Imam jedan problem s kompom jutros sam otišao upaliti kompjuter i on se ne želi upaliti tj. javlja mi poruku na crnom ekranu :
disk boot failure insert system disk and press enter
Gledao sam po biosu i ne prepoznaje mi hdd...
što bi moglo biti?
Imam jedan problem s kompom jutros sam otišao upaliti kompjuter i on se ne želi upaliti tj. javlja mi poruku na crnom ekranu :
disk boot failure insert system disk and press enter
Gledao sam po biosu i ne prepoznaje mi hdd...
što bi moglo biti?
Jesi provjerio dali je dobro spojen na hardu i matičnoj ?
Je dobro je spojeno.
edit: izgleda da je disk otišo u vječna lovišta link
Ja imam hp i u njemu seagate
piše: Seagate recently informed HP of a potential issue concerning certain Seagate SATA hard drives installed in a small number of HP computers.
Namjesti u biosu da ti boot-a sa diska na kojima su ti windowsi..
Je dobro je spojeno.
Probaj s drugim kabelom, probaj ga uštekat u drugi utor na matičnoj, probaj s drugim konektorom od napajanja, probaj disk u drugom računalu.
Ako ništa ne pomogne onda ti je disk riknuo i moraš kupit drugi.
Je dobro je spojeno.
Probaj s drugim kabelom, probaj ga uštekat u drugi utor na matičnoj, probaj s drugim konektorom od napajanja, probaj disk u drugom računalu.
Ako ništa ne pomogne onda ti je disk riknuo i moraš kupit drugi.
probao sam i druge utor na matičnoj i drugi konektor od napajanja ali ništa , izgleda da je crko(vidi post prije) ...
Evo da ne otvaram temu novu:
pošto ima neki disk bilo kakav netriba mi previše prostora na njemu dovoljno je 250 gb jer mi se neda ulagati u već stariji komp(četiri godine) koji se već kvario milijon puta(dva puta grafička i dva puta matična i jednom napajanje) a kao tvornički je napravljen hp-ov pa bi trebao biti dugovječniji....
Disk crko ili sustav pao.
Nemora biti da je pokvaren. Pokušaj skinuti Hirens Boot CD pa napravi testove ili digni portable win Xp koji je na cd-u pa vidi dali ti prepoznaje disk.
Ako ga prepozna pokušaj ga formatirati s alatima za particioniranje koji su isto na CD-u.
Ako imaš pitanja u vezi hirens boot slobodno pitaj.