Printer Epson SX415 - Problem

poruka: 7
|
čitano: 2.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam ovakvu situaciju. Jučer ostao bez jedne boje i nakon zamjene s obzirom da ispis nije bio dobar pokrenuo čišćenje glave. Postupak sam morao ponoviti desetak puta.

Kako se ponavljalo čišćenje glave nivo tinte u spremnicima smanjivao se sve više da bi na kraju printer tražio ponovno izmjenu još dvije boje. Zanimljivo je da u spremnicima tinte ima, čuje se dok se spremnik protrese.

Svejedno stavio nove boje, ispis i dalje loš pa opet pokrenuo čišćenje glave. Nakon ne znam koliko postupaka čišćenja printer javlja da nema tinte koju sam prvu zamijenio a nije isprintan niti jedan list.

Ispis i dalje nije dobar. Primjetio sam da je  unutrašnjost printera natopljena bojom.

O čemu se tu radi? Inače printer radi sa zamjenskim bojama već šestu godinu.

Hvala i pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod čišćenja glave troši se i tinta, to je normalno. S obzirom da ti ni preko nekoliko čišćenja nije pomoglo, znači da je glava žešće zaštopana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Printer Epson SX415 - Problem

Sve o.k. ali baš da se potroši cijela?

17 godina

Moguće da kvaliteta ove zamjenske tinte nije ista kao prijašnje pa to radi problem.

Inače, kod tih pisača, prilikom čišćenja glave troši se tinta (pljucka boju kako bi očistio glavu).

Dakle, izvršavanjem višekratnog čišćenja bez problema se može potrošiti sva tinta, bez da se ispiše niti jedan list.

Ako je pisač natopljen bojom vjerojatno je potrebno promjeniti spužvice koje skupljaju tintu (iako, obično pisač da grešku da mora na servis).

Eventualna rješenja problema:

- probati sa drugim bojama (drugi proizvođač) - iako je pitanje da neće opet radit problema.

- odnesti ga u servis, pa da promjene spužve i očiste glavu (trebali bi imati neke servisne tekućine za to)

- baciti ga, jer ako treba promjeniti glavu -  to je neisplativo.

16 godina
Printer potrošio još tri boje ali glava nije očiščena. Izgleda da je dao svoje. Da li se isplati slati u servis? Koliki bi bio trošak servisa?
Hvala i pozdrav.
10 godina
neaktivan

Isti printer, isti problem... Meni crna zeza, automatski čistio glavu, ne pomaže, jedino što primjetim da nakon dužeg stajanja, počme printati dobro i onda nakon pola lista opet po starom. Nije mi jasno što je to? Da je glava začepljena ne bi mogao ni prvi red isprintati dobro... Zna li tko?

17 godina

To ti je problem do titne loše kvalitete. Očito ti se tinta ne "spušta" dovoljno brzo (možda pregusta) pa nakon što ti glava ispiše nagomilanu tintu jednostavno "presuši".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice