Problem sa dizanjem biosa.

poruka: 11
|
čitano: 2.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

dakle, da počnem. 

jučer odlučim kupit novi komp, tj. kupit si sve potrebne dijelove i sklepat to doma. odem ja u trgovinu sa informatičkom opremom, sad razgledavam i nije baš neka ponuda, ali ono našao sam si sve što mi treba i čini mi se kao solidna konfa za idućih 2-3 godine. 

konfa je: 

500Gb hdd HITACHI 

i3 2120 3.3Ghz

8Gb Trandscend DDR3 1600MHz(2x4GB)

Sapphire HD 7750 1GB DDR5

DB75EN(matična) 

neko žnj napajanje od 500W. 

to me sve ispalo negdje oko 3500kn. 

I sad da nastavim priču,

sav sretan dođem doma, krenem ja slagat redom. nakon nekih 15ak min kad sam sve spojio došlo je vrijeme za prvo startanje nove mašine. 

E sad tu nastaju problemi.. Prva stvar, imam stari dvd čitač i nisam ga mogao spojit na novu matičnu. Reko nema veze, pukno njegov hard u drugi komp i instalirao win 7.(par puta sam isprobao te win na svom računalu..znači par puta palit i gasit.) 

vratio hard u novi komp i vrijeme je za paljenje. Druga stvar - Lijepo se digne bios, sve to prođe kak treba i sad se pokaže win 7 animacija. na toj animaciji se smrzne slika i resetira se komp. Sad mi nije jasno koji k* se dešava. Reko aj dobro, prvi put je, možda nešt nije bilo kak treba ali sad će se normalno pokrenut. i naravno opet ništa. Pokušao sam par puta pokrenuti win ali bez uspjeha. 

Treća stvar. nakon tih silnih problema došao je još jedan. nakon 5-6 puta pokušavanja dizanja win na novom računalu više se nije ni bios htio dignut!?!?!? 

probao sam maknut bateriju, clear cmos, i šta ti ja znam šta sve ne. ali nula bodova. 

pa pitanje slad glasi ko tu koga je*e i da li mi je nova matična prdnula? 

samo da napomenem u toj trgovini dobio sam matičnu u papirnatoj vrećici. bez kutije, samo sa onim limićem za kučište i driverima. 

PES 2011 in my <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

maybe statički elektricitet,probaj ramove zamjenit po keksičima ili sam jedan stavit.tak je meni bilo i na kraju ramovi prdnuli.

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Razlog zašto ti se komp smrzavao prilikom boot animacije je to što si Windowse instalirao na drugom kompu, to uglavnom ne prolazi jer se na drugom kompu instaliraju driveri za procesor, SATA kontroler i ostale komponente koje su različite od komponenti u novom kompu i zato ne radi. Posudi od nekog DVD čitač sa SATA priključkom pa onda instaliraj Windowse, a možeš i sa USB sticka prema ovim uputama.

A što se tiče problema s BIOS-om, probaj izvaditi bateriju na 30 minuta, pritisnuti par puta gumb za paljenje kompa i onda staviti bateriju natrag i još pričekati kojih 1-2 minute pa tek onda upaliti komp.

Ako se ni onda ne pokrene, provjeri dali su sve komponente dobro spojene, posebno memorijske module.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 0:44 (biser).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probao sam sve moguće opcije, druge rame nemam da ih probam..možda je do njih. 

a ništa, morat ću je vratit na garanciju. :(

PES 2011 in my <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa dizanjem biosa.
9Thomas kaže...

probao sam sve moguće opcije, druge rame nemam da ih probam..možda je do njih. 

a ništa, morat ću je vratit na garanciju. :(

Ploča je potpuno ispravna. Ali instalacija Windowsa na jednom PC-u ,i onda pokušaj pokretanja te iste instalacije Windowsa na hardverski totalno drugačijem sistemu nije moguća.

Zašto? Drugačiji komponente ,drugačiji  driveri.

Zato ,prva opcija ti je: ponovna instalacija ,a to možeš napraviti i sa USB-a ,pošto je ploča nova i sigurno podržava boot sa USB-a.

Tako će se instalirati svi ''pravi'' driveri za ploču i Windows će se pokretati bez problema.

Druga opcija: System Preparation Tool

Vrati hdd u PC na kojem si instalirao Windows i pokreni Sysprep.

Prije pokretanja OBAVEZNO ugasi Windows Media Player Network Sharing Service ,jel se Sysprep ne može raditi dok je on pokrenut.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 14:25 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

hvala ti za savjet, ali uopće se ne diže bios, tako da nemam drugog izbora nego je vratit u trgovinu. 

PES 2011 in my <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle ,zakaj ti se ''ne diže'' BIOS ne znam (F tipke ,Del) ,ali imal si (na početku) ispravnu ploču.

Tako da ne očekuj razumijevanje u dućanu/servisu.

Dobro provjeri sve još jedamput - sve pinove - da nisi nešto ostavio krivo spojeno na ploči?

Baterija ,kablovi ..... itd.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 20:51 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

SI PROBO IZVADIT TU grafu i prispojit monitor na integriranu? sta znas mozda kresne :) .. ali po zvijezdicama mislim da si to vec probao {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
9Thomas kaže...

dakle, da počnem. 

jučer odlučim kupit novi komp, tj. kupit si sve potrebne dijelove i sklepat to doma. odem ja u trgovinu sa informatičkom opremom, sad razgledavam i nije baš neka ponuda, ali ono našao sam si sve što mi treba i čini mi se kao solidna konfa za idućih 2-3 godine. 

konfa je: 

500Gb hdd HITACHI 

i3 2120 3.3Ghz

8Gb Trandscend DDR3 1600MHz(2x4GB)

Sapphire HD 7750 1GB DDR5

DB75EN(matična) 

neko žnj napajanje od 500W. 

to me sve ispalo negdje oko 3500kn. 

I sad da nastavim priču,

sav sretan dođem doma, krenem ja slagat redom. nakon nekih 15ak min kad sam sve spojio došlo je vrijeme za prvo startanje nove mašine. 

E sad tu nastaju problemi.. Prva stvar, imam stari dvd čitač i nisam ga mogao spojit na novu matičnu. Reko nema veze, pukno njegov hard u drugi komp i instalirao win 7.(par puta sam isprobao te win na svom računalu..znači par puta palit i gasit.) 

vratio hard u novi komp i vrijeme je za paljenje. Druga stvar - Lijepo se digne bios, sve to prođe kak treba i sad se pokaže win 7 animacija. na toj animaciji se smrzne slika i resetira se komp. Sad mi nije jasno koji k* se dešava. Reko aj dobro, prvi put je, možda nešt nije bilo kak treba ali sad će se normalno pokrenut. i naravno opet ništa. Pokušao sam par puta pokrenuti win ali bez uspjeha. 

Treća stvar. nakon tih silnih problema došao je još jedan. nakon 5-6 puta pokušavanja dizanja win na novom računalu više se nije ni bios htio dignut!?!?!? 

probao sam maknut bateriju, clear cmos, i šta ti ja znam šta sve ne. ali nula bodova. 

pa pitanje slad glasi ko tu koga je*e i da li mi je nova matična prdnula? 

samo da napomenem u toj trgovini dobio sam matičnu u papirnatoj vrećici. bez kutije, samo sa onim limićem za kučište i driverima. 

Da te pitam, zašto si stavio hdd na drugi komp i instaliraš win7 i natrag stavio na nov komp? {#}   Eeeeeeeeeeeeeeee tak se to neradi, radiš pogrešku! {#}

Pravilo vrijedi ako je kupljen i mora na isti komp instalirat win7.  Kažeš da dvd čitač nisi mogo spojit a mogo si još kupit usb memory stick od 4gb i ne košta baš puno. I lijepo sa stikom radiš botabilni i kad gotov i na nov komp instaliraš i onda prođeš bez problema. Nov i stari komp nisu isto, nekompatibilna je, kao što kolega veli, drukčiji mašine (matična, drivere i CPU. 

Sada sa hdd kojem si stavio win, obriši sve i normalno na novi komp instaliraš win 7. Drukčije neide.

Nenad
13 godina
neaktivan
Nello kaže...

Da te pitam, zašto si stavio hdd na drugi komp i instaliraš win7 i natrag stavio na nov komp? {#}   Eeeeeeeeeeeeeeee tak se to neradi, radiš pogrešku! {#}

Pravilo vrijedi ako je kupljen i mora na isti komp instalirat win7.  Kažeš da dvd čitač nisi mogo spojit a mogo si još kupit usb memory stick od 4gb i ne košta baš puno. I lijepo sa stikom radiš botabilni i kad gotov i na nov komp instaliraš i onda prođeš bez problema. Nov i stari komp nisu isto, nekompatibilna je, kao što kolega veli, drukčiji mašine (matična, drivere i CPU. 

Sada sa hdd kojem si stavio win, obriši sve i normalno na novi komp instaliraš win 7. Drukčije neide.

Nepotrebno ocitavanje elekcije? mozda nije imo usb pri sebi i bilo kasno pa nije mogo cekat sutra svi znamo kako je kad dobijes novi komp... kako da to sve uradi sto si naveo kad mu komp ne posta ?!?! {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
9Thomas kaže...
 Možeš odnijeti cijeli komp u servis - naplatiće ti dijagnostiku jer nisi kod njih sastavljao.
Možeš sam odnijeti neispravnu komponentu u servis, neće ti ništa naplatiti. U slučaju da je komponenta ispravna onda će ti naplatiti dijagnostiku.
Daj 125 kn i neka ti oni dijagnosticiraju kvar i sastave računalo, još ti stave trial windowse i provjere test stabilnosti. Ovako mi se čini da je matična problem, iako ne mora biti.
Možeš instalirati windowse na HDD pa staviti disk u drugi komp, ali onda obrišeš sve drivere i instaliraš nove, radio sam pa ne pričam bezveze kao onaj troll koji je
rekao da je "driver za bios" nalazi na HDD.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice