Monitor titra, gornja polovica tamnija od donje

poruka: 22
|
čitano: 7.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem s monitorom

Pozdrav,nedavno sam primjetio da je monitor poceo da titra,bilo je podnosljivo do sinoc kad je otprilike gornja polovina panela vidno tamnija od donje uz  neprestano titranje.Da li je neko imao slicno iskustvo i da li je to popravljivo,ili je vrijeme za novi monitor?Evo i slika gdje se vidi tamnija gornja strana.Hvala .

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 19:33 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Problem s monitorom
error_666 kaže...

Pozdrav,nedavno sam primjetio da je monitor poceo da titra,bilo je podnosljivo do sinoc kad je otprilike gornja polovina panela vidno tamnija od donje uz  neprestano titranje.Da li je neko imao slicno iskustvo i da li je to popravljivo,ili je vrijeme za novi monitor?Evo i slika gdje se vidi tamnija gornja strana.Hvala .

Ja nevidim tu nikakvu tamniju gornju stranu hah..

13 godina
Problem s monitorom

Mozda se ovako ne vidi na slici,ali vjeruj puno je tamnije.Evo na ovom forumu donja polovina stranice je bijela a gornja neka sivo-prljavo bijela kombinacija+titranje non stop

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem s monitorom

Ako hoćeš da to vidimo, onda moraš slikati normalnim putem tj. sa fotićem.

Ne znam za titranje, ali ako imaš monitor sa TN matricom, to je više manje normalno da je gornja strana tamnija ,a donja svjetlija. 

Barem je u mom slučaju tako. Eventualno probaj namjestiti kut gledanja.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
protjeran
error_666 kaže...

Mozda se ovako ne vidi na slici,ali vjeruj puno je tamnije.Evo na ovom forumu donja polovina stranice je bijela a gornja neka sivo-prljavo bijela kombinacija+titranje non stop

probaj komp na drugom monitoru mozda je grafka problem..

13 godina
Problem s monitorom

Znam da je normalno da je gornja strana tamnija od donje,ali isto tako i znam kakav je prikaz slike bio do neki dan{#}.Monitor je TN,i uz titranje imam pojavu gubitka svjetline,najvise na gornjoj polovini panela.Znaci slika treperi i monitor gubi svjetlinu pri vrhu najvise.Do drivera nije,probavao sam i druge verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
error_666 kaže...

Znam da je normalno da je gornja strana tamnija od donje,ali isto tako i znam kakav je prikaz slike bio do neki dan{#}.Monitor je TN,i uz titranje imam pojavu gubitka svjetline,najvise na gornjoj polovini panela.Znaci slika treperi i monitor gubi svjetlinu pri vrhu najvise.Do drivera nije,probavao sam i druge verzije.

a hbg najvjerojatnie prosao vjek monitoru :P.. koji je model, koliko ga vec imas?

13 godina
neaktivan
Cerozyn kaže...
error_666 kaže...

kako ces vidit kad je tip ocigledo napravio print screen {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
Problem s monitorom

Nosi monitor na servis (ako ima jamstvo) ili u neki RTV servis (ako nema jamstvo). otišla ti je regulacija napajanja pozadinskog osvjetljenja.

Vjerojatno koji kondenzator, lagan i relativno jeftin popravak (50-100-150 Kn). No ako sačekaš da ode do kraja, velika je vjerojatnost da se neće moći popraviti.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Problem s monitorom

Rijec je o Samsungu T220,star je 3.5 godine,a garancija je 36 mjeseci.Vidjecu da ga odnesem nekom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
error_666 kaže...

Rijec je o Samsungu T220,star je 3.5 godine,a garancija je 36 mjeseci.Vidjecu da ga odnesem nekom.

Nemoj ga koristiti i nosi u neki RTV servis. Ako ga nastaviš koristiti riskiraš nepopravljiv kvar.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

Nedavno sam malo eksperimentirao na starom kompu u podnosenju novijih igrica i stvar koja mi je privukla pozornost jest da na pocetku kad sam instalirao starcraft 2 na medium detaljima imao konstantno 100-110 fps da bi svaki put kad upalim starcraft konstatni fps je sve nizi i sad je 35 fps na svim low detaljima a uz to jos se pojavile crvene linije na monitoru, jel to polako komp "umire" jer kad sam spojio monitor na novu centralnu sasvim je normalno radio sa hd 7970 

konfiguracija starog kompa: 

e5200 dual core 2.5ghz 

g31 m7 te 

nvidia geforce 9400gt 1gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nebi rekao da umire komp, umire ti vjerovatno grafička kartica. Nije na odmet ni provjeriti temperature procesora i same kartice.

Poštujem svakoga al' se nikoga se bojim !
14 godina
neaktivan

Temperature grafe pod full loadom su konstantno od 60-65 stepeni a i procesor je prilicno dobar iako cijelo vrijeme na 100%...

17 godina
moderator
error_666 kaže...

Ili ti je pregorjela neka fluorescentna cijev ili ti je, vjerojatnije, otišao trafo. Nosi na servis, vjerojatno ćeš popravak platiti nekoliko stotina kuna.

13 godina

Danas me zvali iz RTV servisa,kazu pregorile lampe,ne mogu nista napravit, pa sam ga odnio jos jednom liku da budem siguran.Ukoliko budem morao kupovati novi monitor,mislio sam ubost neki IPS .Imam izbor 3 LG-a  i Dell,tu su negdje cijenom.Pretpostavljam da je Dell najbolji izbor,pa za LG-e pitam u slucaju da Dell ne bude  na stanju...Koje su razlike medju ova 3?Gledao sam spec.,tu je vise,manje sve isto,pa ako neko zna,svi savjeti i misljenja dobrodosli...

LG IPS231P-BN

LG IPS234V-PN

LG IPS235V-BN  i Dell UltraSharp U2312 HM

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 2:04 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam sličan problem, ali zatamnjenje i titranje(donji lijevi kut monitora) se javlja ako odmaknem zvučnik od monitora koji se i nalazi na lijevoj strani. Kad ga posve približim monitoru nema problema(svejedno bio zvučnik uključen ili isključen). Zvučnik je inače malo oštećen(plastika na prednjoj strani je pukla) no inače radi normalno. Monitor imam već dugo. Riječ je o starom Samsungu SyncMaster 795df.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 1:22 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Monitor titra, gornja polovica tamnija od donj
error_666 kaže...

Ukoliko budem morao kupovati novi monitor,mislio sam ubost neki IPS .Imam izbor 3 LG-a  i Dell,tu su negdje cijenom,pa me zanima u cemu je razlika?Pretpostavljam da je Dell najbolji izbor,pa za LG-e pitam u slucaju da Dell ne bude  na stanju...

Od monitora koje si naveo, Dellov jedini možeš podešavati po visini (i pivotirati, ako ti to treba). Meni osobno je nemogućnost podešavanja po visini deal-breaker - drugim riječima takav monitor ne kupujem. Što se tiče kvalitete slike to ti ne mogu reći za LG-ove monitora pošto ih nisam vidio, no za Dellov model mogu reći ima dosta dobru sliku - nisam zapravo vidio taj model, nego njegov prethodnik, U2311H - za njega mogu reći da ima dosta dobru sliku.

fighterZu kaže...

Imam sličan problem, ali zatamnjenje i titranje(donji lijevi kut monitora) se javlja ako odmaknem zvučnik od monitora. Kad ga posve približim nema problema.

LOL Ti imaš monitor s katodnom cijeni (CRT monitor). Zvučnici nemaju takav učinak na LCD monitore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 1:31 (mbaksa).
15 godina
mbaksa kaže...

LOL Ti imaš monitor s katodnom cijeni (CRT monitor). Zvučnici nemaju takav učinak na LCD monitore.

Da to sam i mislio da je zbog CRT monitora. Pretpostvaljam da je to zbog duge izloženosti zvučnika na ovakav tip monitora ili sam u krivu.

17 godina
moderator
fighterZu kaže...
mbaksa kaže...

Da to sam i mislio da je zbog CRT monitora. Pretpostvaljam da je to zbog duge izloženosti zvučnika na ovakav tip monitora ili sam u krivu.

Ne znam može li to dugoročno CRT monitoru napraviti štetu (pretpostavljam da ne, barem ako nije riječ o nešto posebno jakim zvučnicima, kao što su tipični kompjuterski), no u osnovi razlog je elektromagnetsko zračenje iz zvučnika koje, kad je zvučnik dovoljno blizu monitoru, remeti rad elektronskog topa u katodnoj cijevi, odnosno ako sam dobro shvatio problematiku - utječe na zavojnice za usmjeravanje snopa elektrona. Prouči kako radi CRT monitor pa će ti stvar biti jasnija.

13 godina

Danas lik donio monitor,kao napravljen je,ali nisam htio da ga preuzmem,jer to vise nije to.Navodno,donja lampa je ok,gornja pregorila ,pa je nesto premostio.Ugl. na desnoj strani panela citavom visinom ekrana imam sivu povrsinu sirine nekih 8-9 centimetara,a taj dio ekrana ne prikazuje sliku i plavu liniju po sredini+bijela je postala neka zuckasta varijanta.To sam trebao platit 200-tinjak kn,sto mi ne pada na pamet.Danas sam narucio Dell U2312HM,dolazi u utorak.Hvala svima na savjetima i sugestijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Damir1908 kaže...
Cerozyn kaže...
error_666 kaže...

kako ces vidit kad je tip ocigledo napravio print screen {#}

aahahahahha, CARSKI!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice