Kucno kino na tv ili lap

poruka: 9
|
čitano: 3.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kucno kino na tv ili lap

Ne mogu nikako spojit kucno kino na laptop ili televiziju. Televizija ima hdmi, 3.5mm audio in, opticki audio out, bijeli i crveni rca in. Kucno kino ima rca in crveni i bijeli, opticki audio in i audio 3.5mm in.
Probao sam kabelom 2×rca u 3.5mm spojit na laptop ali nema rezultata.

Ima tko pojma kako spojit s laptopom ili televizijom?

0 0 hvala 0
17 godina
Kucno kino na tv ili lap
S tvom spojis optickim kablom, a na laptop surround neces dobit ako ne kupis vanjsku zvucnu karticu za njega. A za obican stereo spojis s aux kablom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kucno kino na tv ili lap

Trebalo bi tako raditi, možda ti nije kabel ispravan.

Znači, na strani laptopa uključiš 3,5 mm utikač u priključak za slušalice (ili line out), a na strani kućnog kina cinch (RCA) utikače u audio in.

Na kućnom kinu treba odabrati taj ulaz kao izvor zvuka (AUX ili kako je već označen).

KaeR
14 godina
neaktivan

to sam i mislio ali mi ne radi. kino je spojeno kako si napisao ali ne daje zvuk

17 godina
Kucno kino na tv ili lap
Jesi siguran da na kucnom kinu imas opticki ulaz? Jer ima i onih sa optickim izlazom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam, kad biram na displayu kina mi pise 'opti in'

17 godina

Taj "opti in" koristiš samo ako povezuješ laptop optičkim kabelom (ako imaš takvu mogućnost) i tada na laptopu treba odabrati Digital audio output (pod playback devices).

Ako spajaš na cincheve, onda ne odabireš na kućnom kinu "opti in" nego "line in" ili "aux" (ne znam kako ti piše), i obično treba dosta pojačati zvuk na laptopu da bi signal bio dovoljne razine za normalnu glasnoću.

KaeR
14 godina
neaktivan

to sam skuzio ali mi opet ne reagira. Negdje sam vidio da se moze spojit i samo preko hdmija pa da imam i video i zvuk, spojim ga ali na laptopu mi ne javlja da je spojen taj hdmi igdje odnosno kino ne salje nikakav signal 

17 godina

Onda pokušaj eliminarati probleme jedan po jedan:

Za probu spoji cincheve na line in na kućnom kinu, a drugi kraj (3.5 mm utikač) spoji na neki mp3 player ili sličan uređaj i tamo pusti neku glazbu. Na kućnom kinu odaberi taj ulaz (line in / aux / kako se već zove), i morao bi tada čuti zvuk mp3 playera na zvučnicima kućnog kina. Ako to ne radi, onda ili ne valja kabel ili nešto nije u redu s kućnim kinom (manje vjerojatno).

Ako to bude radilo normalno, onda na isti način mora raditi i kad taj 3.5 mm utikač spojiš na laptop.

Za HDMI problem - kućno kino vjerojatno ima samo HDMI izlaz (a ne i ulaz), pa ne može prihvatiti signal s drugog uređaja, nego taj HDMI uglčavnom služi samo za spajanje kućnog kina na TV radi prikaza slike sadržaja koji se na kućnom kinu reproducira (DVD i slično).

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice