Particija

poruka: 11
|
čitano: 1.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Particija
pitanje

molim vas ako neko ima nekakvo rijesenje(nacin,ili neki program?),da mogu hard podijeliti na 2 dijela-a da ne moram deinstalirati windowse.Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Particija

Mislim da to nemozes nisam siguran..ja sam to isto pito dal se moze brisat i dal se moze podjelit,mislim da su mi rekli da nisam siguran...btw cekaj da ti odgovore oni koji su biljne usi i krpelji.pa ces cut..nznam stvarno..tj.nisam siguran

17 godina
neaktivan
Particija
Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Particija
autorov komentar

a partition magic?ima neke trial verzije norton.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Particija

Ljudi su u zabludi kad misle da se mora particija radit sa nekin programon, to je jako jednostavan postupak i mozes ga radit priko windowsa bez kakvih dodatnih programa... Meni se sad to neda obhasnjavat kako, ali nije tesko. Proguglajte...

EDIT:  

evo ode imate objasnjeno kako   link

Veni, vidi, burek!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 15:33 (Fowix).

0 0 hvala 1
16 godina
RE: Particija
bruzi kaže...

molim vas ako neko ima nekakvo rijesenje(nacin,ili neki program?),da mogu hard podijeliti na 2 dijela-a da ne moram deinstalirati windowse.Unaprijed hvala!

Ovako, hajde u Control Panel,prebaci na Switch to Classic View>Administrative Tools>Computer Management.Sa lijeve strane ti piše opcija Storage,tamo klikni na Disc Management.Ali da ne duljim samo otiđi u "Help and Support" i tamo upiši " Creating partition".Tamo ti piše ponešto o tome.
16 godina
neaktivan
Particija

moze desni klik na my computer ->manage->disk managment

poigraj se malo

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Particija

Ako koristiš XP ili Linux jedini način je ovaj: http://lifehacker.com/5126781/how-to-dual-boot-windows-7-with-xp-or-vista (gledaj pod korak 1. ovo ostalo zanemari...)  ili http://www.howtoforge.com/partitioning_with_gparted

P.S. nemoj raditi ništa prije nego što napraviš backup jer ti nitko ne odgovara za izgubljene podatke... prvenstveno ja... :)

A ako koristiš vistu ili sedmicu jednostavno odi pod "Computer Management" i desni klik na particiju koju hoćeš skratiti i od djela te particije napraviti novu, stisni "Shrink Volume"... i odredi kako hoćeš veliku novu particiju i tako dalje... nije teško u Visti ili sedmici... ali za XP se moraš malo potruditi... Prije svega ti preporučam Backup!!! :) Jer to radiš na vlastitu odgovornost!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Particija
autorov komentar
  • nasao sam easeus partition master neku stranicu i pise da ima besplatna verzija za kucnu upotrebu.ne pise trial.ne znam dali da to skinem pa ako je s tim dobro ok!ne kuzim se bas u komp pa mozda bolje da ne radim to sam ak mogu izbrisati nesto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Particija

Da, EASUS Partition Master ima free (home) verziju. Postupak je jednostavan, resize-as postojecu particiju i od unallocated prostora stvoris novu particiju.

Backup je pozeljan da slucajno ne izgubis podatke, iako osobno nikad nisam imao nikakvih problema.

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Particija
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

hvala puno!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: