Ovako stvari stoje.
Upalim ralčunalo i on podigne windows normalno, i startup programe, međutim onda se ugasi. Instalirao sam novi sistem,stavljena je nova Ram memorija. Nekad se upali i radi normalno, recimo juče je radio čitav dan normalno.
Znači hard disk je formatiran, stavljen novi sistem.
Nekad podigne sistem i pojavi mi se desktop, i kad podigne sve startup programe ugasi se.
Recimo upalim ga, prebacujem neke fileove i sve bude ok, međutim kad upalim recimo winamp, čekam dosta da se upali, kao da se računalo zamori pa se ugasi.
Još jedan primjer je, upalim ga, on se podigne, uđem u winamp, i kad hoću da adujem u playlistu recimo čitav folder, on kao da blokira, i ugasi se.
Eto otprilike je to to, pomoć ako neko zna. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vrlo vjerojatno neispravna RAM memorija. Skini memtest i odvrti ga par sati da doznaš je li memorija ispravna.
Ne znam kako je neispravna ram memorija, jučer stavio novu potpuno ispravnu...Hvala na odgovoru
Izmjeri temperature
dobro, pokušaću. Pozz
ako to nije,zamijeni napajanje
Može bit i nova neispravna. Testiraj ju, neće ti ruka otpasti -.-
EDIT: ionako si rekao da su problemi počeli kad si dodao novi RAM pa...
Ma nisu počeli, počeli su ranije, ja sam mislio da je zbog rama....A istestiraću je...Sad se počeo gasiti i prije nego podigne win :(
Matična ploča,provjeri kondenzatore ima li napuhnutih kondenzatora ako ima treba ih zamjeniti,ili napajanje.
Daj nam više informacija ,koliko je staro računalo ,konfiguracija .
Može biti da je do same memorije, ili do nesipravnog utora za memoriju na matičnoj.
evo ovako, matična je ASRock P4i65G, Nvidia AGP 64 MB :), Intel Celeron 1700Mhz, 1 GB Ram staro je računalo otprilike 5 ili 6 god, ali matičnu sam mijenjao i ona je 3 god, RAM nov dva dana star....
Morat ću do nekog servisa otići, mada oni kad uzmu računalo treba im sto godina....
evo ovako, matična je ASRock P4i65G, Nvidia AGP 64 MB :), Intel Celeron 1700Mhz, 1 GB Ram staro je računalo otprilike 5 ili 6 god, ali matičnu sam mijenjao i ona je 3 god, RAM nov dva dana star....
Morat ću do nekog servisa otići, mada oni kad uzmu računalo treba im sto godina....
Napisao sam ti da izmjeriš temperature, pa onda stavi sliku!!
skini program teamviever i ja se spojim kod tebe na računalo ,i reći ću ti više o tom problemu.,ako želiš
Temperature izmjeri s HWMonitorom. Izmjeri pa nam napiši temperature CPU, grafe i MB.
Možda da probaš pokrenuti scandisk pa da vidiš da li ima bad sectora na disku ili oštećenih datoteka. Koji OS imaš?
Ne mogu ga sad uopće upaliti, gasi se stalno,tako da ne mogu izmjeriti temp :)
matična ploča ti šteka,probaj izvaditi bateriju na par sec. i onda probaj upaliti,ali kompjuter moraš skroz odspojiti od struje na par sec,tako da ako je softwerski problem on bi ga trebao zaboraviti.
99,9% se pregrijava CPU!!!
zamijeni pastu
eidt: ako pomogno uopće,vidim da je to staro 8-10 godina pa sretno !
zamijeni pastu
Zašto nebi pomoglo??
Naravno da će pomoći, govorim iz vlastitog iskustva!
zamijeni pastu
Zašto nebi pomoglo??
nemaš dovoljno iskustva; ništa nije 1/1
edit: nisam rekao da neće pomoći;ipak je to staro (i celeron) tako da ne mora biti samo do paste.
živio mi!
procesor ili radi ili neradi,ako se i pregrijao zašto ga sad nemože upaliti ,a miruje već deset minuta,.
Nije procesor,temperaturu možeš provjeriti u biosu.
ili je napajanje ili matična.
Nemojte čovjeka zbunjivati.
Kad procesor nevalja komp. nećeš upaliti niti dići windowse,a kad matična zeza ili napajenje onda možeš.
odspoji hard disk i probaj upaliti komp. probaj ući u bios.
procesor ili radi ili neradi,ako se i pregrijao zašto ga sad nemože upaliti ,a miruje već deset minuta,.
Nije procesor,temperaturu možeš provjeriti u biosu.
ili je napajanje ili matična.
Nemojte čovjeka zbunjivati.
Kad procesor nevalja komp. nećeš upaliti niti dići windowse,a kad matična zeza ili napajenje onda možeš.
a kad se pregrijava;kakva je onda dijagnoza???
zamijeni pastu
Zašto nebi pomoglo??
nemaš dovoljno iskustva; ništa nije 1/1
edit: nisam rekao da neće pomoći;ipak je to staro (i celeron) tako da ne mora biti samo do paste.
živio mi!
Imo sam isti problem, nakon stavljanja nove paste evo sve odlično radi :)
Sad sam pogledao dobro, i shvatio da je ona plastika što pritišće hladnjak na procesor malo odlomljena, i vjerojatno ne pritišće kako valja. Jel moguće da je to problem? I naravno suha je površina i neke sive boje...
Sad sam pogledao dobro, i shvatio da je ona plastika što pritišće hladnjak na procesor malo odlomljena, i vjerojatno ne pritišće kako valja. Jel moguće da je to problem? I naravno suha je površina i neke sive boje...
Moguce je.
Problem je riješen, pregrijavao mi se CPU.....Promijenio ventilator i pastu, i sad radi kao sat :)
Hvala svima koji su pokušavali pomoći