temperature sam automatski isključio jer i nije

bilo nekog pretjeranog grijanja...doduše,sad su temperature još i manje sa Corsairom jer osjetim na dodir,ali ne kažem

da nije oglo bit...uglavnom,prije mog obraćanja za pomoć ovdje,bio sam na mnogim drugim forumima,stranim,i isto tako

je najviše ljudi spominjalo napajanje,a manji dio njih je spominjao zagrijavanje,memoriju,grafičku,itd !

Tako da sam se ja ponio za većinom glasova i eto,sve je ispalo dobro,tako da nema potrebe za vrijeđanjem ostalih ćlanova foruma.

Nadam se da ne vrijeđam ovim stavom nikoga !

3 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem kod pokretanja novijih igara !
Milka30 kaže...

Citam od pocetka ovu temu i ne mogu da vjerujem!

Uopce me ne zanima tko je sve pisao,ali samo retardi mogu takvo sto pisati!

Ajmo sada svi meni TD!

Objasnjenje!

Racunalo se restartira usljed opterecenja!

Svi ste u hipu zakljucili da je napajanje i tocka,gotovo,kraj price,to je to,mora odmah kupiti novo!Na takvim "serviserima racunala" firme koje prave hardware zarade 50% svoje ukupne dobiti GARANT!

Da imate imalo pameti zakljucili bi ste da prvo treba probati nešta jednostavnije,besplatno-recimo temperature!

Majke mi moje,ja cim sam procitao na prvoj stranici,odmah mi je to palo na pamet(doduše,mislio sam da nije stavita pasta na neki od procesora,ili ostala spužvica,ili cooler nije dobro sjeo...),ali neeeee,odmah ekipa je ustanovila da treba novo napajanje!

I citam,dalje,da vidim hoce li mu itko spomenuti...no nista....

Svejedno,autoru bi preporucio da jos jednom pogleda kako mu cooleri leže,koje su temperature-jer da hebe rak raka zbog prednjega ventilatora ne bi se trebao tako gasiti!

....Samo posjecam ekipu,ne zaboravite prst dolje!

Ajme vidi njega sada pametnjakovića. On je sve znao al je samo šutio. Pa što mu nisi napisao prije kad ti znaš, što mu nisi napisao da ne kupuje ništa i potrudio se pomoć savjetom neg si sad došao prodavat pamet? Pa jel mu je ABCD već u prvom odgovoru preporučio da ga nosi tamo gdje ga je kupio al je on to odbio.

Netko je prvi posumnjao na napajanje. A obzirom na kvalitetu napajanja nije ni čudo, pa smo mi ostali samo predlagali koje napajnje da uzme kad već uzima. (A di si ti bio? šutio si i čitao jer si ti prepametan) Restartat se komp može iz 100 razloga. RAM, temperature, loše napajanje, krive postavke u biosu, loše montiran hladnjak procesora kak si i naveo, driveri... Ovak na daljinu teško mu itko može pomoć, a obzirom da je autor odbijao da odnese komp nazad gdje ga je kupio i odlučio kupit novo napajanje pa probat samo da ne nosi njima mogli smo mu samo savjetovat koje napajanje da uzme.

A ovo što su naveli iz HG spota da nije radio prednji ventilator, dvd pogon i novi ugrađeni disk to je nastalo tek nakon što je autor išao sam spojiti novo napajanje (razumljivo jer je to radio prvi put). Tako da taj ventilator na prednjoj strani kućišta nije uzrok problema s početka teme, jer da mu to sve ni na početku nije radilo ne bi ni windowse uspio instalirat zar ne?

I evo nisam zaboravio TD, sam zbog toga jer se sad praviš pametan a kad se pita za savjet šutiš.

9 godina
neaktivan

Još nešto...vidim spominje se prednji ventilator i visoke temperature...!

Prednji ventilator je radio dok se to dešavalo,a temperatura PC-a je bila normalna...nisam vršio mjerenja,nego po dodiru kučišta,

a taj isti prednji ventilator je prestao radit,kad je moja malenkost išla montirat napajanje i usra motku...onda nije bilo ni ventilatora,

ni dvd pogona ni novog diska,koji sam naknadno uzeo i zato sam ga nosio u dućan,da mi oni to srede jer ja nisam znao kako.

Bitno je opet napomenuti...da je PC sasvim nornormalno radio prilikom svih radnji,osim kod pokretanja novih tj.zahtjevnih igara.

Starije igre su se normalno pokretale i igrale,ali kod novih igara,uspio bih doći do opcija i podešavanja i kad bi trebalo započeti igru,

uslijedilo bih gašenje i automatski restart računala.Navodno sam kupio gamerski laptop,a dućan gdje sam ga uzeo,ugradi takvo smeće

od napajanja,AKYGA PRO 600,koje nije imalo šanse za pokretanje jačih igara...ugradnjom Corsair-a od 650W,taj problem je isti čas riješen.

E sad...jesam li ga trebao ići reklamirati u dućanu gdje sam ga kupio ? 

Većina ljud vjerojatno bi,ali ja nisam htio,nakon više stvari,šta zbog pristupa samih trgovaca iz navodnog dućana prema meni kao kupcu,

šta zbog takvog fušeraja šta izviruje od tamo,a brigu za kupca neću niti spominjat,tako da je moja odluka bila,da ga kupim samostalno jer

sam jednostavno htio što prije riješit taj problem i tih 800-tinjak kuna mi nije niti malo žao,kad samo pomislim koliko bi me muljala ekipa iz dućana

te jednostavno,nisam imao ni volje ni živaca se natezat sa njima...nek im je sa srećom,mene tamo više neće vidjet nikada...eto !!!

3 0 hvala 0
15 godina

Sve ok, nitko se nije rodio pametan. Svi smo to prošli kad smo se prvi put susreli sa kompom. Naučiti ćeš, ima vremena. A to napajanje definitvno je bila slaba točka i nije nudilo ono što je na njemu pisalo, 600W yeah right. Novce za novo kvalitetno napajanje nisi bacio, to napajanje će te jako dugo služiti, kad kroz 2-3 godine odlučiš nadograditi komp napajanje nećeš morati mijenjati.

Jedna bitna stvar. Temperaturu PC-a nemožeš ustanoviti dodirivanjem kućišta, ne radi se ovdje o tome koliko je kućište toplo nego koje su temperature chipseta, GPU (grafičkog procesora) i CPU (procesora). To se može provjeriti u biosu ili softverski sa aplikacijom. Vjerovatno si uz komp dobio i nekakve cd-ove sa utility-ima od matične ploče. Neznam koju ploču imaš jer ovo što si naveo je samo chipset ali nemaš proizvođača i model. Da imaš, dao bih ti link gdje možeš skinuti utility za monitoring baš za tvoju matičnu.

9 godina
neaktivan

Od cd-ova uz novi komp,dobio sam samo 2 cd-a - driveri za grafičku i svi ostali driveri.

Instalirao sam program Speccy,te sam sinoć preko njega,vidio temperature procesora,

matične i grafičke,dok sam igrao Crysis...temperature su najviše bile do 57 stupnjeva.

Ne znam je li to dovoljno dobro...!

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Matična je ASRock H81M

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Htio bih još nešto napomenuti,šta se tiče napajanja koje sam imao ugrađeno,marke AKYGA...

Dok sam bio u potrazi za novim napajanjem,primijetio sam da dotično napajanje,tj, brand, ima dosta dosta dućana u ponudi.

Zanimalo me tko je proizvođač i odakle dolazi...ispostavilo se da je poljski proizvođač,a kad sam išao na Youtube naći neki video

oko tih napajanja,naletio sam na na par videa,a prvi u nizu je o napajanju snage 450W,za koje,u opisu piše,da je na crnoj listi

i da se kupuje na vlastitu odgovornost...pametnome dosta !

Uglavnom,moja je preporuka,izbjegavati ovaj brand u širokom luku,neovisno o kakvoj je upotrebi kompa riječ.

Ima toliko drugih,mnogo kvalitetnijih marki,koje ne odudaraju toliko cijenom od ovog smeća,tako da bi odabirom

bilo koje druge,imalo poznate marke,bio mnogo bolji i pametniji izbor.

1 0 hvala 0
15 godina
sealion kaže...

Od cd-ova uz novi komp,dobio sam samo 2 cd-a - driveri za grafičku i svi ostali driveri.

Instalirao sam program Speccy,te sam sinoć preko njega,vidio temperature procesora,

matične i grafičke,dok sam igrao Crysis...temperature su najviše bile do 57 stupnjeva.

Ne znam je li to dovoljno dobro...!

Je, to je sasvim u redu za procesor pod opterećenjem.

Nekad ti free i shareware programi znaju krivo očitavat temperaturu ak ne odabereš dobro tip senzora pa je u principu najbolje koristiti ono što nudi proizvođač matične za taj model. Znači za tvoju ploču H81M-HDS R2.0  i skineš i instaliraš ASRock A-Tuning utility ali pazi šta klikćeš nakon instalacije i pokretanja jer utility služi i za overclockiranje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 13:46 (dastefan).
10 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Uopce me ne zanima tko je sve pisao,ali samo retardi mogu takvo sto pisati!

Ajmo sada svi meni TD!

Objasnjenje!

Racunalo se restartira usljed opterecenja!

Svi ste u hipu zakljucili da je napajanje i tocka,gotovo,kraj price,to je to,mora odmah kupiti novo!Na takvim "serviserima racunala" firme koje prave hardware zarade 50% svoje ukupne dobiti GARANT!

Da imate imalo pameti zakljucili bi ste da prvo treba probati nešta jednostavnije,besplatno-recimo temperature!

Majke mi moje,ja cim sam procitao na prvoj stranici,odmah mi je to palo na pamet(doduše,mislio sam da nije stavita pasta na neki od procesora,ili ostala spužvica,ili cooler nije dobro sjeo...),ali neeeee,odmah ekipa je ustanovila da treba novo napajanje!

I citam,dalje,da vidim hoce li mu itko spomenuti...no nista....

Svejedno,autoru bi preporucio da jos jednom pogleda kako mu cooleri leže,koje su temperature-jer da hebe rak raka zbog prednjega ventilatora ne bi se trebao tako gasiti!

....Samo posjecam ekipu,ne zaboravite prst dolje!

Kolega je i sam napisao kad samanji rezoluciju da pc radi kako treba, tako da ne laprdaj.

I naravno nismo zaboravili na "prst dolje"

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 14:00 (ABCD1919).
14 godina
dastefan kaže...

Ajme vidi njega sada pametnjakovića. On je sve znao al je samo šutio. Pa što mu nisi napisao prije kad ti znaš,...

Hmmmm,ne znam kako bi ti odgovorio na pitanje.....

Mozda nisam vidio na vrijeme poruku,mozda ne visim na forumu 0-24,mozda!?

ABCD1919 kaže...

Kolega je i sam napisao kad samanji rezoluciju da pc radi kako treba, tako da ne laprdaj

Kakve to veze ima sa konjskim trkama?

Sto ga nisi uputio da provjeri temperature?

Inaće,pri opterecenju komp se restartira u 90% slucajeva zbog visoke temperature,a tek 10% ostaje za ostale stvari!

10 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
dastefan kaže...

Ajme vidi njega sada pametnjakovića. On je sve znao al je samo šutio. Pa što mu nisi napisao prije kad ti znaš,...

ABCD1919 kaže...

Kolega je i sam napisao kad samanji rezoluciju da pc radi kako treba, tako da ne laprdaj

Kakve to veze ima sa konjskim trkama?

Sto ga nisi uputio da provjeri temperature?

Inaće,pri opterecenju komp se restartira u 90% slucajeva zbog visoke temperature,a tek 10% ostaje za ostale stvari!

Znaš, postoji GOOGLE i samo možeš upisat u tražilicu navedeno napajanje i pogledat o kakvom se napajanju radi.

I znaš, pročitao sam da se za Nvidiu Geforce 970 treba imat 600w kvalitetnog napajanja

Ako imam 12 godina ne znači da nemam iskustva o kompjuterima.

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 14:14 (ABCD1919).
15 godina
Milka30 kaže...

Pa nisi li sam rekao da pratiš ovu temu od početka??

Nisi li ovo napisao:

A sad tvrdiš drukčije. Whatever....

10 godina
neaktivan

Napajanje za 300 čuna da pokreće Gtx-sicu 970 možeš možda nać na njuškalu

Andrea

0 0 hvala 0
14 godina
dastefan kaže...

Pa nisi li sam rekao da pratiš ovu temu od početka??

Nisi li ovo napisao:

A sad tvrdiš drukčije. Whatever....

Nisam mislio od pocetka objavljivanja,nego cjelu temu ispocetka-ipak,red je sve procitati,a ne bubati nesta sto je netko vec napisao!

I malo "proguglaj" mene pa ces vidjeti da nisam tip koji je ovdje da samo soli pamet,nego sam dosta i pomogao!

No,nema veze idemo u offtopic,neka nam je autor rjesio problem,a sve ostalo je nebitno!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice