NVIDIA 7300GT - kvar

poruka: 29
|
čitano: 8.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Ok, znam da trebam promjeniti grafu ali nije mi jasno kako jos radi sa eksplodiranim kondenzatorima......

...bar ja ne mogu vidjeti nikakav problem u svakodnevnom radu.

Naime, trebao sam ocistiti prasinu i podmazati pomalo bucan vent kad ono...sok i nevjerica. Vidite sliku i objasnite mi molim vas kako to da nisam primjetio nikakav problem?

Nije da sam se otkidao u vrtnji igrica ali za probu sam upogonio Colin Mcrae 2 (mislim da je prikladna za ovu grafu) i igra tece bez ikakvih problema. Temperature su normalne

Inace full info: Nvidia 7300 GT no_name_proizvodne

Bonus pitanje:

(znam da je prezvakano ali pomozite)

Koja grafu da uzmem? Zelim da bude Nvidia, da nije skupa i ne planiram igrati igrice! OS mi je Windows 7 i naravno ne zelim imati problema. Vidim da grdite (cini mi se da se tako zove) GT210. Vidim kod nas (Makedonija) neke primamljive ponude za zaostale kartice iz serije 9 (9500 i 9800) Asus proizvodnje ili ipak da uzmem nesto novije?

[edit]

Jel lose ako ovako radim bar do ponedeljka?

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 22:21 (Lazarus Long).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Bump! Zar nitko ne zna dati savjet sto da uzmem? Da li (ako nadem) 9800 ili GT220? Koliko vidim gameri na ovom forumu nisu bas odusevljeni sa ovom GT220. Zar toliko ne valja?

Ner trazim nista narocito

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo

0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA 7300GT - kvar

Preporučam ti 9800 jer je puno bolja od gt220

A što se kondenzatora tiče, trebali bi izdržati još koji dan

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Re: NVIDIA 7300GT - kvar
mind_challenge kaže...

Preporučam ti 9800 jer je puno bolja od gt220

A što se kondenzatora tiče, trebali bi izdržati još koji dan

slazem se sa kolegom iznad mog posta,,9800 gt ili gtx preporuka :)

18 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Da li moze (ali vrlo kratko) obrazlozenje zasto ne valja GT220? Shvatio sam da nije bolja od 9800 ali mene interesuje zasto su gameri i ne-gameri zgrozeni od ove kartice?

ATI ljubitelji! Imajte razumjevanja. Necu uzeti ATI ni pod razno 

0 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...

Da li moze (ali vrlo kratko) obrazlozenje zasto ne valja GT220? Shvatio sam da nije bolja od 9800 ali mene interesuje zasto su gameri i ne-gameri zgrozeni od ove kartice?

ATI ljubitelji! Imajte razumjevanja. Necu uzeti ATI ni pod razno 

Vrlo kratko? Evo ovako:

GeForce 9800 GT = 256-bit , 112 CUDA cores, brži gpu na višem taktu
GeForce 220 GT = 64-bit, 48 CUDA cores, lošiji gpu i memorija na nižim taktovima

14 godina
NVIDIA 7300GT - kvar

ukratko objasnjeno 9800 gt pozdere gt 220 za dorucak :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Ja ti mogu od srca mogu preporuciti 9800 GT, ako kako kazes imas primamljive, jeftine ponude :) ; sve mogu igrati s njom, a ti se jos neces ni igrati, tako da {#}....

Nikad problema s njom, malo se grije vise, ali to je do mene.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 11:53 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo bas sada gledam usporednu tabelu nvidia chipova i za GT220 kaze:

GeForce GT 220  Core Clock 625/1,360 MHz   Memory Clock 1.58 GHz   Interface 128-bit     Transfer 25.28 GB/s   Pixels per clock 48   DirectX  10.1

GeForce 9800 GT  Core Clock   600/1,500GHz   Memory Clock 1.8GHz   Interface 256-bit   Transfer 57.6 GB/s   Pixels per clock 112   DirectX 10

Sunce im....

Iako starija (ili varam se?) 9800GT je u svemu bolja od GT220......

14 godina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Ma razvali je uzduz i poprijeko brate. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...

Evo bas sada gledam usporednu tabelu nvidia chipova i za GT220 kaze:

GeForce GT 220  Core Clock 625/1,360 MHz   Memory Clock 1.58 GHz   Interface 128-bit     Transfer 25.28 GB/s   Pixels per clock 48   DirectX  10.1

GeForce 9800 GT  Core Clock   600/1,500GHz   Memory Clock 1.8GHz   Interface 256-bit   Transfer 57.6 GB/s   Pixels per clock 112   DirectX 10

Sunce im....

Da, starija je pa ju svejedno pojede

Razlog leži u tome što je 9800 bila namjenjena za igrače, a gt220 za nezahtjevne korisnike

17 godina
NVIDIA 7300GT - kvar

uzmi tu 9800 i ovu baci u rodni kraj jer sam ju imao i ja, i kolega, i obadvojici je "otisla" u razmaku od mjesec dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...
..
Sunce im....
-za tvoje potrebe, nebih savjetovao 9800 i sl. modele, jer su to VGA s visokim TDPom, polovna je samo pitanje dana kad će izdahnuti uz potrebu za napajanjem i problemi s nekim MBO (BIOS, zbog PCI specifikacija, struje)..
-preporuka za GT8500, GT9500, ili nova 430 (5xx nisam još vidio u prodaji iz te kategorije.) Polovne, samo 'optički' provjeriš kondenzatore, ako pali to je sve.
-naravno sve ovisi o prilici-cijeni.
-ako ipak želiš malo jaču, za poneku igru, za usporedbu svaka nova je dvostuko jača od tvoje 7300 (GT7300 podjednako recimo =8400 ili 84-85-95 sve s oznakom GS), nasljednik 9800 je 250 je malo jača od 450 (znači da su 9800 i 450 slične), recimo da je tad 430-450 optimum (jer nema 5xx 530-540) i svakako je preporučljivije uzeti noviju zbog directXa...
.. - konkretnije, vidi tablicu, prevedeno TDP je direktno povezan sa snagom i cijenom (osnove fizike), uz novije tehnologije koje to spuštaju ali ne toliko koliko marketing prikazuje.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 12:59 (ihush).
15 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Zasto bi mu otisla 9800, ja sam imao 9800 GT i sad GTX, forsiram ih koliko mogu godinama, temperature su stalno iznad 70C, pa im nista nije niti ce biti :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

Zasto bi mu otisla 9800, ja sam imao 9800 GT i sad GTX, forsiram ih koliko mogu godinama, temperature su stalno iznad 70C, pa im nista nije niti ce biti :)

potpisujem, ja imam 9800gtx+, doduše kod mene su temperature u idle-u oko 60 dok u igrama ne prelaze i evo radi već 3 godine, s tim da je skoro godinu dana radila u full loadu 24/7 (folding@home)

17 godina
PLASMAorLCD kaže...

- a zašto nebi otišla?

- ako svim karticama damo teoretski jednako kvalitene uvjete, ona s višom temp. će prije krepati.. ili ako nema sreće, krepat će svaka.

-na sreću-slučajnost nemam utjecaja, ostaje i pitanje cijene i ostalih komponenti...

( -dali tad odlazimo u offtopic?. recimo da ne...)

-zato jer mu nije kriterij igranje. Koji je razlog za 9800? Kakve su šanse da traje duže? Koliko je prošli vlasnik OCao i sl? ... Nema dva identična slučaja, kao na lotu.

Kupnja je svakako pametnija za noviju seriju (koristi sedmicu). Čisto zato moje mišljenje je prema 4xx seriji.

Sve razloge sam (ne)dovoljno objasnio. TDP, potrebno napajanje i (najvažnije) kriterij. (ono za što korisnik koristi nešto..).

-Ja bi možda uzeo za sebe 9800 (kao i ti), ali ne odgovaramo ovdje svojim potrebama-željama, nego @ Lazarus.

-Nije tvoj izbor pogrešan, upravo je bit foruma iznjeti mišljenje-prijedlog.. ponekad i obrazloženje.

edit:

-zaboravih, uz iste uvijete recimo 9800 je dvostruko skuplja i dvostruko toplija od 9500. Pitanje je izbora ili potreba. U suprotnom bi svi vozili Ferrarija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 12:43 (ihush).
18 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

U ponedeljak uzimam GT440 1GB. Kod nas sugavi trgovci prodaju no-name kartice i tvrde da su Palit(!), zatim ima Afox i ostalo je Nvidia_koja_majka_izgubila_dijete GT(stavi broj)®

Da li Afox valja (kao firma)? Jos jedino ima Point of View i Asus (sve iz GT2xx do GT5xx) ali Asus je osjetno skuplji i to ohoho.....

0 0 hvala 0
17 godina

za tu marku (Afox) nism čuo, POW bi morala bit jeftinija od Asusa, ali za LowEnd grafičke nije prejterano važno jer su ugl. identične (referentni design i hladnjak).

- Mislim da je POW Palitov brand (vjerojatno točno tvrde).

- vjerojatno je Afox povezan s Foxconnom, obično rade OEM, trebalo bi biti OK.

btw: usporedi s ovom, ima 512MB-DDR5 (!) to je logičnije nego 1GB u slučaju da je npr DDR3, kao i 128bit. vidi i Gigabyte... pa provjeri koje su točno spec. te kartice.

količina RAMa je isključivo povezana s rezolucijom i postavkama u igri, pošto lowend VGA nemaju dovoljno snage, njima je i 256MB dovoljno, trgovački trik je stavljanje 1GB na te kartice.

edit 2.:

.. neobično (nije glupo jer je marketing, veći broj prodaje karticu..) AFOXova 440 s 2GB, ali vidi clockove.. direktna posljedica jeftinog RAMa. Efektivno 20% lošije performanse u odnosu na Gigabyte..

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 20:58 (ihush).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw: usporedi s ovom, ima 512MB-DDR5 (!) to je logičnije nego 1GB u slučaju da je npr DDR3

Uf,, ja sam uistinu n00b sto se tice VGA tehnologije posto nisam imao potrebe da sledim tu scenu ali danas sam primjetio nesto vrlo cudno a to je, kao sto ti kazes, cisti marketing

Ljidi ne vole mozgati i uzimaju grafe sa sto vise rama. Nitko vise ne gleda kako je izradena, da li ce vent odapeti nakon 3-4 mjeseca...svi vole da imaju 1GB or more grafiku.

Najprodavaniji modeli su GF220(!) sa 1GB ramom...   :( 

Stanje sa nasim trgovcima je u najmanju ruku tragicno. Trenutno vrh ponude je Palit a Asus je nedostizan san. Bulk roba sa garancijom od "100 godina" caruje a u realnosti ne izdrzi vise od godinu dana

Zato se i ja, da prostite, preseravam sa postovima posto nije problem u novcima vec u gnjavazi i potragom za stabilnom grafom

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
ihush kaže...

btw: usporedi s ovom, ima 512MB-DDR5 (!) to je logičnije nego 1GB u slučaju da je npr DDR3

Uf,, ja sam uistinu n00b sto se tice VGA tehnologije posto nisam imao potrebe da sledim tu scenu ali danas sam primjetio nesto vrlo cudno a to je, kao sto ti kazes, cisti marketing

Ljidi ne vole mozgati i uzimaju grafe sa sto vise rama. Nitko vise ne gleda kako je izradena, da li ce vent odapeti nakon 3-4 mjeseca...svi vole da imaju 1GB or more grafiku.

Najprodavaniji modeli su GF220(!) sa 1GB ramom...   :( 

Stanje sa nasim trgovcima je u najmanju ruku tragicno. Trenutno vrh ponude je Palit a Asus je nedostizan san. Bulk roba sa garancijom od "100 godina" caruje a u realnosti ne izdrzi vise od godinu dana

Zato se i ja, da prostite, preseravam sa postovima posto nije problem u novcima vec u gnjavazi i potragom za stabilnom grafom

Ako je tako katastrofalno stanje dolje mozes naci nekog provjerenog forumasa da ti uzme u hr (ili cak Aus), pa da ti posalje.

Gamers Don't Die, They Respawn.
18 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

Ako je tako katastrofalno stanje dolje mozes naci nekog provjerenog forumasa da ti uzme u hr (ili cak Aus), pa da ti posalje.

Stanje nije zbog toga sto nema kupaca za tu vrstu robe   nego kao i u svakoj zemlji razlog su (previse) pohlepni trgovci. Sto se desava? desava se to da oni [trenutno] vrlo dobro iskoristavaju to sto mi kao zemlja ne "postojimo" na Paypalu odnosno nemozemo kupovati preko Paypala zbog [opet] majnkavih zakona i [opet] pohlepnih bankara

(znaci ima gorih i od hrvata {#}  )

Skraceno, Paypal nece trgovati zbog zakonske regulative i apsurdnih situacija gdje se trazi bankarska provizija od (lupetam sada) 50 eur. po transkaciji

Eto zasto smo mi vecinom osudeni na srto graficke i ostale PC komponente. Ipak kao trziste Makedonija je premala za neko ozbiljnije trgovanje ali zato tu je Bugarska i Grcka pa moze covjek trkom da kupi bilo sto.

16 godina
protjeran

Ako budeš prolazio Siskom, navrati do mene da ti prelemim kondezatore..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
neaktivan
NVIDIA 7300GT - kvar

Ovaaj...da vas ugnjavim jos malo :))

Dakle ovako, na PP-u sam pisao ihushu da sam privremeno uzeo   GT430 (no name..valjda je OEM) i sto se tice svega za sad je sve super ali ima jedan problem a to je da kada PC ide u Standby na monitoru se pojavi No Signal - Check Cable. Isto se pojavi kada Power Management iskljuci monitor odnosni ga stavi na power off nakon 5 minuta nekoristenja

Da li imate kakvu ideju zasto se ovo desava? Na onu nesretnu 7300 nije bilo tako. Zurio sam u BIOS ali nisam mogao naci nista povezano uz to. Trenutno sam ukopcao Samsung 920N koji je prikljucen na VGA port

Na poslu imam DELL-a sa DVI prikljuckom ali nazalost sa sad ne mogu ici i uzimati ga. daleko mi je :)

0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA 7300GT - kvar

odi u upravljacku plocu i nadji taj power managment, i tamo sam odredi nakon kolko ti gasi HDD, nakon kolko gasi monitor, i nakon kolko pc ide u standby!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

odi u upravljacku plocu i nadji taj power managment, i tamo sam odredi nakon kolko ti gasi HDD, nakon kolko gasi monitor, i nakon kolko pc ide u standby!

Problem je u tome sto i kada je PC ugasen (shut down) pojavi se No Signal

Kada monotor prikopcam na grafu koja je izvan PC-a to nije slucaj.

17 godina

No Signal..

Ova poruka se javlja kad je VGA kabel odspojen (provjeri), znači da su baš svi signali (i masa-uzemljenje..) isključeni.

- ako ima ikakve veze s BIOSom moralo bi se odnosti na ACPI-S1/S3 ili neku power opciju (wake on USB, PCI, Green..) i DDCom na monitoru, jer tad mora ostati neki signal u žici...

Identična situacija mi je bila na starijem LCDu s DVI+VGA do prvog gašenja-paljenja, tad je vjerojatno monitor sam detektirao DVI konekciju kao primarnu (prije je bio spojen na Dsub) i podesio.. pa provjeri u samom monitoru dali neka opcija za power save to rješava (meni je automatski odradio, ili je to odradila VGA).

-Ako je stvar u samoj VGA, da joj je DVI defaultno primarni priključak, to bi se moglo rješiti flashiranjem tj. promjenom u firmwareu ako ima alata za današnje kartice, (kao RivaTuner i ATI-tools), postavljanjem na VGA kao primarni. Ali to je neobično jer već godinama autodetect to radi...

- ako je u tome problem, lakše je uzeti DVI-VGA adapter i spojiti tako.. (pomalo je glupo stavljati adapter kad već postoji priključak...?)

btw, to zna biti problem na HDMIu->TV, tj da se signal aktivira tek u OSu (fali u DOSu).

18 godina
neaktivan
ihush kaže...

No Signal..

Ova poruka se javlja kad je VGA kabel odspojen (provjeri), znači da su baš svi signali (i masa-uzemljenje..) isključeni.

- ako ima ikakve veze s BIOSom moralo bi se odnosti na ACPI-S1/S3 ili neku power opciju (wake on USB, PCI, Green..)  i DDCom na monitoru,  jer tad mora ostati neki signal u žici...

Identična situacija mi je bila na starijem LCDu s DVI+VGA do prvog gašenja-paljenja, tad je vjerojatno monitor sam detektirao DVI konekciju kao primarnu (prije je bio spojen na Dsub)  i podesio.. pa provjeri u samom monitoru dali neka opcija za power save  to rješava (meni je automatski odradio, ili je to odradila VGA).

Upravo tako, mislim da je stvar u VGA izlazu graficke i to sto VGA nije primarni prikljucak. Onako, fizicki, gledano VGA port uzima signal sa plosnatim kablom iz PCB-a same graficke

Ali zasto onda ono No Signal nestaje kada monitor prikopcam na grafu koja je izvan PC-a? Radi se o karticama Matrox Millennium G200, GeForce MX400 i ova moja problematicna 7300GT

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 14:40 (Lazarus Long).
17 godina
Lazarus Long kaže...
..

Ali zasto onda ono No Signal nestaje kada monitor prikopcam na grafu koja je izvan PC-a? Radi se o karticama Matrox Millennium G200, GeForce MX400 i ova moja problematicna 7300GT

- to je neki GND ili sl. signal kojeg monitori koriste za detekciju tj povezano s monitorovim powersavingom i timerima za standby, (DonK. bi mogao točnije odgovoriti, ja sam tudum za elektroniku). Sve kartice ga imaju, ali je ovdje očigledno/vjerojatno isključeno ako nije primarni konektor..

- i meni je taj info-prozor na monitoru smetao, ali je nakon par gašenja jednostavno nestao (nisam ništa podešavao, na mom monitoru nakon par minuta bez signala sam monitor se ugasi, to je 'radni' PC spojen DVIom uz HDMI na TV i VGA kabelom za dodatnim PCom kad zatrebam).

Zaključujem da je autodetect odradio svoje, ali isto tako da nije na svim karticama isto (ugl. novije VGA u zadnjih godinu dana, dok starije rade 'normalno').

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice