Nova x79 konfa ne zeli bootat

poruka: 51
|
čitano: 12.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

rastavio i sastavio od a do ž vec 3 puta ... ima tko iz osijeka da ima 2011 proc da nije c2 da pokusam upaliti s tim procom i flashati novi bios, jer koliko vidim od 6 mjeseca 2012 godine bios podrzava 3820 c2 rev a moja bios je 2011 godina

0 0 hvala 0
15 godina

Nemam iskustva sa proizvođačem tvoje matične ploče, ali zar ne bi u UEFI-ju trebala biti opcija za flash preko USB-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Nova x79 konfa ne zeli bootat

ne postoji ta opcija, i ja sam zacuden ostao kada sam skuzio

15 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 0:21 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ne znam gdje si to procitao, ali tu pise da podrzava usb flash device, a ne flashanje preko usb-a

15 godina

Digni opciju USB flash na prvo mjesto, stavi zadnji UEFI file na stik i restart....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ufff ja vec rastavio mbo i proc ocistio fino sve jer ujutro idem za links,a sad nemam paste vise da sastavim i pokusam ovo... iako mi nekako govori da je to za usb flash drive tj stick, ali mi je krivo sto ne mogu probati sada 

0 0 hvala 0
15 godina

Samo javi šta je bio problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

naravno :D

0 0 hvala 0
16 godina

-u BIOSu ima opcija Quaet boot, isključi. (preskače POST, barem će se pojaviti neka info što se dešava).

-većina BIOSa novijih MBO podržava boot s 'nepodržanim' CPU i flashanje, treba i to probati).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neke matične imaju pri dnu maleni gumbič,koji treba stisnuti i držati par sek,i onda je flash preko usba auto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

odneo sam ju danas u links i nisu se uopce cudili kad sam ju  doneo, izgleda da nisam jedini sa ovom plocom i tim problemom, rekli su mi vratit novac ili dati novu plocu, budemo vidili kako ce to biti, samo sto eto 3820 stoji u kutiji, to mi je jedino zao :( 

0 0 hvala 0
15 godina

daj molim te kad to sve poslozis vidim da imas coolermaster tpc 812 xs pa mi javi koje temperature dobivas u prime95 na smallFFT. imam isti cooler na i7 2600k pa me zanima dal mi nije dobro sjeo ili je nest drugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sta nagovarate covjeka da sam cacka pa da sjebe nesto, ako je komp. nov fino nosi na servis nek se oni muce sa tim .. za te pare konfa nema da ne moze ! LP.

Moj PC  
1 5 hvala 0
12 godina
neaktivan

javim ti temp... istina, neka se oni jebu s tim, ali nova ploca iz trg da nije ispravna, ostavio sam im 20+tisuca kuna da bi me jebali zbog ploce od 800

0 0 hvala 0
16 godina
NeoDJW kaže...

javim ti temp... istina, neka se oni jebu s tim, ali nova ploca iz trg da nije ispravna, ostavio sam im 20+tisuca kuna da bi me jebali zbog ploce od 800

-800kn za s.2011? .. nije čudo da je neispravna.

-trgovci ponekad (sve češće) uvaljuju neispravnu robu (s reklamacija) jer im je tu 'pri ruci' dok ne dobiju zamjenu od distributera, kod skupljih modela možda nikad. Ali tad nabave drugu MBO i oni su sretni jer su prodali pa tek tad nabavili robu dok kupac izgubi tjedan (vremena i živaca) za novi PC. 'Kriza' je objašnjenje za sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Vrati novac i uzmi neku ASUS, AsRock ili Gigabyte. (kojoj, između ostalog, možeš uraditi fleš UEFI-ja a da ne startaš računar{#})

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ecs smeće iam jednu u svojem kompu-isti čipset ista firma--čim dalje od toga smeća...kolko znam 1400kn je cijena ploče bila-kak su oni tebi uvalili za 800kn {#} čudno!

Što ga više lome-to ga više volim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nije cudo da je neispravna ? lol pa kupio sam novu plocu, da je 20kn MORA RADITI ! 

15 godina
NeoDJW kaže...

nije cudo da je neispravna ? lol pa kupio sam novu plocu, da je 20kn MORA RADITI ! 

Ne mora raditi kolega! Zašto? Zato što se proizvođaču ne isplati testirati svaki proizvedeni primjerak već se testiranje vrši metodom slučajnog uzorka. Više im se isplati zamijeniti neispravan proizvod već usporiti proizvodnju i davati plate velikom broju ljudi koji bi testirali svaku proizvedenu matičnu ploču.

15 godina
neaktivan

neo ak buš trebal- za par dana bum imal msijevu jednu viška  matičnu ploču,..retail pakiranje-garancija 3mj,preko lika,.lik ima informatičku firmu,-

pa uzeo 2vije-jednu za sebe drugu za dalje....

http://www.msi.com/product/mb/X79A-GD45.html#/?div=Basic

nije tu problem bila matična nova ili ne-nego opčenito ecs i x79 čipset-malo proštudiraj po forumima-ima hrpa likova koja ima problema s dotičnim proizvođačem...

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 17:37 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice