jesi siguran da nije do hdd-a...jer meni se isto dogodilo i u servisu su rekli da je hdd oso najvjerojatnije zbog vibracija
evo maloprije sam zavrsio instalaciju windowsa 7 i opet isto
posudi od nekoga hdd za laptop i probaj...ja ti velim da je moguce da je od vibracija
RAM; HDD; grafa, matična, proc...plavi ekran ostavlja puno izbora.
pretpostvaljam da u tvom slučaju nisu winsi kad se to dešava sa više njih.
Dakle testiraj ram sa mem testom, testiraj HDD sa hdd fitnessom, pa ćemo vidit dalje
ram, hdd sve uredu
ram, hdd sve uredu
I ako pretpostavimo da nema veze sa winsima jer koliko sam skuzio BSOD ti dolazi nakon što je instalacija gotova i kad se trebaju pokrenut već? I to 2 različita winsa jel?
Onda saom pitanje: jel bilo ikakvih problema kod instalacije? sa čitanjem fileova itd?
I da, kako znaš da je sa HDD i ramom sve ok?
nije bilo nikakvih problema, jedan je windows
hdd sam uzeo i probao preko normalnog računara i uradio sa memtest
nije bilo nikakvih problema, jedan je windows
hdd sam uzeo i probao preko normalnog računara i uradio sa memtest
Ako si mem test napravio onda je ram izbacen, ali hdd i dalje ostaje kao mogućnost, jer što znači da si ga "probao preko običnog računara"? Za otkrivanje manjih grešaka - baš ništa.
Treba sknut neki bootabilni drive fitness program i sa njim napravit komplet provjeru diska. Možeš prvo samo brzu i ako ona prođe onda onu extended.
I to zna potrajat porpilično, ali nema nekog brzog načina da se ustanovi jel disk skroz ispravan ili ne.
Ako si ga samo ubacio u drugi komp i vidio dal radi onako generalno - to ti za ovaj tvoj slučaj niš ne govori.
A ak onije nešto od toga onda ti ostaju: grafa ili matična...oboje, s obzirom da pričamo o laptopu, je zaheban slučaj.
Ako si u ZG mogu ti dat broj od čovjeka koji se bavi sa time, i popravlja i takve stvari, a bez luđačkih cifri koje naplaćuju po dućanima.
u memtestu nije našlo nikakve greške....jedino ne znam kakav taj fitness program :S
isiti slučaj je i kod mene bio sam drugi error . meni su rami bili riknuli . ja sam upiso taj error u google i našo sam da su mi rami od jednih riknuli . ja čupo rame i na kraju ošli.upiši error taj vjerojtano ima štaje
mijenjao sam i rame opet isto
E ovdje ima uzrok tog errora mal si pročitaj
http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-a-stop-0x0000007b-error/
u memtestu nije našlo nikakve greške....jedino ne znam kakav taj fitness program :S
Pa ok, mem test je za ram. Ne za disk. Nadam se da nisi mem test pokrenuo na tom drugom kompu.
Znači mem test moraš pokrenut na tom laptopu tvom koij ti baca BSOD. odeš na njihove stranice i skineš bootabilni image od memtesta i fino istestiraš mem tog svog lapa.
Za hdd fitness sam mislio na ovo. Skini dole onu gdje piše CD IMAGE. Znači postupak isti kao i sa mem test.
Inače o testiranju meme imaš i temu ovdje na forumu i tu su kolege jako lijepo opisali kako to ide, i dali još par odličnih savjeta.
Inače što se tiče provjere diska, možeš skinut i utility baš od proizvođača harda, npr seatools ako je disk seagateov itd. Svaki proizvođač ima svoj alat na svojem webu.
Hvala na savjetima nadam se da će biti korisni :)
Evo trenutno radim Startup Repair da vidim može li šta to pomoći a nakon toga vaši savjeti.
Ne razumijem zašto sada kada želim instalirati XP neće da pronaće HDD :S
vjerojatno ti je u biosu postavljen AHCI način rada i zato ga win xp ne prepoznaje...prebaci u IDE
gledao sam to al nisam smio promijeniti xD
vjerojatno ti je u biosu postavljen AHCI način rada i zato ga win xp ne prepoznaje...prebaci u IDE
Ili "compatible" mode. Tocnije, na kojem ti je god sad modu, ti ga prebaci na suprotni pa vidi sto ce biti.
Nemas se sto bojati, kako si ga promijenio, tako ga i vratis
Evo nekim čudom, proradio je i to bez pojavljivanja BSOD :D
sad je jedini problem što mu puno vremena treba da učita Windows pa onaj Starting Windows Screen bude nekoliko minuta
sad je jedini problem što mu puno vremena treba da učita Windows pa onaj Starting Windows Screen bude nekoliko minuta
Nakon sveg ovog "zafrkavanja" nebi bilo lose da mu stavis novi win7 ili koji vec OS. Ako se ipak s tim bas i nezelis maltretirat, sacekaj pomoc, vec ce se netko pametan pojavit sa rjesenjem. 
dobiće on sedmicu ;)
dali je moguće da sporom loadu windowsa može biti uzrok sam HDD?
onda moram mijenjati HDD...koji preporučujete od 80 GB do 120 GB ili možda i više?
Moze
a osim toga kako da ti netko preporuči hdd kad neznamo kakav je taj komp i koji je hdd unutra??
onda moram mijenjati HDD...koji preporučujete od 80 GB do 120 GB ili možda i više?
onda ovaj da vidis kako ce letiti http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=9426