Održavanje kompjutora

poruka: 9
|
čitano: 1.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Održavanje kompjutora

Pozdrav,par puta sam već otvarao slične teme,imao sam problem sa sporim kompjutorom i nakon par sati rada bi počeo glasno raditi,rumi dosta i zna biti iritantno.Htio sam novu konfiguraciju ali pošto mi ne treba neki ekstra dobar kompjutor želio bih nadograditi ovoga.Skinuo sam novi antivirusni,aviru,stvarno je odlična,kompjutor radi puno brže i nema toliko štekanja,sad me još zanima koji dio treba promijeniti da se riješim zujanja kompjutora,dali je problem u hlađenju,napajanju?

Zanima me ima li neki program sa kojim bih dodatno očistio kompjutor osim antivirusnih programa,znači bilo što da mu pomogne?
Konfiguracija mi je sljedeća:

AMD Athlon (TM) XP 2500+,1.83 GZa,768 MB RAM-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Održavanje kompjutora
Do hladjenja, bar sto se tice buke. Ocisti prasinu i promijeni termalnu pastu na procesoru.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
Do hladjenja, bar sto se tice buke. Ocisti prasinu i promijeni termalnu pastu na procesoru.

Kako se to mijenja,bolje da to na servis dam,nije da sam to radio

15 godina

Ne znam kakav si sa kešom, ali ja bih to prodao i kupio nov računar.

14 godina
neaktivan

evo u ovoj temi imaš sve objašnjeno kako se to radi, nije komplicirano usisaš ili ispušeš ventilator i hladnjak kad ga skineš ( ja se držim dobrog starog kista i usisavača), odstraniš krpicom i alkoholom staru pasta s površine procesora i hladnjaka i onda staviš malo paste na procesor (veličine zrna riže) i vratiš hladnjak. Svega par minuta posla {#}

16 godina
neaktivan
Održavanje kompjutora

od takve konfiguracije ne možeš očekivati ništa specijalno, a 99% da ti diks "krči"

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kakapo kaže...

od takve konfiguracije ne možeš očekivati ništa specijalno, a 99% da ti diks "krči"

Niti ne očekujem,samo još želim tiši rad,može se to kako sa diskom riješiti?Navodno se može sa nekom gumom obložiti

16 godina
neaktivan
m.skripelj kaže...

evo u ovoj temi imaš sve objašnjeno kako se to radi, nije komplicirano usisaš ili ispušeš ventilator i hladnjak kad ga skineš ( ja se držim dobrog starog kista i usisavača), odstraniš krpicom i alkoholom staru pasta s površine procesora i hladnjaka i onda staviš malo paste na procesor (veličine zrna riže) i vratiš hladnjak. Svega par minuta posla {#}

Ja čistim kist+fen s hladnim puhanjem.

16 godina
neaktivan
Krešo_Š kaže...
kakapo kaže...

Niti ne očekujem,samo još želim tiši rad,može se to kako sa diskom riješiti?Navodno se može sa nekom gumom obložiti

ne bih ja to radio, prevelika opasnost od pregrijavanja, bolji si promjeni hard, ali ovaj puta ako može, probaj si uzeti i neki SATA, ako matična podržava, čisto jer je brži od PATA. iako, imaš i sata u IDE konverter, ali preko njega nije bootabilan disk

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice