Pokvario se laptop

poruka: 13
|
čitano: 7.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pokvario se laptop

Otvaro sam laptop i sve sastavio ponovo,očistio ga itd. i sada kada idem upalit laptop,ekran je crn i tako stoji.Neznam što da radim.

Što može biti problem?

Hvala!

ivek

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pokvario se laptop
IVOX kaže...

Otvaro sam laptop i sve sastavio ponovo,očistio ga itd. i sada kada idem upalit laptop,ekran je crn i tako stoji.Neznam što da radim.

Što može biti problem?

Hvala!

Može bit svašta, šta si sve rastavljo/sastavljo? Jel' se čuje kako radi kad ga upališ?

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
15 godina
neaktivan

otvorio sam prednji poklopac cijeli ocistio prasinu sa venta.čuje se vent kako radi.

ivek
17 godina

-ponovi sve... neki kontakt nisi spojio ili nije dobro sjeo..., ponavljanje je majka mudrosti, još mudrije je ne popravljati ispravno, dok se ne stekne iskustvo, koje se stjeće ponavljanjem... (-kvaka 22) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Ponovio sam nekoliko puta dosad.Neznam što sam mogao uništiti otvaranjem poklopca(na kojem je tipkovnica).

ivek
17 godina
Pokvario se laptop

Mislim da ti je sad najbolje odfurat u servis, da još više ne shebeš.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

IVOX, prijatelju, ja ipak nisam takav geek ili toliko hrabar da učinim takvo nešto, ali sam na YouTube-u gledao prilog o održavanju laptopa.

Tamo su skinuli otprilike poklopac kao i ti. Gle, u blizini je i ona traka koja je povezana sa ekranom.

Da ju nisi smočio ili olabavio jer je koliko se sjećam ona na principu uticanja u utičnicu, ili ovaj kraj koji je do kućišta/mehanizma.

Nadam se da ćeš uspijeti riješiti problem, živio!!!!{#}

15 godina
neaktivan

Nisam je smočio.Ali idem vidit da nije olabavila.Je li moguce da je nešto crklo?

ivek
16 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Nisam je smočio.Ali idem vidit da nije olabavila.Je li moguce da je nešto crklo?

Ako ti nedaje slike, mislim da znam u čemu je problem. Da nisi možda krivo spojio dvije žice u blizini grafičke kartice?  Ima crnu i bijelu žicu s utičnicom taj vodi na lcd monitora. Ili da nisi oštetio pin na processoru kada si rastavio i sastavio?  Jednom sam ja rastavio frendov laptop i zapisao sve kud ide i nemože fulat. I poslije čišćenja i popravka laptop je u punom bolje stanju i zahvalio mi na svemu. Mom frendu je potrgao utičnice za punjenje bateriju i nije imao slike na monitor a našao ja kvar na procesoru koji mu je jedna pin svinula pa nije imala slike na monitor pa sams srećom sve riješen problem. {#}

Nenad
15 godina
neaktivan

Evo proslo je nekih mjesec dana i odlucim ja upalit laptop i vidi čuda radi,ja sav sretan,i sad radi ekran.

Ali nekad se neče upalit isprve nego nakon nekoliko puta dođe slika na ekran.A kada dođe onda sve normalno radi stisnem enter na windows 7(imam dual boot) i onda mi krene nesto windows is loading files... dođe do 100% i restarta se.Ili zasteka kod odabira OS-a.

ivek
15 godina
neaktivan

Oprostite na double postu!

Problem solved!{#} 

Razmišljao sam cijeli dan sta bi moglo bit,kad mi je palo napamet da je mozda problem u ram-u.Imao sam laptop kojemu su isti 'simptomi' bili,a problem u ram memoriji...

Laptop nije radio jer jedna od ram pločica je crkla.Pa sam je izvadio i 'popravio' laptop.

Na servisu kada sam ga nosio prije mjesec dana rekli su da nema popravka te da se je pregrijavao i bio pun prašine,da je crkla maticna.I sada se ja pitam znaju li oni sta rade?

ivek
16 godina
neaktivan
Pokvario se laptop

NEZNAJU!

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Oprostite na double postu!

Problem solved!{#} 

Razmišljao sam cijeli dan sta bi moglo bit,kad mi je palo napamet da je mozda problem u ram-u.Imao sam laptop kojemu su isti 'simptomi' bili,a problem u ram memoriji...

Laptop nije radio jer jedna od ram pločica je crkla.Pa sam je izvadio i 'popravio' laptop.

Na servisu kada sam ga nosio prije mjesec dana rekli su da nema popravka te da se je pregrijavao i bio pun prašine,da je crkla maticna.I sada se ja pitam znaju li oni sta rade?

Njih zanima samo love, ljepše je sam dijagnostiraš sam šta može bit i nakraju kod popravka obično proradi. Kad vide kakakv je laptop i skuže da je to star model pa zato nisu htjeli da poprave.

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice