Novi zvučnici ne rade

poruka: 18
|
čitano: 8.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
zvučnici ne rade

Mislila sam da je problem u zvučnicima i zamijenila ih za nove(prošli su imali jednu grešku)ali ni novi ne rade :/ Zvučnici su 2.1. spajaju se na subwoofer + komp. Kad pokušam zamijeniti zvučnike i uštekati crveno u bijelo i obrnuto vidim da oba rade ali ne oba, izgleda da je problem u jednom od utora ili vršku kabela. Danima već prčkam po postavkama i na rubu živaca sam.  Zanima me da li je moguće da je crkla zvučna ili u čemu bi točno trebao biti problem kad samo jedan zvučnik radi a nisu pokvareni?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 17:23 (kitsune).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Novi zvučnici ne rade

Prvo provjeri da li si 3.5 mm jack porinula do kraja u (načešće) zeleni utor na zvučnoj. Drugo provjeri da li je kabel ispravan. Provjeri da li su ti zvučnici u softveru na Windowsima postavljeni na 2.0 ili 2.1. Imaš negdje slider za postavljanje jačine posebno za desni i lijevi zvučnik. Stavi najnovije drivere. Ako je zvučna diskretna, pogledaj da li dobro leži u svome utoru. Ako ništ od toga ne pomogne i ako si sigurna da su zvučnici ispravni(isprobaj ih na nekom drugom izvoru- mp3 player, linija i slično), onda može biti da je zvučna u problemima. Postoji još i zadnja mogučnost a to je da su se sjeb... windowsi.

Ako imaš diskretnu zvučnu, provjeri da li je integrirana isključena u biosu.

E sad traži rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 18:59 (formula1live).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Novi zvučnici ne rade
formula1live kaže...

Prvo provjeri da li si 3.5 mm jack porinula do kraja u (načešće) zeleni utor na zvučnoj. Drugo provjeri da li je kabel ispravan. Provjeri da li su ti zvučnici u softveru na Windowsima postavljeni na 2.0 ili 2.1. imaš negdje slider za postavljanje jačine posebno za desni i lijevi zvučnik. Stavi najnovije drivere. Ako je zvučna diskretna, pogledaj da li dobro leži u svome utoru. Ako ništ od toga ne pomogne i ako si sigurna da su zvučnici ispravni(isprobaj ih na nekom drugom izvoru- mp3 player, linija i slično), onda može biti da je zvučna u problemima. Postoji još i zadnja mogučnost a to je da su se sjebl... windowsi.

E sad traži rješenje.

Porinut je u zeleno, kabel je ispravan, ne znam jesu mi zvucnici postavljeni na 2.1 jer sam zaboravila gdje to provjeriti, drivere ne mogu naći za skinuti(Realtek ALC883). Isprobala sam sluške od mp3 playera u zelenom utoru i također je jedna radila a inače rade obje, što znači da je definitivno u utoru/zvučnoj problem. Kako da znam kakva mi zvučna treba?Mislim, pogledala sam unutra i ne vidim gde je zvučna, utori su ugrađeni na matičnu, s druge strane su kao kocke {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 20:35 (kitsune).
17 godina
neaktivan
Novi zvučnici ne rade

zvuk je integriran na matičnoj. jesu li zvučnici utikani u subwoofer ? do kraja gurni

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Harold kaže...

zvuk je integriran na matičnoj. jesu li zvučnici utikani u subwoofer ? do kraja gurni

Znači li to da ne mogu uzeti zvučnu karticu ili mogu, pa disejblam integriranu i koristim drugu?Ma jesam gurnula, sve 100% uštekano kako treba. Ne bi pitala tu da nisam sve provjerila.

17 godina
neaktivan
Novi zvučnici ne rade

možeš kupiti drugu zvučnu i ugraditi je u pci utor. radije probaj još sa nekim zvučnicima. to nije problem posuditi od nekoga. ako imaš nekoga tko se razumi malo više od tebe neka dođe pa nek prčka malo po postavkama.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nažalost nemam, ali stvarno. :/  Kao što rekoh kad probam slušalice u zeleni utor onda se isto čuje na jednu stranu dok inače normalno rade. 98% nije do zvučnika već zvučne ili onog vrha od kabela. Čudno, jer mi nikad dosad zvučna nije crkla, imam osjećaj da će sad otić i matična.  Koju zvučnu mi preporučujete?

15 godina
protjeran
Novi zvučnici ne rade

aj aj aj

Koji player koristis za slusanje muzike?
Da ti nije mozda balans namjesten samo na L ili R ?
Nevjerujem da je otiso izlaz na zvucnoj

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kitsune kaže...

Nažalost nemam, ali stvarno. :/  Kao što rekoh kad probam slušalice u zeleni utor onda se isto čuje na jednu stranu dok inače normalno rade. 98% nije do zvučnika već zvučne ili onog vrha od kabela. Čudno, jer mi nikad dosad zvučna nije crkla, imam osjećaj da će sad otić i matična.  Koju zvučnu mi preporučujete?

Jednostavno , zvučnike spoji na mobitel ili mp3 player i vidi kako rade.

Ako je sve u redu onda pogledaj balance u playeru koji imaš.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
protjeran
Novi zvučnici ne rade

ili na playeru ili u postavkama od zvucne

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Sansa clip +

Probala sam sad uštekati zvučnike u Clip i tako rade oba. Provjerila balans pod speaker properties.

Čak sam prema nekim savjetima koje sam čitala u Winampu pod plug ins - output - direct sound output selektirala 2 (speakers - high definition audio device)i ništa...

Još jedna stvar, u postavkama od zvučne mi već duže vrijeme nema system sounds tj. slider se nikad ne miče.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 21:51 (kitsune).
13 godina
odjavljen
Novi zvučnici ne rade

Vidim da ljudi baš ne čitaju kaj pišeš. Znači problem je sigurno na kučištu. Može biti da ti se pomaknuo kontakt u ženskom 3.5 jacku pa se jedan kanal ne spaja na muški jack. Još možeš to provjeriti, ako ti se da sa tim zezati. Gledaj ako ti je tak hitno možeš kupiti zvučnu, kupi neku za 50 kuna, jer ti netreba skuplje. Razliku u zvuku ovak i onak nečeš čuti, a danas su gotovo sve zvučne dobre kvalitete. I normalno ako kupiš diskretnu možeš u biosu isključiti integriranu. Ali daj ako imaš koga ko se u to razumijee nek ti provjeri cijeli  komp, kaj neš kupila drugu zvučnu, pa buš imala isti problem. Prije kupnje se sigurno uvjeri da je u njoj problem, ili još bolje ako poznaš nekoga tko ima diskretnu zvučnu nek ti ju posudi. E još mi jedna ideja pada na pamet ako kojim slučajem imaš utore na kučištu za slušalice, spoji ih direktno na matičnu pa češ vidjeti da li je tu normalno. E sad, to opet daje ideju ako ti se da zezati, imaš na matičnoj izlaze za spojiti na kučište, pa pogledaj u priručniku od matične gdje se to nalazi i kaj koji pin radi pa možeš i metodom spajanja  žica na te pinove dobiti zvuk. Ako tamo sve radi onda je zvučna ispravna i problem je u utoru za zvuk. Isto tako može biti da se jedan pin od utora olabavio i otpoio. Ako kojim slučajem peš isprobavati direktno na matičnoj, PAZI kak i kam spajaš da ne bi nešto krivo spojila i spržila si matičnu.

Pogledaj da li ti su ti postavke u Windowsima ko na slici. Isto tak pogledaj kako su ti forumaši predložili da li ti je balance u playeru u koje slušaš glazbu postavljen na sredinu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 0:25 (formula1live).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Novi zvučnici ne rade

Problem riješen zajedničkim snagama soundstreama i mene. hvala soundstream! :*

@formula, ma zašto bi čitali, ipak sam ženska osoba. Zanimljivi savjeti, da nisam riješila problem sigurno bi i nešto od tog probala. 

Drugi problem preostaje, a to je da i dalje(još od prije nego sam uzela ove zvučnike)nemam system sounds. Dakle zvukove pri korištenju msn-a(ne, nisam ih izgasila u programu), kad se Windows diže, itd...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 1:50 (kitsune).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi zvučnici ne rade

Ako si na 7ici, 'change system sounds' nađi pod run i promini sound scheme.

Ako si XP, slična je stvar samo se ne sječam točno.

Bring out your dead!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kitsune kaže...

..., drivere ne mogu naći za skinuti(Realtek ALC883). ...

Link na stranicu za download Realtek drivera za HD Audio čipove (High Definition Audio codecs):

http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Realtek 883 ja imam na laptopu i već neko vrijeme mi ne radi desni zvučnik. Na audio izlazima sve štima (kada spojim slušalice ili vanjske zvučnike sve štima).

Inače, zvučna je očajna pogotovo uz bolje zvučnike ili slušalice. Nisam to toliko primječivao dok nisam nabavio komp s integriranom VIA Vinyl VT1708S.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
14 godina
neaktivan

Problemi riješeni ali moram prokomentirati ovo što kažeš. Zvučna je stvarno sranje, maloprije mi prestao opet raditi zvučnik bez ikakvog povoda(prije toga sam normalno gledala film, nisam ništa dirala), i kad sam namjestila da rade oba onda je nestao zvuk u Winampu {#} Onda se i to namjestilo samo od sebe i sad opet imam dojam da je jedan zvučnik ima dosta jači i čišći zvuk, a podesila sam u onim sliderima da bude na oba jednako. Ništa, kad budem pri lovi uzet ću bolju zvučnu i bolje zvučnike, trenutno mi je bitno samo da uopće imam zvuk. Inače, dal se isplati uzimati 5.1 karticu i zvučnike?Gledala sam neke filmove uz zvučnike od linije koje sam spojila na komp i onda bi npr čula šuškanje trave u prirodi a ne bi čula nečiji glas i sl. Ne znam dal se isplati općenito, ne samo zbog filmova u 5.1 zvuku...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 22:38 (kitsune).
17 godina
Novi zvučnici ne rade

Bolja zvučna je svakako dobra investicija (recimo Creative Audigy, Creative X-fi, Asus Xonar i slične kartice), a o tome trebaju li ti 5.1 zvučnici najbolje da odluka bude upravo tvoja. No ne vrijedi uzimati 5.1 zvučnike ako razmještaje neće biti dobar ili ako će se spajati na lošu zvučnu, ako ih ne možeš dobro razmjestiti bolja opcija su 2.1 zvučnici.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Bolja zvučna je svakako dobra investicija (recimo Creative Audigy, Creative X-fi, Asus Xonar i slične kartice), a o tome trebaju li ti 5.1 zvučnici najbolje da odluka bude upravo tvoja. No ne vrijedi uzimati 5.1 zvučnike ako razmještaje neće biti dobar ili ako će se spajati na lošu zvučnu, ako ih ne možeš dobro razmjestiti bolja opcija su 2.1 zvučnici.

Ok, to sam i mislila! Ovdje definitivno ne bi bilo dovoljno mjesta za dobar razmještaj 5.1 zvučnika...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice