Ogromno zauzece procesora ?!

poruka: 33
|
čitano: 4.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas lijepo dosao kuci i brat mi rekao da nesto nije uredu s racunalom. Otiso, pogledo i nisam skuzio sto je pa evo pitam za pomoc......sve radi, samo je procesor cijelo vrijeme na visokoj temperaturi i zauzece mu je veliko....a ja na pozadini stojim, tek ga upalio....skeniro sam s avirom - nista, s win. defenderom - nista.......onda sam pomislio da je do hladnjaka, kupio novu pastu za 50kn i stiso mi se ventilator ali je zauzece isto.......sad neznam sta bi vise, jos u pogledati voltazu da nije previsoka posto sam nedavno (jucer) ubacio drugo napajanje.... help! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Neki ti proces zvace CPU,pogledaj u task manageru o kojem se tocno radi.

clock2much

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo slika, pri vrhu su avira firewall service, system idle process i team viewer (bore se medusobno za vodstvo)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:36 (atom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ogromno zauzece procesora ?!
atom kaže...

Danas lijepo dosao kuci i brat mi rekao da nesto nije uredu s racunalom. Otiso, pogledo i nisam skuzio sto je pa evo pitam za pomoc......sve radi, samo je procesor cijelo vrijeme na visokoj temperaturi i zauzece mu je veliko....a ja na pozadini stojim, tek ga upalio....skeniro sam s avirom - nista, s win. defenderom - nista.......onda sam pomislio da je do hladnjaka, kupio novu pastu za 50kn i stiso mi se ventilator ali je zauzece isto.......sad neznam sta bi vise, jos u pogledati voltazu da nije previsoka posto sam nedavno (jucer) ubacio drugo napajanje.... help! 

Ugasi bezvezni Windows Defender,{#} jer je totalno nepotreban i onda nema problema a Windows Task Manager zamjeni sa System Explorer.Taj program skini u paketu, s ostalim korisnim programima za Windowse drugi link tak je najbolje i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

http://www.box.com/s/djipifkln80a31z7krg7

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan

hvala ali to nije bio moj problem......
evo jos nesto, glupi firewall mi se nonstop gasi pa ga moram plait.....
 iii jos nesto, jel mi netko moze rec uvezi te voltaze u BIOSu, kako to ide, koju tocno gledam, na koliko da ju stavim (ima ih oko 5 a nekuzim se u to nikako) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
atom kaže...

iii jos nesto, jel mi netko moze rec uvezi te voltaze u BIOSu, kako to ide, koju tocno gledam, na koliko da ju stavim (ima ih oko 5 a nekuzim se u to nikako) 

To ti samo misliš da Windows Defender nije problem,{#} ali je jer radi bezveze i zauzima resurse jel kužiš a firewall se gasi a koji to od Avire ili od Windowsa moraš precizirat bez toga ništa.{#}{#}

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
atom kaže...

To ti samo misliš da Windows Defender nije problem,{#} ali je jer radi bezveze i zauzima resurse jel kužiš a firewall se gasi a koji to od Avire ili od Windowsa moraš precizirat bez toga ništa.{#}{#}

evo sada normalno....nadam se da ce i ostati tako 
gasio mi se onaj od windowsa.....onda sam njega ugasio, pa ugasio avirin pa upalio onaj od windowsa i sad normalno....sad, dali je moguce da su se poklali medusobno - neznam ali evo  sada je procesor na mirnih +/- 3% zauzeca

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 22:02 (atom).
17 godina
atom kaže...
rambox kaže...
atom kaže...

evo sada normalno....nadam se da ce i ostati tako 
gasio mi se onaj od windowsa.....onda sam njega ugasio, pa ugasio avirin pa upalio onaj od windowsa i sad normalno....sad, dali je moguce da su se poklali medusobno - neznam ali evo  sada je procesor na mirnih +/- 3% zauzeca

Windows Firewall moraš obavezno ugasit, ako radi Avirin Firewall u slučaju da Avira automatski u instalaciji ne isključi Windows Firewall.{#}

15 godina
neaktivan

iii da da da, opet se vratilo....
ali ovaj puta ni komp nemogu upalit.....dode mi do onog "welcome" i onda se restartira....i onda opet xD 
jos nesto...kad se pali njemu se procesor odmah ugrije....pri paljenju odem u bios i pogledam temp procesora..na samom paljenju racunala temperature bude 30 i penje se!  

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 19:19 (atom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vrijeme je za šarafciger..

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...

obrazlozi

16 godina
neaktivan
atom kaže...
Teerex kaže...

obrazlozi

Otvoriti, pregledati kiler, onda uradi sam ili ako ne znaš što ćeš i kako ćeš, negdje u servis...

Meni je nedavno rikno desktop, srećom samo se grafa ubila. Ja nikad ne bi otkrio jer nije pokazivala spaljenost ili druge znakove smrti - osim što nije radila.

Early adopter
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...
atom kaže...
Teerex kaže...

obrazlozi

Otvoriti, pregledati kiler, onda uradi sam ili ako ne znaš što ćeš i kako ćeš, negdje u servis...

Meni je nedavno rikno desktop, srećom samo se grafa ubila. Ja nikad ne bi otkrio jer nije pokazivala spaljenost ili druge znakove smrti - osim što nije radila.

ne, sve radi osim tog sto on drka nesto....pomislih da nije hard ? 

16 godina
neaktivan
atom kaže...
Teerex kaže...
atom kaže...
Teerex kaže...

obrazlozi

Hard nije. Možda je drajver mrežne kartice, možda je hlađenje, možda je nešto treće. Nisi dao dovoljno informacija da se dijagnosticira, i sad ako nemaš neki log, dump a ne možeš ući u komp, bojim se da ti ne gine angažiranje stručnjaka koji će imati fizički pristup problemima zahvaćenom stroju.

Early adopter
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...
atom kaže...
Teerex kaže...
atom kaže...
Teerex kaže...

obrazlozi

Hard nije. Možda je drajver mrežne kartice, možda je hlađenje, možda je nešto treće. Nisi dao dovoljno informacija da se dijagnosticira, i sad ako nemaš neki log, dump a ne možeš ući u komp, bojim se da ti ne gine angažiranje stručnjaka koji će imati fizički pristup problemima zahvaćenom stroju.

a to mi ne odgovara......jbg, ocito ce tako morati....vidjet cu jos, do tada : pisite ako nesto znate !! umrt cu xD

15 godina

a da pokušaš reinstal windowsa...

My way
15 godina

Ja sam prije izvjesnog vremena imao sličan problem te sam utvrdio problem sa backup-om. Ako imaš istovremeno visoko zauzeće HDD-a provjeri ili isključi backup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

nedolazi u obzir, nemam kako sacuati datoteke....sastrane imam jos jedan laptop koji sam upravo osposobio (jedva) a na njega nemogu 2 harda u isto vrijeme...... 

phoenix2003 kaže...

Ja sam prije izvjesnog vremena imao sličan problem te sam utvrdio problem sa backup-om. Ako imaš istovremeno visoko zauzeće HDD-a provjeri ili isključi backup.

nemam visoko zauzece hdd-a....oko 60-65% sam zauzeo na obe particije, smatram da to nije toliko puno........a backup mi je iskljucen oduvjek ;) 

nesto drugo ? nebih ga volio slat na popravak..........danas sam na njemu proveo 1-2 sata i normalno je radio (ja se obradovao) i dosla mi poruka da se mora restartirat (zbog update-a ili neceg slicnog) i ja ga restartiro i onda opet nije htjeo...... 

15 godina
atom kaže...
galinjo24 kaže...

nedolazi u obzir, nemam kako sacuati datoteke....sastrane imam jos jedan laptop koji sam upravo osposobio (jedva) a na njega nemogu 2 harda u isto vrijeme...... 

phoenix2003 kaže...

nemam visoko zauzece hdd-a....oko 60-65% sam zauzeo na obe particije, smatram da to nije toliko puno........a backup mi je iskljucen oduvjek ;) 

nesto drugo ? nebih ga volio slat na popravak..........danas sam na njemu proveo 1-2 sata i normalno je radio (ja se obradovao) i dosla mi poruka da se mora restartirat (zbog update-a ili neceg slicnog) i ja ga restartiro i onda opet nije htjeo...... 

Podatke možeš sačuvati pomoću Linux-a. Uzmi neku Linux live CD distribuciju (Mint ili Ubuntu) sačuvaj podatke tako što ćeš ih prebaciti na USB stik ili eksterni HDD i reinstaliraj Windows. Ako ti je piratski Windows moguće da ti update i pravi probleme. Koji antivirus koristiš? Ne bi bilo loše da zamjeniš sadašnji antivirus sa Eset Smart Security 5 ili uradi Online scan sa www.eset.com

17 godina
phoenix2003 kaže...

Podatke možeš sačuvati pomoću Linux-a. Uzmi neku Linux live CD distribuciju (Mint ili Ubuntu) sačuvaj podatke tako što ćeš ih prebaciti na USB stik ili eksterni HDD i reinstaliraj Windows. Ako ti je piratski Windows moguće da ti update i pravi probleme. Koji antivirus koristiš? Ne bi bilo loše da zamjeniš sadašnji antivirus sa Eset Smart Security 5 ili uradi Online scan sa www.eset.com

Nek si skine Linux Mint Live DVD verziju, ak mu več treba s njime nije teško radit dole na linku ima okvirne upute i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

13 godina
protjeran
atom kaže...

iii da da da, opet se vratilo....
ali ovaj puta ni komp nemogu upalit.....dode mi do onog "welcome" i onda se restartira....i onda opet xD 
jos nesto...kad se pali njemu se procesor odmah ugrije....pri paljenju odem u bios i pogledam temp procesora..na samom paljenju racunala temperature bude 30 i penje se!  

izvadi hladnjak od proca, ocisti ga obrisi staru termalnu pastu i stavi novu, TAKO JE I MENI BILO, i temperature mi se spustile sa 80 na 40 pod opterecenjem koristio sam ZALMAN pastu, odlicna je, nemoj ni slucajno kupovat ono od 10-15kn to su gluposti.

15 godina
neaktivan
atom kaže...
galinjo24 kaže...

phoenix2003 kaže...

Ako ti je hdd podjeljen na dvije particije, samo sve skloni sa sistemske particije, stavi na drugu, i pri reinstalaciji samo formatiras sistemsku. Jeste da ces izgubiti programe, ali ajde, nesto mora.

15 godina
neaktivan

a ja cu napravit sljedece: AMA BAS NISTA.... vrijeme lijeci sve ! {#}

salu na stranu.....procitao sam sve vase poruke i jos uvjek ne nalazim nesto sto ja vec nisam pomislio/napravio 

i upravo sam OPET uspio normalno upaliti racunalo - poludit cu !  

EDIT: sada kao radi normalno, valjda se rjesilo to putem neke od solucija koje sam probao ;)  

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 9:36 (atom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

opet isto retardirano sranje dobit cu je*eni slom zivaca !!!! nosim ga preksutran a garanciju..... i maticnu  i procesor a i napajanje ako bude bilo potrebe...... 

citao sam i citao i citaoo (sve dok mi je hladnjak vristao) i procitao asm NEGDJE da pokusam dodirnuti hladnjak (onaj limeni dio) i ako  valja da ga necu moci dirati dugo vremena........ ljudi moji on je hladan a procesor mi gori....sad znam u cemu je problem....ali, kako je moguce da se hladnjak i procesor ne dodiruju kad sam maloprije sve nanovo namjestao i bilo je sve uredu, kako bi i trebalo biti..............svjestan sam da sam dosadan ali umrjet cu s ovim okretajima ventilatora

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 2:05 (atom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ccc....stavi ponovo "prozore" i narovno formatiraj tu particiju.....vrijeme će ti biti zahvalno na tome...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

ccc....stavi ponovo "prozore" i narovno formatiraj tu particiju.....vrijeme će ti biti zahvalno na tome...

jucer sam instalirao nove windowse, i formatirao obe particije....

EDIT: moro sam procesor undervoltat iz straha i sad radi na manjoj voltazi a ventilator na 5 tisuca okretaja-- izludujee {#} 
EDIT 2: sada sam igrao igricu....iako je glasan ii nervirau zasno nije se restartirao niti zafrkavao....probao sam cak u pozadini upaliti chrome i tako malo to....i to je islo glatko.....samo vrti ko blesav, bas nitko nezna rjesenje ?  

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 10:25 (atom).
14 godina
atom kaže...
Mile 74 kaže...

EDIT: moro sam procesor undervoltat iz straha i sad radi na manjoj voltazi a ventilator na 5 tisuca okretaja-- izludujee {#} 

A da probaš staro napajanje, jer meni se čini da je sve to sr..nje počelo kad si stavio novo napajanje.Kak su ti sad procesi i temperatura proca?Btw ja imam ugašen windows firewall i defender, koristim comodo firewall i aviru antivir i nikad nikakvih problema nisam imao, i ponekad čistim komp sa cc-cleanerom, jednom dvaput mjesečno.

http://d-u-d.deviantart.com
15 godina
neaktivan
Dud kaže...
atom kaže...
Mile 74 kaže...

A da probaš staro napajanje, jer meni se čini da je sve to sr..nje počelo kad si stavio novo napajanje.Kak su ti sad procesi i temperatura proca?Btw ja imam ugašen windows firewall i defender, koristim comodo firewall i aviru antivir i nikad nikakvih problema nisam imao, i ponekad čistim komp sa cc-cleanerom, jednom dvaput mjesečno.

staro napajanje otislo za Zg.
i ja sam pomislio na napajanje, a sto sada mogu, da ga nosim u Zg na garanciju ??? {#}

vidit cu s prijateljem nekim da mi posudi svoje napajanje za test.... sto ako nije do napajanja ?  

14 godina

Sad ti je najveći problem brzina venta i temp proca? Koja ti je uopće temp ?Kak je zauzeće proca? Bilo bi super kad bi svi imali doma dijelova za isprobavat, pa da probaš drug napajanje, drugi hladnjak i vent.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dud kaže...

Sad ti je najveći problem brzina venta i temp proca? Koja ti je uopće temp ?Kak je zauzeće proca? Bilo bi super kad bi svi imali doma dijelova za isprobavat, pa da probaš drug napajanje, drugi hladnjak i vent.

brzina venta nebi bila poblem da on pri tome nije glasan.....ali to je 5k okretaja - mora biti glasan.... 
temperatura me isto prca, u idle mi je  36-40 (najcesce, nekada i vise) 
zauzece - vjerovao ili ne vise me to ne zafrkaava, zauzece je normalno xD
hvala Bogu da bi bilo super, ali nismo svi bas te srece da imamo 2 kompa..... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice