Kompjuter se ne restarta

poruka: 41
|
čitano: 8.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kompjuter se ne restarta
croaticus kaže...

napajanje je CCT 400W P4, grafa je ok nema nikakvih znakova da je nešto riknulo i na matičnoj isto tako, beepove ne čujem jer ih nema. Matična ploča je Intel DG33FB stara je dvije godine i radi ok, nego možda ima veze ovo: na grafičkoj kartici imam izlaz DVI, HDMi, kad sam kupio novu grafičku dobio sam adapter, za DMI-VGA, jer na monitoru imam VGA izlaz, Monitor je LCD Philips 200VW, dal je to možda razlog? Makar sumnjam jer kad sam spojio staru grafičku, koja na sebi ima VGA ulaz isto se nije htio monitor prilikom restarta uključiti.....

Beepove ne čuješ zato jer nemaš beepera, ne zato jer ih nema. šteta, jer postoji šansa da bi po tome mogli nešto saznati.

Znači nema nikakvih tragova napuhnutim kondenzatorima ni na matičnoj i na grafi? Moguće da je do napajanja, pretpostavljam da već i dobar višak godina, a još je i neko no name, međutim po simptomima...više ima šanse da bude do winsa, ili možda rama.

Winse slobodno možeš reinstalirat, jer kad i ako se nebude htjelo restartat slobodno ga ugasiš, nastavit će di je stao.

14 godina
neaktivan

...cijeloi komp je star 2 godine, bivša grafička je bila Nvidia 8600GT 512Mb  DDR3, i proc koji sam već napisao. Prije par dana sam kupio novi proc Intel Pentium 3.06GHZ E6600 FSB 1066 a prije kupnje provijerio na stranicama Intela da li ploča podržava taj proc i dobio sam zeleno svijetlo i grafičku ATI Radeon HD5670 1GB GDDR5. Sve je bilo ok, nisam naslijepo kupovao,  tak da ne znam kaj bi se moglo poremetiti. Kažeš da se Windoze mogu reinstalirati, šteta kaj imam samo legalnu verziju Viste,  a rado bi instalirao Win 7, a za to nemam love, tak da i to možda radi problemm... 

16 godina
croaticus kaže...

...cijeloi komp je star 2 godine, bivša grafička je bila Nvidia 8600GT 512Mb  DDR3, i proc koji sam već napisao. Prije par dana sam kupio novi proc Intel Pentium 3.06GHZ E6600 FSB 1066 a prije kupnje provijerio na stranicama Intela da li ploča podržava taj proc i dobio sam zeleno svijetlo i grafičku ATI Radeon HD5670 1GB GDDR5. Sve je bilo ok, nisam naslijepo kupovao,  tak da ne znam kaj bi se moglo poremetiti. Kažeš da se Windoze mogu reinstalirati, šteta kaj imam samo legalnu verziju Viste,  a rado bi instalirao Win 7, a za to nemam love, tak da i to možda radi problemm... 

2 godine za no name nije ni tako malo, iako sam očekivao da će biti starije, pogotovo sa 8600 i onim procem koji je bio unutra. Al nema veze.

Što se tiče winsa, pa skini si 7icu sa neta, za probu je uvijek možeš koristiti, pogotovo ovako za vidjeti da li je do toga problem.

Ali osim vremena niš te ne košta da probaš napravit clean install i viste i 7ice.

16 godina
Kompjuter se ne restarta

Ako ti matična ploča ima integriranu grafičku karticu na sebi, uštekaj DVI/VGA kabel iz monitora u nju, a ovu novu izvadi van. Pa probaj onda restartati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima integriranu grafičku karticu, misliš da bi to moglo pomoći? Ne bi se znalo jel grafička ili napajanje. Možda ova nova grafa vuče više struje i taj novi proc. Sada možda pričam bezveze al i to mi se vrti po glavi...

16 godina
croaticus kaže...

ima integriranu grafičku karticu, misliš da bi to moglo pomoći? Ne bi se znalo jel grafička ili napajanje. Možda ova nova grafa vuče više struje i taj novi proc. Sada možda pričam bezveze al i to mi se vrti po glavi...

To za napajanje možeš provjerit i u slučaju da uplaiš komp i pokreneš neku jaču igru pa idgraš malo. probaj ovo što je kolega gore predložio

14 godina
neaktivan

..hm da...windoze nisu reinstalirane od kad je kupljen komp, istina nisam imao nikakvih problema s njima, kažeš da na netu se može skinuti Win 7, to je neki shareware?

14 godina
neaktivan

...ma hakla se na kompu, recimo Metro 2033, Fallout New Vegas, sve je na high i uredu je netrza i ne ruše se igre...

14 godina
neaktivan

znam kad odem negdje na servis, da će me oderati ko magarca za pitaj Boga kakav problem, možda samo treba podesiti neke postavke, za koje ja ne znam, to me ljuti..{#},

16 godina
croaticus kaže...

..hm da...windoze nisu reinstalirane od kad je kupljen komp, istina nisam imao nikakvih problema s njima, kažeš da na netu se može skinuti Win 7, to je neki shareware?

Ajde nauči koristiti gumb "Uredi" ovako kršiš pravila foruma. Uredi i ubaciš novi tekst u post a ne ovako 3 posta zaredom odvojena.

Inače free trial imaš od winsa, potpuno legalno, sa msovih stranica, samo ćeš se morat regat na live. Evo ti link i sve obaviš tamo u postupku. Imaj na umu da iako je 90 dana free trial:

Q: Do I have to activate Windows 7 Enterprise 90-Day Trial?

A: Yes, activation of Windows 7 Enterprise 90-Day Trial is required within 10 days after installation or the product will shut down every hour.

14 godina
neaktivan

ok, evo koristim "uredi"...dali se može u ovom stanju u kojem je komp, napraviti flash BIOSA? I ima li svrhe uopće to raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 22:03 (croaticus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice