Problem sa bootanjem PC

poruka: 8
|
čitano: 1.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa bootanjem PC

e pozdrav dobri ljudi, imam slijedeći problem, neki dan mi je prijatelj donio svoj PC koji se sam restartuje, pomislio sam da je do napojne pa sam svoju napojnu spojio sa njegovim PC (s tim da nisam vadio svoju napojnu iz kućišta nego sam samo kablove spojio) i opet sam dobio isti problem, PC se sam restartovao al sada to nije ni bitno nego sam napravio još jedan problem, kada je prijatelj otišo ća, ja sam lagano prikopčao napojnu na svoj PC i kada upalim računar svi se kuleri pokrenu i sve počne da radi kao prije (isti zvukovi pri pokretanju) ali kada treba da pisne i bootuje PC ništa se ne dogodi, monitor se takođe ne pali ostaje na stand by, sumnjam na problem sa matičnom pločoma al ipak da potražim savjet od vas kolega, svaka pomoć je dobro došla, jer vam ovo pišem sa starog pentium II i smori me :)

konfiguracija: Pentium IV 2,66 GHz 1,5 GB DDR RAM, ATI Radeon x1650 PRO 512 MB a matična je ASUS P4PE-X

pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa bootanjem PC

probaj resetirat BIOS, izvadi na 1-2 min onu bateriju na maticnoj, premjestaj ram module, a i grafa drugu isprobaj - negdje posudi ako nemas drugu

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa bootanjem PC

e drugo probo sam sve ovo osim grafičke al opet isto, ostaje samo matična ili grafa a prije da je ovo prvo problem, pokušam i nju zamijenti

16 godina
neaktivan
Problem sa bootanjem PC

Izvadi sve komponente iz pci slotova , rame i grafičku također i propuši slotove te vrati sve natrag, vjerojatno je do kontakta.

I provjeri da li si sve korektno spojio!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

e ništa od ovog mi još nije pomoglo da pokrenem računar, sve sam odradio od ovih stvari što ste mi preporučili ali opet ništa, mora da je hardware-ska greška, još kad bi samo znao koja  Mršti se

16 godina
neaktivan
Problem sa bootanjem PC

Zaboravio si napisati koji je OS instaliran i što posljednje vidiš na ekranu prije nego se resetira?

Možda je problem sa diskom ili operacijskim sustavom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 14:17 (takozvani).

0 0 hvala 0
17 godina

ako ne čuješ beep od biosa onda je najvjerovatnije u njemu problem. ako je matična pod garancijom odnesi ju na servis i dobit ćeš novu.

16 godina
neaktivan
Problem sa bootanjem PC

@takozvani --- nemam problema sa resetovanjem nego sa bootanjem, nismo se skontali na prvu

a što se tiče matične kupljena je 15.01.2001.godine tako da je garancija davno iscurilaSmijeh,   a pokušat ču kod prijetelja da sve komponente promijenim pa da ustanovim gdje je kvar, jel ne daju mi se pare bezze na novu matičnu ako je ova udure

pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice