imam problem sa grijanjem pentiuma d 945 u mirovanju mu je temperatura 45c a kada mu zadam test stabilnosti sistema za 3 minute se temperatura popne na 74c, da napomenem da sam ovaj procesor ubacio u IBM-a thinkcentre maticna je think centre m 52 hladnjak je pravo velik neznam sa kojim hladnjakom da mu spustim temperaturu molim vas za savjet
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda hladnjak nije dobro sjeo?
jel ima dobre prasine u ventu?
osim ovih gore savjeta
dakle, rastavit sve, ocistit, stavit novu pastu i dobro pogledat da hladnjak sjedne...
Imao sam dotični proc 3 godine i moram reći da se jako jako grije. sa sonic towerom + 2 120 mm venta temperatura nikad u loadu nije išla ispod 60C. Probaj malo očistiti komp od prašine, provjeri kako je hladnjak sjeo i možda otvori bočnu stranicu kućišta.
Uradi čišćenje hladnjaka i ventilatora od prašine stavi novu termalnu pastu i pogleaj bolje dal će sve kopče ventilatora i hladnjska
sjesti na svoja mjesta.kao što i piše u prethodnim odgovorima.
ma sve je cisto kao sunce a pastu sam dva puta stavljao da bi bio siguran da je hladnjak dobro nalegao sve je u redu ali nemogu da vjerujem da ovaj hladnjak nemoze da hladi procesor zna li neko koji bi hladnjak mogao da ga hladi da ga kupim
Ako si stavljao u 2 sloja pastu, onda ne valja... Mora biti jako tanak sloj tek toliko da popuni one sitne gotovo nevidljive rupice. Dakle paste ide samo malo, ako je ima puno onda je hladnjak daleko od procesora i ne moze ga dovoljno hladit
ma sve je cisto kao sunce a pastu sam dva puta stavljao da bi bio siguran da je hladnjak dobro nalegao sve je u redu ali nemogu da vjerujem da ovaj hladnjak nemoze da hladi procesor zna li neko koji bi hladnjak mogao da ga hladi da ga kupim
Nesmiješ stavit previše paste jer je onda ona izolator, samo malo, trunčicu tek tolko...
očistiš detaljno proc i cpu cooler od paste i 2 zrna riže paste staviš razmažeš po površini proca montiraš cooler i trebalo bi šljakat tako ja radim i temperature perfektne!
nisam dva puta stavljao pastu vec je dva puta mijenjao stavio sam otprilike malo vise nego je zrno kukuruza, hladnjak mi kada ka pipnem bude pravo vruc a i cipset isto tako moze li biti tako vruc zbog nepravilno stavljene paste
Zrno kukuruza je puno, stavi manje... Jesi overclocko, dito voltaze?
nisam dva puta stavljao pastu vec je dva puta mijenjao stavio sam otprilike malo vise nego je zrno kukuruza, hladnjak mi kada ka pipnem bude pravo vruc a i cipset isto tako moze li biti tako vruc zbog nepravilno stavljene paste
Ide zrno riže a ne zrno kukuruza, i da, previše paste može negativno utjecat na temperature jer ako je ima previše pasta postaje izolator i zadržava toplinu a ne prenosi je !
U BIOS-u ručno postavi napon procesora. Naime, VxA=W W=Temperatura. Imao sam isti problem na core2quad i tako sam rije[io.
Prijatno!