Ne radi komp (napajanj

poruka: 16
|
čitano: 2.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ne radi komp (napajanje?, maticna?)
Imam problema s racunalom, kad ga upalim dode do windows loga i ugasi se. Kad se upali ponudi mi windows repair i start windows normaly. Izvadio sam hard i odnio ga kod frenda i reinstalirao windowse, kod njega se normalno pokrene. Vratim HDD problem isti. Kad udem u win repair ne nade u cemu je problem. Odem start windows normaly opet isto, win logo i ugasi se. U BIOS nemogu uc ima vise od godinu dana, ni u boot menu. Vadio sam bateriju ista stvar. Na napajanje sumnjam jer je prije par tjedana cudno zujao, al poslje je radio normalno. Dan prije toga dok dok je komp radio svakih par minuta bi na pol sekunde zastekao, ako sta pomaze. Vadio sam i rame, problem je bio isti. Sad jel tko zna sta bi moglo bit napajanje, maticna, ili nesto trece?
Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Ne radi komp (napajanje?, maticna?)
Kako to mislis "...izvadio si hard i odnio kod frenda, kod njega se normalno pokrene, vratim hard..."?
Kad si stavio kod sebe ponovo si instalirao Winse ili...?

Prijedlog:
Probaj nabavit (ako nemas) live CD linux-a (Ubuntu) i boot-aj komp sa cd-a pa vidi da li je do kompa (hardware) ili do winsa (software).
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prvo sam mislio da je do windowsa, a kako nemogu stavit da mi bude 1st device DVD rom (przilica), onda sam izvadio hard disk iz svog racunala i usteko ga u komp od frenda, i kod njega sam reinstalirao windowse, pa sam natrag vratio hard u svoj komp, i pokrenuo ga. Problem je ostao isti. Po tome mislim da nije softwerske prirode. A neznam kak da stavim linuxe ce ic prvo pokrenut windowse s harda. Slican problem, ali meni nece uopce uc windowse. Dode do onog djela kad se prikaze "zastava", i onda se ugasi.
Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
Geek kaže...
Prvo sam mislio da je do windowsa, a kako nemogu stavit da mi bude 1st device DVD rom (przilica), onda sam izvadio hard disk iz svog racunala i usteko ga u komp od frenda, i kod njega sam reinstalirao windowse, pa sam natrag vratio hard u svoj komp, i pokrenuo ga. Problem je ostao isti. Po tome mislim da nije softwerske prirode. A neznam kak da stavim linuxe ce ic prvo pokrenut windowse s harda. Slican problem, ali meni nece uopce uc windowse. Dode do onog djela kad se prikaze "zastava", i onda se ugasi.

Ovaj kako vidim da si pogrešno uradio. Prvo zašto nisi reinstalirao svog kompa? Kad se instalira windows on se sam podešava sadržaj ploče od koji se pokrene servisi za rad zvučne, kontroleri i  sl. Znaći da si kod frenda testirao hard disk znači da je ispravan.

U BIOS podesi da ti prvi bude CD/DVD da ti se sa CD bota kad budeš instalirao. Kad završi instaliranjem onda na BIOS ponovno podesi da ti  Prvi bud sa HDD a drugi CD/DVD. I nakon podešavan windows će poćet dizat i spremni za rad.

Nenad
17 godina
neaktivan
Ne radi komp (napajanj
Nemogu uc u BIOS, vec vise godinu dana. Da mogu od sebe bih instalirao. Vec sam prije isto to napravio i bilo je normalno, bez ikakvih problema. A tu se javlja opet isti problem.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Ne radi komp (napajanj
Ha ha
Nemoze to tako kompa, nemozes ti instalirat windowse na drugi komp pa onda taj hard ubost na svoj komp (drugcije su komponente), nebu ti to radilo!!!

U bios se ulazi sa F2 ili Del tipkom, moras uci u bios nema ti druge ili druga maticna.
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
17 godina
neaktivan
Ne radi komp (napajanj
S F2 se ulazi. Al ne ude kad stiscem. Jel ima neki nacin da se restarta osim vadenja baterije iz maticne, to sam probao, al ne pomaze. Al zasto je radilo onda kad sam zadnji put tak napravio?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Geek kaže...
S F2 se ulazi. Al ne ude kad stiscem.

USB ili  PS/2 tipkovnica ?

17 godina
neaktivan
PS/2 sta ima razlike, probao sam s drugom isto PS/2, isto nije htjelo.
18 godina
Koju plocu imas?
Mozda imam sistem sa jumperima da se premjeste.
17 godina
neaktivan
Asrock 4 core dual vsta
18 godina
Geek kaže...
Asrock 4 core dual vsta

Cini mi se da je to ova ploca.

Pogledaj malo u manual od maticne, negdje ti mora pisat "clear bios ili cmos".

Evo ti i slika gdje ti se nalazi jumper, moras izvaditi plasticni (plavi) komadic pa probat upalit komp (da se resetira bios) i onda vratis taj komadic nazad ili ga moras spojit na druge dvije "iglice" (ima ih 3) (npr. sad su spojiena 1 i 2 iglica, a ti spojis 2 i 3 iglicu, upalis>ugasis i onda vratis) .

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 1:10 (djigibao).
14 godina
djigibao kaže...
Geek kaže...
Asrock 4 core dual vsta

Cini mi se da je to ova ploca.

Pogledaj malo u manual od maticne, negdje ti mora pisat "clear bios ili cmos".

Evo ti i slika gdje ti se nalazi jumper, moras izvaditi plasticni (plavi) komadic pa probat upalit komp (da se resetira bios) i onda vratis taj komadic nazad ili ga moras spojit na druge dvije "iglice" (ima ih 3) (npr. sad su spojiena 1 i 2 iglica, a ti spojis 2 i 3 iglicu, upalis>ugasis i onda vratis) .

skini manual od ploce pa pretrazi na slikama di je jumper(ccmos jumper)...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
18 godina
Ne radi komp (napajanj

Evo ti manual u pdf-u (ako nemas) LINK

Evo ti i slika iz manuala kako se resetira bios:

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Ne radi komp (napajanj

LP

Budući da je ASROCK u pitanju tipka "F11" je boot menu, jednostavno pritisni prilikom paljenja i odaberi svoj optički pogon.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice