Nešto? u kompu radi probleme

poruka: 14
|
čitano: 2.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Molio bih vas da mi pomognete identificirati komponentu koja ovdje stvara problem... ili je možda čak do windowsa?

Prije par dana se pojavio problem sa hladnjakom procesora, točnije sa ventilatorom na hladnjaku. Ubrza-uspori-ubrza-uspori, koliko često se to događalo ovisilo je koliko je opterećen komp.

Evo snimka zvuka, može se preslušati ovdje: http://yourlisten.com/rai.mik.5/zvuk-014 , premotajte na 0:35

Skeniram komp sa Malwarebytes, sve ok, nema nikakvog smeća.

Rastavim komp, skinem hladnjak, čistim ga od prašine.. sastavim ga.. komp radi, čini se da je sve ok..

Sljedeći dan..

Palim komp, radi ventilator, taman da učita OS, ventilator prestaje raditi kako treba..usporava.. komp postaje gotovo nečujan.

Resetiram komp, ventilator opet ne radi kako treba, vrti se jako slabo.. mislim si možda ubrza kada se zagrije procesor.. koristim komp neko vrijeme, komp i dalje nečujan, NEVALJA.

Resetiram ga, kod paljenja dolazi do odbrojavanja i biranja opcija što napraviti, novi problem, -tipkovnica ne radi.

Gasim komp, te ga palim odmah. Ventilator se pali, tipkovnica ne radi, prođe odbrojavanje, digne se os.. novi problem -miš ne radi.... preštekavam miš po USB portovima.. prihvati ga iz 4.-og, 5.-og pokušaja..

I tako me to muči već par dana.. komp je potrebno paliti 20 puta da bi i ventilator i miš i tipkovnica radili..

Matična rikava?

Ima li kakve šanse da je problem u windowsu?

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 23:15 (b00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokušaj sa instalacijom novog sistema, ako se ne popravi najvjerovatnije je matična problem.

0 2 hvala 1
15 godina

To je normalan rad računala. U BIOS-u isključi Cool n quiet i ventilator na procesoru će se vrtiti maksimalnom i konstantnom brzinom.

Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
Re: Nešto? u kompu radi probleme
phoenix2003 kaže...

To je normalan rad računala. U BIOS-u isključi Cool n quiet i ventilator na procesoru će se vrtiti maksimalnom i konstantnom brzinom.

Čuj ga, normalan rad računala. {#}{#}

14 godina

Ovo sa mišem i tipkovnicom je definitivno problem, ali ne razumijem u čemu je problem sa tim da ventilator na hladnjaku usporava i ubrzava ovisno o opterećenju procesora... Pa tako to i treba biti... Zašto bi se vrtio na maksimalnim RPM ako za to nema potrebe?

12 godina

Nisam siguran jel vi mene trolate il kaj?

Jeste li vi uopće poslušali snimku?

Molim vas poštedite me daljnjih komentara da je ovo normalan rad računala ili ventilatora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 16:00 (b00).
Moj PC  
2 4 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne kužim zašto čovjeku lupate TD kad je u pravu. Tko god je poslušao snimku može lako zaključiti da ovo nije ni cool n quiet a još manje normalan rad računala.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Uhhhh.ovo me podsjeca na kratka turiranja auta...Mozda nes sa kontrolom napona nije oke..Probati drugi ventilator,pa ga time eliminirati,prekontrolirati napajanje...To mi je prvo palo na pamet..Ako je sve oke,ici dalje na eliminaciju komponenti..Treba vremena ali..

0 0 hvala 1
12 godina

Danas stisnem power button da upalim komp, komp se upali, ali i odmah ugasi......

za 3-4 sekunde odlučim još jednom stisnuti da ga upalim, taman da stisnem ali komp se ipak upali.....

svašta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
b00 kaže...

Danas stisnem power button da upalim komp, komp se upali, ali i odmah ugasi......

za 3-4 sekunde odlučim još jednom stisnuti da ga upalim, taman da stisnem ali komp se ipak upali.....

svašta

To se i meni dešava. Da li imaš zadnji BIOS?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:12 (phoenix2003).
12 godina

Trebao bi biti zadnji..

V10.5 / 20130319

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pregledaj ploču da nema koji napuhan kondezator? Ako nemaš drugo napajanje da sa njim testiraš, najbolje bi ipak bilo da odneseš na servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Racunar mi radi normalno i povremeno se ugasi, onda mi se prikaze na monitoru neki eror, pogledajte sliku, u cemu je problem?

0 0 hvala 0
15 godina
cola92 kaže...

Racunar mi radi normalno i povremeno se ugasi, onda mi se prikaze na monitoru neki eror, pogledajte sliku, u cemu je problem?

Prouči ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice