Imam problem sa čitanjem DVD-a i CD-a. Odem na Computer pa na CD/DVD čitač. Kada ubacim neki CD recimo Bugov ili od photoshopa pretisnem na čitač i ispiše "Aplication not found". To mi se događa zadnjih dva tjedna. Ne znam kaj da radim.
Imam problem sa čitanjem DVD-a i CD-a. Odem na Computer pa na CD/DVD čitač. Kada ubacim neki CD recimo Bugov ili od photoshopa pretisnem na čitač i ispiše "Aplication not found". To mi se događa zadnjih dva tjedna. Ne znam kaj da radim.
Dali si probao svoj čitać na drugom kompu i šta se događa? Ako na drugom kompu ne učitava znači da je čitač otišao u vječna lovišta.
DVD pržilicu na sata nisu skupe i košta od oko 140kn nadalje. Ako je čitač na pata (IDE) sučelja tad traži u njuškalu dosta ima jeftinije.
Probo jesam i radi ali jel možda problem što sam instalirao Power ISO
Probo jesam i radi ali jel možda problem što sam instalirao Power ISO
Mislim da i nema veze ali moguće i svaki slučaj imaš besplatni programom Ashampoo Burning Studio 2010. Po meni odlične su a ima i hrvatski sučelja.
Ako ni ta nepomaže možda imaš problema sa kabelom bilo SATA ili PATA pa bi i trebalo promjenit kabel. Obično on gubi kontakte pa nešto radi a nešto ne. Ili možda imaš loš kontakt od napajanje kojim spaja na hard i pržilicu. Svaki slučaj provjeri.
cd nije bootabilan..nema to veze sa power iso...i meni se to dogada a dvd citac mi radi...u tom slucaju udes u sadrzaj dvd-a i pokrenes exe datoteku i to je to :D
cd nije bootabilan..nema to veze sa power iso...i meni se to dogada a dvd citac mi radi...u tom slucaju udes u sadrzaj dvd-a i pokrenes exe datoteku i to je to :D
neće otvorit jer se dugo učitava pustio sam ga 2 sata i zablokiro se.
Driveri, ciscenje ili nadogradnja firmware-a
di da nabiavim driver tražio sam po googleu pa ništa a cd od drivera izgubio.
di da nabiavim driver tražio sam po googleu pa ništa a cd od drivera izgubio.
Koja pržilica i model
piše na gornjoj strani kad ju izvadis ako neznas...
Driveri, ciscenje ili nadogradnja firmware-a
Driveri i firmware u ovom slučaju nisu krivci, probaj posebno očitati CD a posebno DVD. Ako očitava jedno a drugo ne onda je problem do lasera ili prljavštine.