Problem sa BIOS

poruka: 13
|
čitano: 2.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem sa BIOS

Pozdrav, imam problem sa racunarom tacnije sa BIOS-om, kada upalim racunar nema mi one slike kao logo maticne i ono za otvaranje biosa nego mi odjednom udje u provjeravanje nesto ovako:
''System Status: OK''
''RAM Status: OK''
''Processor: AMD Sempron 2800 +  OK''
i prebaci me na boot, sve je bilo uredu dok do neki dan nisam installirao novi windows i od tad mi je nestao BIOS/Maticni logo
Ako mi moze neko pomoci da rjesim to da bude kao prije da mogu birati pri ulazku u racunar jer me iritira kad god ulazim na racunar moram cekati oko 3 minuta da se sve zavrsi, dok on pocne trazit cd pa do ulazka u windows
, ovako nesto:
http://prntscr.com/7fp6ep

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa BIOS
Dzokic kaže...

Pozdrav, imam problem sa racunarom tacnije sa BIOS-om, kada upalim racunar nema mi one slike kao logo maticne i ono za otvaranje biosa nego mi odjednom udje u provjeravanje nesto ovako:
''System Status: OK''
''RAM Status: OK''
''Processor: AMD Sempron 2800 +  OK''
i prebaci me na boot, sve je bilo uredu dok do neki dan nisam installirao novi windows i od tad mi je nestao BIOS/Maticni logo
Ako mi moze neko pomoci da rjesim to da bude kao prije da mogu birati pri ulazku u racunar jer me iritira kad god ulazim na racunar moram cekati oko 3 minuta da se sve zavrsi, dok on pocne trazit cd pa do ulazka u windows
, ovako nesto:
http://prntscr.com/7fp6ep

To 'provjeravanje' je zapravo POST. Kakav CD? Možda za instalaciju (Windowsa) ? Koji si Windows instalirao? Jesi li instalirao/instalirala Desetku? Navedi sistemske specifikacije. Ako je komp spor ("jer me iritira kad god ulazim na racunar moram cekati oko 3 minuta da se sve zavrsi"), onda specifikacije ne ugađaju novim Windowsima. A ona slika, koju si priložio/priložila je Logo od matične. Tamo dolje ti piše : DEL-BIOS Setup / Q-Flash i F12-Boot Menu. Ako hoćeš ući u BIOS onda kad se pojavi priložena slika BRZO stiskaj tipku DEL(ete). 

EOS @ounce96
10 godina
neaktivan

Da, instalacijski CD za Windows XP. AMD Sempron 2800+, 512 mb rama trenutno jer ako dodam jos dvije kartice po 512 mb racunar se pocne gasiti ali to jer zbog tog sto nemam termalne na procesoru ali to cu rjesiti ovih dana, graficka 256 mb.. On meni pravo leti na ovim specifikacijama ali iritira me to kad se pali dosadilo mi cekati..
Eh pa problem je sto nemogu da stiskam delete kad mi racunar ne prihvata tastaturu prvih 60 sekundi.. Koristio sam i onu staru tastaturu, i onaj mali kao pretvarac usb tastature i onaj ljubicasti utor i evo koristim usb tastaturu ali nece da prihvati maticna 60 sekundi.. A poslje 30 sekundi se smakne to ''
DEL-BIOS Setup / Q-Flash i F12-Boot Menu''

14 godina
protjeran
Problem sa BIOS

zaboravio sam kako se na xp moze povecati boot time, no evo tu je za win7, ako zelis da ti pocetni ekran traje duze od tih 30sek to ovak namjestas(slika dolje), za winxp potrazi "Changing the Boot Menu Time-out"

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa BIOS

Kao prvo-covjece daj iskljuci taj bold-do jaja me bode u oci!

-Vrati nazad staru tipkovnicu i prilikom paljena probaj stisnuti tipku TAB.Obično tipka tab ti sakriva logo.

Ako staviš više rama komp ti se gasi jer nema paste na procesoru???

-Tko ti je to rekao?

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Otvorio sam drugu temu tamo negdje i tako su mi rekli a to sam otkrio jer mi je sada temp procesora 32 C a kada ubacim jedan ram + onda mi skoci na 110-120 C.. kazu temperatura nije prava i da updateam bios ali ja nemam usb preko kojeg to mogu uraditi jer mi je maticna Gigabyte.. Mogu stisnuti TAB i dodje mi neki bios koji nikad prije nije dolazio npr dodje samo 4-5 opcija redom koje mogu uraditi kao sto je first boot device da namjestim..
Usput, kako da rjesim to za ram? I dali ja smijem igrati npr CS1.6 ili SAMP jer mi procesor nema termalne a usput cekam da mi dodje postom Cooler Master pasta a ona nece jos za sedam dana.

12 godina

- Pc nikad nebi uključio bez paste na CPU ....pa makar zubne .

- Logo sliku matične uvijek isključim i nikad više ne uključim .... da POST mogu pratiti.

- CD ti traži ako u biosu nisi postavio kao prvi HDD za bootanje  umjesto CD-a

- Količina ram-a ne utječe na temperature nimalo već samo pasta, hladnjak i ventilator koji odvode temperaturu sa procesora.

Zagrijavanje procesora je normalno uslijed opterećenja nekim programom, igricom i sl.

16 godina
neaktivan
Dzokic kaže...

Otvorio sam drugu temu tamo negdje i tako su mi rekli a to sam otkrio jer mi je sada temp procesora 32 C a kada ubacim jedan ram + onda mi skoci na 110-120 C.. kazu temperatura nije prava i da updateam bios ali ja nemam usb preko kojeg to mogu uraditi jer mi je maticna Gigabyte.. Mogu stisnuti TAB i dodje mi neki bios koji nikad prije nije dolazio npr dodje samo 4-5 opcija redom koje mogu uraditi kao sto je first boot device da namjestim..
Usput, kako da rjesim to za ram? I dali ja smijem igrati npr CS1.6 ili SAMP jer mi procesor nema termalne a usput cekam da mi dodje postom Cooler Master pasta a ona nece jos za sedam dana.

Možeš igrati što god hoćeš, ako se igra da pokrenuti. Računalo će se samo restartati,. ako se pregrije, što mislim da nije slučaj, s obzirom na procesor. Bios nadogradi iz windowsa, skini "utillity" od "Gigabyte" i verziju biosa koja odgovara za verziju na tvojo ploči "rev 1x, rev2x. Imaš i uputstvo za ploču i postavke biosa, ako sam ne znaš to napraviti, nađi nekog tko se malo više razumije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 10:56 (ivo454).
16 godina
Dzokic kaže...

Da, instalacijski CD za Windows XP. AMD Sempron 2800+, 512 mb rama trenutno jer ako dodam jos dvije kartice po 512 mb racunar se pocne gasiti ali to jer zbog tog sto nemam termalne na procesoru ali to cu rjesiti ovih dana, graficka 256 mb.. On meni pravo leti na ovim specifikacijama ali iritira me to kad se pali dosadilo mi cekati..
Eh pa problem je sto nemogu da stiskam delete kad mi racunar ne prihvata tastaturu prvih 60 sekundi.. Koristio sam i onu staru tastaturu, i onaj mali kao pretvarac usb tastature i onaj ljubicasti utor i evo koristim usb tastaturu ali nece da prihvati maticna 60 sekundi.. A poslje 30 sekundi se smakne to ''

Prvo nanesi termalnu pastu na procesor.

Softwer
11 godina
protjeran
nemoj koristit te utility sta rade iz windowsa, napiši toćan model matićne ,vjerovatno imas predinstaliran nekakav quick flash ili slicno uz bios,to je najsigurnije
10 godina
neaktivan

Gigabyte GA-K8VT800 to je maticna moja..

10 godina
neaktivan
Softwer kaže...
Dzokic kaže...

Prvo nanesi termalnu pastu na procesor.

Cekam postu koja ce doci u roku 7 dana, kupio sam Cooler Master iz neke firme preko olx/pik-a

15 godina
neaktivan
Dzokic kaže...

Gigabyte GA-K8VT800 to je maticna moja..

Dao sam ti link u drugoj temi i objasnio što trebaš raditi.  Bolje zovi prijatelja kako sam ti već rekao ili nosi računalo u servis ali ne onaj koji ti nije stavio termalnu pastu na procesor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice