molim vas ako neko ima nekakvo rijesenje(nacin,ili neki program?),da mogu hard podijeliti na 2 dijela-a da ne moram deinstalirati windowse.Unaprijed hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da to nemozes nisam siguran..ja sam to isto pito dal se moze brisat i dal se moze podjelit,mislim da su mi rekli da nisam siguran...btw cekaj da ti odgovore oni koji su biljne usi i krpelji.pa ces cut..nznam stvarno..tj.nisam siguran
a partition magic?ima neke trial verzije norton.
Ljudi su u zabludi kad misle da se mora particija radit sa nekin programon, to je jako jednostavan postupak i mozes ga radit priko windowsa bez kakvih dodatnih programa... Meni se sad to neda obhasnjavat kako, ali nije tesko. Proguglajte...
EDIT:
evo ode imate objasnjeno kako link
molim vas ako neko ima nekakvo rijesenje(nacin,ili neki program?),da mogu hard podijeliti na 2 dijela-a da ne moram deinstalirati windowse.Unaprijed hvala!
moze desni klik na my computer ->manage->disk managment
poigraj se malo
Ako koristiš XP ili Linux jedini način je ovaj: http://lifehacker.com/5126781/how-to-dual-boot-windows-7-with-xp-or-vista (gledaj pod korak 1. ovo ostalo zanemari...) ili http://www.howtoforge.com/partitioning_with_gparted
P.S. nemoj raditi ništa prije nego što napraviš backup jer ti nitko ne odgovara za izgubljene podatke... prvenstveno ja... :)
A ako koristiš vistu ili sedmicu jednostavno odi pod "Computer Management" i desni klik na particiju koju hoćeš skratiti i od djela te particije napraviti novu, stisni "Shrink Volume"... i odredi kako hoćeš veliku novu particiju i tako dalje... nije teško u Visti ili sedmici... ali za XP se moraš malo potruditi... Prije svega ti preporučam Backup!!! :) Jer to radiš na vlastitu odgovornost!
- nasao sam easeus partition master neku stranicu i pise da ima besplatna verzija za kucnu upotrebu.ne pise trial.ne znam dali da to skinem pa ako je s tim dobro ok!ne kuzim se bas u komp pa mozda bolje da ne radim to sam ak mogu izbrisati nesto.
Da, EASUS Partition Master ima free (home) verziju. Postupak je jednostavan, resize-as postojecu particiju i od unallocated prostora stvoris novu particiju.
Backup je pozeljan da slucajno ne izgubis podatke, iako osobno nikad nisam imao nikakvih problema.
hvala puno!!!