Problem - pri instalaciji win7 vadim RAM

poruka: 17
|
čitano: 2.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
E ovako,problem...nastavak dalje

Konfiguracija: Matična Gigabyte a55-ds3p ,sck fm1,DDR3,RAID,CGA,G-LAN.....

Procesor AMD A4-3400 BOX, 2,7GHz 2mb buffer GPU6410D

RAM PC-10600 4GB, G.SKILL DD3 serija;F3-1060CL9D-4GBNT, 1333 GHZ (2x2 kit)

HDD Cawiar blue 500GB sata

Grafička Gainward GT 430

E ovako;ova konfiguracija sastavljena u Linksu i uzeta potpuno nova. Naravno kučište i DVD pržilicu nisam stavio tu. Međutim maaali problem pri instalaciji windows 7 64 bitne verzije mi se javlja uglavnom prvi problem usred "kopije podataka" error i moram da vadim 1nu radnu memoriju(stavljenu u DIMM3) da bih mogao dignuti prethodno navedenu 7cu.

Drugi problem;nakon instalacije windowsa,drivera te ostalih meni potrebnih programa,radi sve do prvoga gašenja tj preko noći mi neradi tih 7-10 sati i prvo paljenje računala,nakon windows logo-a uredno mi padne windows explorer i kompletna instalacija i sve moram nanovo dizat. Uglavnom nemojte me pitati zašto sam stavio nVidijinu grafičku na matičnu koja podržava crossfire za HD 6 seriju grafičkih,novčano ograničenje i uzimano minimum minimuma. Ljudi pomagajte,šta da radim kao prvo sa radno,jer nije rješenje svaki put čupat radnu sa matične i kod ovog drugog problema sa windows explorerom.   U čemu je kvaka? jer nikad u životu nisam imao ovakve probleme i to na sck 939 utoru.       I još jedna napomena,BIOS nisam nikake postavke dirao,ništa mjenjao osim  uštimavanja sata,ostale opcije stoje na default/auto. U samim windovsima javljaju se errori programa MSN,Skype,SUPERA anti spyware koje koristim zadnjih godinu dana i s kojima nisam imao nikakvih problema,sada mi se ni ne upale,dobijem sistem error. Pomagajte kako god znate,svaka sitnica je dobro došla.

M
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 9:52 (Igor150).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja bih na tvojem mjestu prvenstveno odvrtio Memtest86+, sa svim RAM - ima u utorima, pa svaki pojedinačno i kombinacije, sa mijenjanjem utorima, kako bi provjerio da li je problem u RAMu ili možda čak utorima, jer mi zvuči kao problem s njima. Nakon što ustanoviš u čemu je problem, nosi na reklamaciju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: E ovako,problem...nastavak dalje

pokazuje da su sve ispravne,obje. a sad što sam ja tražio kingmaxa,a nisam dobio druga priča. Ili lako moguće ako je do radne moram se naknadno bacit u trošak pošto se radi o matičnoj sa 4xdimm utorom a ja imam tek 2 zauzeta,to mi je prvo palo napamet.Da lako moguće zato mi je problem u svemu tome.

M
13 godina
neaktivan

neću fino gasit PC,već ga stavljat u stand by mode,koliko je to pametno ovdje pored našeg kvalitetnoga napona koji varira između 210-240 vata.malo malo pa se jave pod naponi,a ja ni za U od UPSa.

M
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 11:00 (Igor150).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Memtest treba pustiti da radi barem jedan puni krug (ne znam koliko si dugo testirao, ali ako si skinuo i pustio nakon što sam ja postao odgovor, nije dovoljno dugo). Također, možda je napajanje problem. Vidim da nisi napisao da li si kupio novo, ili stavio staro, koji model, koja snaga. Probaj sljedeće. Zamoli prijatelja (za kojeg znaš da ima jače/bolje/kvalitetnije) napajanje od tebe, da ti ga posudi, pa pokušaj tada dići sustav i vidjeti kako će se ponašati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Memtest treba pustiti da radi barem jedan puni krug (ne znam koliko si dugo testirao, ali ako si skinuo i pustio nakon što sam ja postao odgovor, nije dovoljno dugo). Također, možda je napajanje problem. Vidim da nisi napisao da li si kupio novo, ili stavio staro, koji model, koja snaga. Probaj sljedeće. Zamoli prijatelja (za kojeg znaš da ima jače/bolje/kvalitetnije) napajanje od tebe, da ti ga posudi, pa pokušaj tada dići sustav i vidjeti kako će se ponašati.

Najmanje jedan krug, preporuka je da odvrti 2 ili više kruga testiranja.

Probaj počistit kontakte RAM-a gumicom pa to možda pomogne, a i probaj kvalitetnije napajanje od nekog posudit pa stavi , čisto da probaš.

13 godina
neaktivan

e ovak,radi se o napajanju dobivenom uz samo kučište,dakle novo,radi se o LC power model LC420H-8, 420 watta snage

M
16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Memtest treba pustiti da radi barem jedan puni krug (ne znam koliko si dugo testirao, ali ako si skinuo i pustio nakon što sam ja postao odgovor, nije dovoljno dugo).

Ja bih nadodao da to odvrtiš sa memtestu preko bootcd-a/USB-a (ne onaj koji radi kroz windowse), minimalno vrti 2+ sati.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
neaktivan

sad ću ja to zbrojiti stvranu snagu svega pod full opterećenjem. jedino mi to ostaje rješenje vidit i uzet neki jači napoj na par dana da testiram

M
13 godina
neaktivan

znači tu je problem,samo grafička pod sistemom. http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-430/specifications

pFFF,znači negine mi napajanje.

M
13 godina
neaktivan

390watta opterećenja bez matične.

M
16 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

znači tu je problem,samo grafička pod sistemom. http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-430/specifications

pFFF,znači negine mi napajanje.

napajanje ti je ok, osim ako nije ispravno.

Grafička ti ne troši više od 50W kad je opterećena. Ako moja cijela konfiguracija ne prelazi 350W pod punim opterećenjem, tvoje nema šanse da toliko troši.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 12:22 (Zura).
13 godina
neaktivan

odvrtio ja memtest do kraja i sve je uredu,lako moguće da su u pitanju sami windowsi. Pošto ja automatski odma u startu blokam update dowload čim se dignu i nepreuzimam kasnije ništa. Sam da mi svaki setup.exe pravi probleme,od XPtice do 7ce sa radnom memorijom,jedino rješenje mi je za sada uzet još 2xradne da mi budu sva 4 dimma zauzeta,ako ne i onda,vadit će se svaki put. Jučer stavio 7cu i preuzeo bitne zakrpe,sad jedino ga trebam ostaviti 5-9 sati ugašeno da vidim hoće li mi onda windows explorer izbaciti error odmah u startu. Jedino što ova matična podržava "away mode"u BIOSu kojega sam naravno upalio;ta opcija je konkretno ako NEostavim niti jednu aplikaciju aktivnu,tj procesor ako nije opterećen;računalo se nakon nekog vremena baca u stand by mod kao da je i ugašen. Meni zadaje glavobolju upravo to što ja u potpunosti ugasim računalo,nakon 7-10 sati držanja računala ugašenog i prvo paljenje mi se javlja taj error,tj windows explorer nebude u mogućnosti da se upali i nepreostaje mi ništa nego rušit sistem,staviti novi i držati računalo u sleep mode. Koliko je to pametno pored našeg nestabilnog napona,pošto ja nemam UPS,iako razmišljam kasnije bacit se u trošak i uzeti ga radi podnaponske zaštite.

M
17 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

odvrtio ja memtest do kraja i sve je uredu,lako moguće da su u pitanju sami windowsi. Pošto ja automatski odma u startu blokam update dowload čim se dignu i nepreuzimam kasnije ništa. Sam da mi svaki setup.exe pravi probleme,od XPtice do 7ce sa radnom memorijom,jedino rješenje mi je za sada uzet još 2xradne da mi budu sva 4 dimma zauzeta,ako ne i onda,vadit će se svaki put. Jučer stavio 7cu i preuzeo bitne zakrpe,sad jedino ga trebam ostaviti 5-9 sati ugašeno da vidim hoće li mi onda windows explorer izbaciti error odmah u startu. Jedino što ova matična podržava "away mode"u BIOSu kojega sam naravno upalio;ta opcija je konkretno ako NEostavim niti jednu aplikaciju aktivnu,tj procesor ako nije opterećen;računalo se nakon nekog vremena baca u stand by mod kao da je i ugašen. Meni zadaje glavobolju upravo to što ja u potpunosti ugasim računalo,nakon 7-10 sati držanja računala ugašenog i prvo paljenje mi se javlja taj error,tj windows explorer nebude u mogućnosti da se upali i nepreostaje mi ništa nego rušit sistem,staviti novi i držati računalo u sleep mode. Koliko je to pametno pored našeg nestabilnog napona,pošto ja nemam UPS,iako razmišljam kasnije bacit se u trošak i uzeti ga radi podnaponske zaštite.

Poznati su problemi sa Windowsom nakon "oporavka" od sleepa ili hibernacije. Za pocetak iskljuci hybrid sleep u Power Options

Drugo, iskljuci onu Away "didu" u BIOS-u i ...moja topla preporuka je da ugasis hibernaciju zato sto..ne sluzi nicemu. Ionako imas brzi PC ( command prompt upisi  powercfg -h off)

Trece, koristi Windows Update > Nakon SP1, Microsoft je izdao brojne zakrpe koje sreduju stvari sa performansama na W7 64-bit

Cetvrto, provjeri u manualu od maticne da li je ta memorija, koju sada imas, na listi podrzxanih memorija (tzv QWL list)

i na kraju

gasenjem hibernacije oslobadas veliki prostor na disku (za onoliko koliko imas RAM-a)

[edit]

Ah, da!

Nemas potrebe za 64-bit. Eto vidis, sad vec imas glavobolje sa sustavom. Windows 64-bit stavis kada imas iznad 4 GB

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 12:34 (Lazarus Long).
13 godina
neaktivan

s obzirom da sam godinama bio na XPtici,ma moram se malo naviknit i upoznat 7cu,jer nikad ono ju nisam ni imao instaliranu;a još manjecunjanje i upoznavanje s postavkama.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem - pri instalaciji win7 vadim RAM

s obzirom da sam ja to našao,tu listu. i ako se nalazi tamo u toj tablici i oznake za dual side i sta oznaka kakva je moja,vezano uz radnu (a radi se oDD3 F3-10600CL9D-4GBNT G.SKILL,DDR3 1333MHZ 2x2GB kit),onda bi trebala biti podržana od strane matične. još sam i pisao u support njima oni će najbolje znati šta uraditi. ako vrate odgovor nazad.

M
13 godina
neaktivan

e ovako,našao sam problem gdje je meni. u biti nije radna problem bez obzira što ja moram izvaditi jednu pločicu,u mome slučaju utaknutu u dimm 3. Evo sinoć sam ugasio totalno windowse i sad isti problem,windows eplorer error skyp,msn i antivirusi isto problem,nije se moglo da digne i automatski restart windowsa. Međutim,ja sam bio spojio hdd u sata_0 a optiku tj dvd pržilicu u sata_1;sad sam bio fino samo uzeo i zamjenio samo na matičnoj kablove,spojio optiku na sata_0 izlaz a hdd na sata_1. I windowsi su mi se digli windowsi bez ikakvih problema. Samo eto što ja nisam mogao da pogledam error code koji je,prebrzo su mi se resetirali windowsi,a nigdje opisa ni u uputstvima od matične kako šta i zašto spojiti čak ni na službenoj gigabyte stranici,čak niti ovdje prohoda nigdje na forumu. Jednostavno nema moje matične tu na forumu. Nikakvog prohoda. Tako da je sve sad rješeno a dalje ću vidjet kako će se konfiguracija ponašat.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice