e pozdrav dobri ljudi, imam slijedeći problem, neki dan mi je prijatelj donio svoj PC koji se sam restartuje, pomislio sam da je do napojne pa sam svoju napojnu spojio sa njegovim PC (s tim da nisam vadio svoju napojnu iz kućišta nego sam samo kablove spojio) i opet sam dobio isti problem, PC se sam restartovao al sada to nije ni bitno nego sam napravio još jedan problem, kada je prijatelj otišo ća, ja sam lagano prikopčao napojnu na svoj PC i kada upalim računar svi se kuleri pokrenu i sve počne da radi kao prije (isti zvukovi pri pokretanju) ali kada treba da pisne i bootuje PC ništa se ne dogodi, monitor se takođe ne pali ostaje na stand by, sumnjam na problem sa matičnom pločoma al ipak da potražim savjet od vas kolega, svaka pomoć je dobro došla, jer vam ovo pišem sa starog pentium II i smori me :)
konfiguracija: Pentium IV 2,66 GHz 1,5 GB DDR RAM, ATI Radeon x1650 PRO 512 MB a matična je ASUS P4PE-X
pozdrav

, a pokušat ču kod prijetelja da sve komponente promijenim pa da ustanovim gdje je kvar, jel ne daju mi se pare bezze na novu matičnu ako je ova udure