Pomoć oko zvuka na XP-u zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 6.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Pomoć oko zvuka HITNO MI TREBA POLUDIT ĆU :@

Da li mi neko može pomoć oko zvuka???
Instaliro sam Windows XP sp2.....svi mi drajveri rade.....osim zvuka.....instaliram drajvere za zvučnu sa CD-a što sam dobio uz PC...i opet nece....u upravljačkoj ploči kaže na nema zvuka :@

Skinem druge drajvere opet neće joj poludit ću :@
Dali treba išta u BIOS-u dirati :/

POMOĆ MOLIM VAS :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko zvuka HITNO MI TREBA POLUDIT ĆU :@

Vjerovatno su instalirani driveri kompatibilni sa Vistom. Novija matična? Realtek HD Audio?

A evo i što ćeš. Deinstaliraj drivere koje si instalirao (kroz Add/Remove Programs). Zatim, skini ovaj hotfix od Microsoft-a "http://downloadmirror.intel.com/11036/eng/kb888111.exe". Instaliraj ga. Sada opet instaliraj drivere sa CD-a matične (radi *.inf-a). Restartaj komp. Sada idi u Device Manager i iz System Devices-a ukloni Realtek Driver for HD Audio (ili kako ono već piše). Znači, klikneš desnim na komponentu i odabereš Uninstall. I sada ponovo deinstaliraj drivere i sa Add/Remove Programs-a.

Kada si uklonio stari (a ustvari novi) driver, ponovo restartaj PC. Pri sljedećem dizanju Windows-a bi trebao biti pronađen novi hardware te automatski i instaliran. Šta se desilo. Instrukcije su preuzete iz *.inf-a drivera sa CD-a a instalirani su Microsoft-ovi hotfix-ani driveri koji moraju da rade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 17:42 (DruGabrieL).
16 godina
protjeran

Sve sam uradio kako treba....doso do System devices i tamo nema REALTEK DRIVER FOR HD AUDIO :(
Šta sad,dan te ...ebo?????

16 godina
neaktivan
MuQe. kaže...

Sve sam uradio kako treba....doso do System devices i tamo nema REALTEK DRIVER FOR HD AUDIO :(

Ima li išta vezano za HD Audio (osim Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio)? 

16 godina
neaktivan
MuQe. kaže...

...pa potraži realtek driver preko interneta, a prema tipu matične ploče i windowsa...

...kaos...
16 godina
protjeran

Ew ova mi je zvučna REALTEK ALC662

17 godina
neaktivan
Pomoć oko zvuka na XP-u

Ne vjerujem da je to ali pogledaj u tray-u jel isključen zvuk, meni se to nekoliko puta desilo ako ti ne pomogne onda je najvjerovatnije do drivera. probaj pa javi jesi li napravio. Nemam sad ovdje xp (na sedmici sam) pa ti ne mogu da screenshot na šta mislim

Jesam moćan PUNIM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Pomoć oko zvuka na XP-u

Nekontam to "TRAY" ????

Probao sam sa Add hardwer i dalje i nakraju mi ovo izbaci

"Completing the add hardware wizard
the following hardware was installed:
Realtek High Definition Audio
The software for this device is now installed,but may not woek correctly.
This device cannot start.(CODE 10)"

17 godina
neaktivan
Pomoć oko zvuka na XP-u

Desno gdje ti je sat trebao bi imati dvi ikone za zvuk: jedna su realtek audio manager a druga su speakers(ili mikser neznam kako je na xp-u). Tu može biti isključen zvuk. Evo sad ću na xp pa ću ti sve to poslikat

Jesam moćan PUNIM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Pomoć oko zvuka na XP-u

Slusaj!!!
Ja sam instaliro drajvere....al kao da nisam instaliro....nema ih opce na programskoj traci ikona...a nema nista ni u upravljačkoj ploči u soundu...piše no audio device ?????

16 godina
neaktivan
Pomoć oko zvuka na XP-u

Vidi, kod tebe je problem ustvari u tome što nemaš instaliranu podršku za HD interface kroz koju bi i Windows znao o čemu se radi. A kako ti ono gore nije uspjelo sada trebaš obrisati sve vezano za zvuk u svome sistemu. A to ćeš ovako. Idi u BIOS i tamo ugasi svoj onboard zvučni chip. Naći ćeš ga među Onboard Devices ili Integrated Devices (zavisno od zipa BIOS-a). Znači, za ALC662 odabireš opciju Disable. Spasi promjene CMOS-a i pri boot-u OS-a idi u Safe Mode (stisni F8 da bi dobio boot meni). Sada kada si u Windows-u, idi na Add/Remove Programs i obriši Realtek-ove drivere. Kada si ih obrisao, restartaj PC i opet uđi u safe mode. Sada idi u Device Manager. Klikni na tab View i tu odaberi opciju Show hidden devices. Obriši sve iz Audio sekcije (kod one ikonice sa zvučnikom). Opet restartaj komp i uđi u BIOS. Uključi onboard audio. Spasi promjene i idi u Windows (ne u safe mode). Novi hardware će biti pronađen automatski ali ti sada prekini instalaciju drivera.

Sada skini ove drivere http://www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=4902&file=15&evp=fbcafb670ce23cf73f57bf62300ae9fb

Ovi bi trebali raditi ali da bi bio siguran instaliraj ti opet onaj hotfix.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Pomoć oko zvuka na XP-u

Hvala vam na svemu....USPIO SAM!!!!

Formatiro sam komp i čim sam digao windows odma instaliro drajver za zvuk sa ong linka i radi :D..:WEST SIDE :D

i btw.

---------------------------------------------SRETAN VAM BOŽIĆ I NOVA GODINA---------------------------------------------------

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice