MONITOR stoji na standby

poruka: 12
|
čitano: 4.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MONITOR stoji na standby

Evo ovako.....kada sam upalio PC sve se normalno podiglo (bar mi se tako čini po zvuku) jedino je monitor ostao u standby....nakon nekoliko milijuna pretraga po forumima...učinio sam sljedeće:  - testirao monitor ISPRAVAN (testirao na drugom PC)

- očistio i promjenio pastu na CPU

- kupio novo napajanje

- isproba sve rame (vadio jedan po jedan slot)

- promijenio HDD

- iskopčao sve potrošaće i pokušao da dobijem neki BIP (čak kad sam i ram izvadio nije ništa pištalo)

- promjenio bateriju BIOSa i resetirao ga (NIŠTA)

ostalo samo da je neispravna matična ploča i GFX

Nabavio drugi PC koji za razliku od prvog ima int board VGA i AGP utor te radi savršeno sa int board VGA

- uzeo GFX od prvog PCa umetnuo na drugi PC i u BIOSu podesio primary AGP/intVGA

- pokrenio računalo i opet kao i prvi pravi isti zvuk kao da je sve normalno ali monitor i to sad drugi stoji na standby

- dok se računalo podizalo od muke i jada isčupam naživo VGA kabel iz  GFX AGP i ubodem na interVGA te se monitor za pravo čudo upalio i sve normalno radi

zaključio da mi crkla GFX od prvog PCa

obišao hrpu trgovina i zaključio da neželim dat silnu paru bandi.....te od svih koje sam poznavao uzmem josh neke tri AGP kartice (navodno ispravne) sve različite ATI te  nvidia.

isprobao ih na drugom PCu koji ima interVGA i NIŠTA opet u standby

molim vas neko pametno rješenje nemojte tipa kupio ovo ono probaj ovo ili ono......probao sam sve...nemoguće da su sve AGP polovne kartice neispravne...sve razmišljam da nešta nevalja u naponu koji kartica prima i da neželi iz meni nekog poznatog razloga pokreniti monitor (poslat signal)...s obzirom da na prvom PC nisam imao interVGA 100% sam siguran da su sve komponente ispravne jer je proizvodio normalan zvuk kao kad se podiže PC.

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: MONITOR stoji na standby
X Hybrid Theory X kaže...

Evo ovako.....kada sam upalio PC sve se normalno podiglo (bar mi se tako čini po zvuku) jedino je monitor ostao u standby....nakon nekoliko milijuna pretraga po forumima...učinio sam sljedeće:  - testirao monitor ISPRAVAN (testirao na drugom PC)

- očistio i promjenio pastu na CPU

- kupio novo napajanje

- isproba sve rame (vadio jedan po jedan slot)

- promijenio HDD

- iskopčao sve potrošaće i pokušao da dobijem neki BIP (čak kad sam i ram izvadio nije ništa pištalo)

- promjenio bateriju BIOSa i resetirao ga (NIŠTA)

ostalo samo da je neispravna matična ploča i GFX

Nabavio drugi PC koji za razliku od prvog ima int board VGA i AGP utor te radi savršeno sa int board VGA

- uzeo GFX od prvog PCa umetnuo na drugi PC i u BIOSu podesio primary AGP/intVGA

- pokrenio računalo i opet kao i prvi pravi isti zvuk kao da je sve normalno ali monitor i to sad drugi stoji na standby

- dok se računalo podizalo od muke i jada isčupam naživo VGA kabel iz  GFX AGP i ubodem na interVGA te se monitor za pravo čudo upalio i sve normalno radi

zaključio da mi crkla GFX od prvog PCa

obišao hrpu trgovina i zaključio da neželim dat silnu paru bandi.....te od svih koje sam poznavao uzmem josh neke tri AGP kartice (navodno ispravne) sve različite ATI te  nvidia.

isprobao ih na drugom PCu koji ima interVGA i NIŠTA opet u standby

molim vas neko pametno rješenje nemojte tipa kupio ovo ono probaj ovo ili ono......probao sam sve...nemoguće da su sve AGP polovne kartice neispravne...sve razmišljam da nešta nevalja u naponu koji kartica prima i da neželi iz meni nekog poznatog razloga pokreniti monitor (poslat signal)...s obzirom da na prvom PC nisam imao interVGA 100% sam siguran da su sve komponente ispravne jer je proizvodio normalan zvuk kao kad se podiže PC.

hvala unaprijed

Koji si ti lik umjesto da kupis novi monitor i problem rijesen ti uzeo drugi PC bas si lik XD 

EDIT : Jos potrosio hrpu love na druge dijelove XD 

MasterOdisasteR
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 21:45 (Maharaja).
16 godina

par mogućnosti..

-moguće da je kvar VGA uzrokovao i pregaranje AGP utora, tad normalno druga VGA ne radi.

-problem je s generacijamama VGA tj. AGP standarda (1-2-3) i povezanih voltaža. Indirektno (zbog reklame) na karticama piše ili se sazna dali su npr AGPx8 to je za ver.3.0 tj, voltaža 1.5V, starije AGP na takvoj ploči ili ne rade ili izazovu pregaranje porta (3.3v), postoje 'zarezi' koji speječavaju umetanje, ali npr SiSove VGA nisu poštivale taj standard....

Jednako je moguće da su sve polovne AGP bile neispravne... ipak, zbog BIPova (nema ih), rekao bi da je ploča crkla. Provjeri dali imaš PC speaker (zvučnik) na čućištu spojen, ....

-Ispravna MBO+CPU+napajanje mora BIPati (bez RAMa i/ili VGA....)

nešto od toga mora dati konkretan odgovor...

Maharaja kaže...

:  - testirao monitor ISPRAVAN (testirao na drugom PC)

..

Koji si ti lik umjesto da kupis novi monitor i problem rijesen ti uzeo drugi PC bas si lik XD 

..

-primjer nepotrebnog trolanja? Monitor je (koliko znamo) jedina ispravna komponenta. Ili pomozi ili dalje browsaj...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 21:52 (ihush).
15 godina
neaktivan
Maharaja

EDIT : Jos potrosio hrpu love na druge dijelove XD 

nabavio moze znacit posudio od frenda blabla 

16 godina
neaktivan
jedino sam kupio napajanje pa ako nemaš šta pametno da kažeš nemoj spamat gluposti....dali sam kupio ili nisam kupio to nije pitanje u ovom postu
16 godina
neaktivan
znači GFX sa neispravnog prvog PCa stavio sam u ispravni PC na kojim AGP sigurno radi i sa kojeg upravo tipkam ali sa interVGA ...i ok GFX zamračio a da i ove druge nerade nemogu vjerovat
15 godina
protjeran
jedino sam kupio napajanje pa ako nemaš šta pametno da kažeš nemoj spamat gluposti....dali sam kupio ili nisam kupio to nije pitanje u ovom postu

Ispricavam se ..samo sam ti zelio ukazati na moguce pogreske ...a nikako ne trollat ... uglavnom moguce da su ti graficka i monitor povukli i onda je dead i jedno i drugo 

MasterOdisasteR
16 godina
neaktivan
ostalo mi da još probam ove polovne kartice na prvom PCu...i idem to sad spojiti ...ako to bude radilo sve će ljepo da leti u tri pi......ma.....xD
16 godina
neaktivan
neradi........QQ.....a valjda će onda biti da GFX krepao ili ti svi koje sam nabavio ........ :(
16 godina
neradi........QQ.....a valjda će onda biti da GFX krepao ili ti svi koje sam nabavio ........ :(

-(točno), vjerojatno je pregorio i AGP utor ili kompletna ploča, tako da ako je neka od nabavljenih i bila ispravna -više nije...

-nabava druge ploče, ... to je problem (naći ispravnu). Nikom se ne isplati prodati jer ostale komponente tad može baciti. Veća šansa je kupiti kompletan PC za skoro istu cijenu...

Novija ploča bi automatski tražila i novije komponente...  -> to je novi PC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

rješio sam problem drugog PCa .....kupio još jednu AGP karticu platio 70 kn xD......biti će da je onda crkla GFX sa prvog kompa .....ali u međuvremenu kad sam instalirao novi od 70 kn xD win7 mi je instalirao controler od AGPa na matičnoj ploči ....tako da sam sad u stvari totalno zbunjen.....možda mi GFX sa prvog PCa nije radila na drugom PCu zato što mi win7 nije instalirao controler....a možda neradi i na drugom jer neznam iz kojih gremilinskih razloga chipset izgubio u biosu controler od AGPa

anyway hvala na odgovrima dečki i cure ako ih ima

14 godina
neaktivan

hahaha

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice