PC se ne pali (Hitno pomoć)

poruka: 22
|
čitano: 4.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
PC se ne pali (Pomoć Hitno)

e ovako imam ovaj problem već 2 tjedna i stvarno nemogu odgonetnut koja komponenta stvara kvar.

naime kad upalim komp na ono veliko dugme dole,on uopće ne registrira da sam upalio tj ništa se ne vrti,osim CPU coolera ali on se zavrti koju sekundu i prestane,ništa se ne čuje (nema bipova) i na monitoru se ništa ne prikazuje!Mislio sam da je u napajanju stvar pa sam kupio novo danas i ugradio i opet ista stvar {#}.samo što sad sa ovim novim napajanjem čuje se neka frenkvencija iznutra?!sve sam provjerio jedno 300-500 puta i ispravno je spojeno,i drugi kabel sam probao i ista stvar...molim vas ako bih netko znao što to radi da nemogu kao normalan čovjek upalit komp?

moj pc je amd athlon 64 x2 5400+

2 gb rama

ati 3850HD

molim vas hitno je jer nemam što za radit doma,hvala

i da napajanje je 420w,ATX.usput komponente nisu toliko stare,grafu sam kupio prije kojih 9 mjeseci a procesor prije 1 godinu

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 18:35 (darko332).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC se ne pali (Pomoć Hitno)

Gotovo sigurno je ploča izdahnula..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan

Vjerovatno ploča.

Btw. baš i nije najbolja praksa kupovat dijelove ako nisi siguran koji je crko.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Znači ipak je matična?sad sam pljunuo 240kn u ništa...hvala na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC se ne pali (Hitno pomoć)

Kak ovo pišeš ak ga ne možeš dignuti ... ovaj upaliti...

Probaj je flashati prije nego .... kreneš u shoping.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 18:52 (SasaFrr).
16 godina

Najvjerojatnije.

Probaj iskopčati/izvaditi sve osim procesora, pa upaliti komp. Javi što se događa.

Trebali bi se vrtiti ukopčani ventilatori (njih ostavi jel). Dakle, izvadi memoriju, grafu, HDD-ove iskopčaj i popratnu ATA braću.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 18:56 (DamageHigh).
14 godina
protjeran

hmmm možda od bratića laptop pa na njemu pišem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam imao takav kvar prije mjesec i pol.... bilo napajanje. Skoro isto kako si opisao.

Nebi bilo zgorega posuditi od nekog dobrog frenda napajanje( postoji rizik da ga spališ), skopčati van sve osim proca i memorije i probat upaliti rođu ( dobro ostavi i grafičku za svaki slučaj)

Sistem je uvijek isti - ostaviti uštekan minimalni broj komponenti i onda dodavati jednu po jednu i pratiit dal radi još.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 19:02 (SasaFrr).
16 godina

Pa reko je čovjek u prvom postu da je kupio novo napajanje..

14 godina
protjeran

Kupio sam novo napajanje,sad znam da je matična glavni uzrok svemu ovome,a i dosta je stara (3 ili 4 godine) lol nije ni čudo da je uzdahnula svoje.Sad skupit 500 kn i pravac links hardware...@damagehigh ista stvar,ne pali se {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 19:12 (darko332).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pogledaj malo i kod ostalih cijene za isti proizvod. Links u nekim stvarima zna biti i do 200 kn skuplji od konkurencije.

14 godina
protjeran

evo sad sam kupio matičnu sve spojio dobro i pokrene se,ali na monitoru ništa ne piše i ne želi bootat,i jave mi se neki beepovi 1 duuugački i 2 kratka mož

e pomoć?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 7:34 (darko332).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koja ploča? 1 dugački i 2 kratka indiciraju na problem sa grafičkom karticom.

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Koja ploča? 1 dugački i 2 kratka indiciraju na problem sa grafičkom karticom.

Graficka nema nikakve veze ne pricaj gluposti.

1 dugi i 2 beepa : moze biti

Ram ili procesor nesto nisi dobro ili postavio  ili ti ne odgovara na novu maticnu.

16 godina

Ne možemo ništa reći bez modela ploče.

1 dugi i 2 kratka mogu indicirati upravo na problem s PCI-e slotom, odnosno grafom, ili pak u nekim slučajevima RAM-a..

Kažem, ništa bez modela ploče.

15 godina
neaktivan

Evo ga problem riješen,bio je procesor nije dobro "legnuo" u socket utor,sad sve šljaka bez problema...hvala svima

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav,

imam jedan problem. PC se upali ali sustav se ne diže. Taj PC se koristi kao server i što se dogodilo.

Otac me doveo u firmu da da pocistimo od prašine. Uzeo sam kist, prošao sve i na kraju usisao. I što se sad događa. Događa se to da se on upali, ventovi se vrte ali nema slike na monitoru i nema struje u mišu i tipkovnici.

Ikakvo rješenje? BIOSu nemogu pristupit. 

Neznam napamet konfu PCa, s775 je Gigabyte p35-ds3l, grafa 8800 gts 512, proc je intel pentium model neznam. Svi kablovi su spojeni kako treba.

Dosta je hitno pa pucajte prijedloge.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 12:17 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izvadi RAM-e iz utora, pa ih stavi opet, pazeći da dobro "sjednu". Ako si vadio proc, provjeri i njega je li sjeo u socket kak treba.

Također, probaj Clear CMOS...

15 godina

Hvala ti, popo0dne provjerim. To je i meni čudno, nisam ništa vadio samo makao prašinu i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Povadi sve komponente (grafa,i ostale kartice koje su uštekane na matićnu)jer ti prasina moze pokvariti spoj pa onda neradi

{#}

15 godina

Ma da rečem kako sam rješia. Išao sam prvo provjerit tako da sam izvadio rame i upalio ga, ako svira znači da je sve u redu i da je nešto loše spojeno. Od okativno je sve bilo dobro, ali ja ga rastavim i sastavim i opet ne radi. Vrti vamo vrti tamo, bezveze uključim SATA kabel i spojim ga u drugi priključak, kad ono, proradi. Valjda je SATA priključak na MBO DEAD, ali kako meni nije jasno. Jedino objašnjenje mi je možda to što sam rekao starom "aj ga izgasi i isključi sve kablove", a dok sam ja otišao na WC on je samo iščupao kabel od napajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice