Evo ovako.....kada sam upalio PC sve se normalno podiglo (bar mi se tako čini po zvuku) jedino je monitor ostao u standby....nakon nekoliko milijuna pretraga po forumima...učinio sam sljedeće: - testirao monitor ISPRAVAN (testirao na drugom PC)
- očistio i promjenio pastu na CPU
- kupio novo napajanje
- isproba sve rame (vadio jedan po jedan slot)
- promijenio HDD
- iskopčao sve potrošaće i pokušao da dobijem neki BIP (čak kad sam i ram izvadio nije ništa pištalo)
- promjenio bateriju BIOSa i resetirao ga (NIŠTA)
ostalo samo da je neispravna matična ploča i GFX
Nabavio drugi PC koji za razliku od prvog ima int board VGA i AGP utor te radi savršeno sa int board VGA
- uzeo GFX od prvog PCa umetnuo na drugi PC i u BIOSu podesio primary AGP/intVGA
- pokrenio računalo i opet kao i prvi pravi isti zvuk kao da je sve normalno ali monitor i to sad drugi stoji na standby
- dok se računalo podizalo od muke i jada isčupam naživo VGA kabel iz GFX AGP i ubodem na interVGA te se monitor za pravo čudo upalio i sve normalno radi
zaključio da mi crkla GFX od prvog PCa
obišao hrpu trgovina i zaključio da neželim dat silnu paru bandi.....te od svih koje sam poznavao uzmem josh neke tri AGP kartice (navodno ispravne) sve različite ATI te nvidia.
isprobao ih na drugom PCu koji ima interVGA i NIŠTA opet u standby
molim vas neko pametno rješenje nemojte tipa kupio ovo ono probaj ovo ili ono......probao sam sve...nemoguće da su sve AGP polovne kartice neispravne...sve razmišljam da nešta nevalja u naponu koji kartica prima i da neželi iz meni nekog poznatog razloga pokreniti monitor (poslat signal)...s obzirom da na prvom PC nisam imao interVGA 100% sam siguran da su sve komponente ispravne jer je proizvodio normalan zvuk kao kad se podiže PC.
hvala unaprijed