ne
Znaci, SATA disk mozes spojiti; ali i dalje si bez DVDa. S obzirom na simptome nemoj se cuditi ako ni SATA ne radi. Jesi radio na kraju bios/factory/fail safe defaults u BIOSu?
da, i opet nikaj
JEL POSTOJI DVD ROM DA IMA SATA prikljucak
da, i opet nikaj
JEL POSTOJI DVD ROM DA IMA SATA prikljucak
naravno da ima..
probaj postavit sve ko i na ovom linku. ako ne... provjeri jel imaš zadnji bios ili neki stariji.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ep31-ds3l_e.pdf
stranica 39
master disk mora biti na prvom priključku ide kabela ... 1. od matične. Neki put to nije bitno ali na nekim pločama to zna bit problem
bios je najstariji cini mi se....postoji 1.0, 2.0 i 2.1, DI SE TO MOZE VIDJET?
DA, hdd(master) je je bio 1. prikljucak na kablu a dvd rom(slave) na kraju
nezz kaj da radim, sve sam probo sata enchanced combined disabled.....
mene brine jednostavno kaj mi nece prepoznat hdd(ni automatski ni manual
na hardu pise ovak
1.Set jumper to Cable Select if using an Ultra ATA cable, cable position determines Master(black connector) or Slave(gray)
2.Mount the drive using two screws per side. Do not over tighten the srews
3.Install the power and data cables
4.Run your computer BIOS/system setup program
Select the Auto-detect option and enable Logical Block Adressing(LBA). Save and Exit the setup program
5.Bla bla, sad kak instalirat OS
kad upališ komp, tam di ti očitava proc i memoriju i ostalo stisneš PAUSE na tiplovnici i vidiš sve kaj ti piše.
GA-EP31-DS3L i bios REv *** -
moguće da je controler u banani, ali to je rijetkost... vjerovatno je neki bug na biosu... probaj stavit novi.... ako već nemaš.
Ako si pri mogućnosti, odfuraj nekom ko zna kaj radi. jer ovaj virtual dual bios zna neki put "ne funkcionirat"
Javi se u PM ili na mail (bolje) pa da probamo to riješit 
Problem rjesen, sve zbog kabla. znaci imam 1. kabel, probam, ne radi, promijenim ga, stavim 2., isto ne sljaka, i onako ocajan uzmem 3. i proradi, mamicu mu ljubim, a ova prva dva su izvucena sa kompjutera s tavana koji nije diran 3 god. a ovog sam naso ispod tone prasine, svog istucenog deformiranog...ugl. hvala svima na uputama i prijedlozima
konacno MOZE LOCK!
Hebo te kabal! :D Je san ti reka! 
Probaj promjenit pata kabel....
Pozdrav. Nadam se da ćete moći riješiti ovaj problem.
Evo ovako, računalo mi neće prepoznati WD Black 1 TB disk. Nakon toga isključim taj disk i stavim stari Maxtor od 80 GB. Njega prepozna. E sad, čudna stvar je to što će računalo nakon dizanja s tim Maxtorom moći prepoznati WD. Nakon nekog vremena (u radu-sve se smrzne ili kad ga ugasim) računalo će opet neprepoznavati disk.