Komp pred grobljem?

poruka: 7
|
čitano: 1.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp pred grobljem?

Ovako. Konfa mi je:

Matična:Asus M4A78

Proc:AMD Athlon x2 5000+ Black edition

6 Gb ram

Grafa: Sapphire Radeon HD 3870 Ultimate edition

Hdd1: WD 160 Gb

Hdd2: Maxtor 160 Gb

Napajanje: Fortron blue storm 2 500w

Do prije nekih mjesec dana sve je šljakalo ko podmazano.Kad sam instalirao Witcher 2 nakon nekoliko minuta gameplaya komp se smrznuo i dobio sam blue screen.

Nisam zapisao ni uslikao.Ista stvar mi se desila sa Fable 3.Čim pokrenem neku zahtjevniju igru sve se zamrzne i dobijem plavi ekran.Danas sam pokrenuo Starcraft 2 i strašno mi sve lagga...

Jedino što mi još ne šteka je Diablo 2 a i on se čudno ponaša i prikazuje mi se samo u 16k boja.Molim bilo kakvu pomoć ili prijedlog.Možda se nekom nešto slično desilo.Ili barem preporuku za nekakav dijagnostički alat koji bi mi pomogao odgonetnuti o čemu se radi.Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komp pred grobljem?
Pretpostavljam da nešto rukava, vjerojatno napajanje.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Spaz kaže...

Ovako. Konfa mi je:

6 Gb ram

Do prije nekih mjesec dana sve je šljakalo ko podmazano.Kad sam instalirao Witcher 2 nakon nekoliko minuta gameplaya komp se smrznuo i dobio sam blue screen.

Nisam zapisao ni uslikao.Ista stvar mi se desila sa Fable 3.Čim pokrenem neku zahtjevniju igru sve se zamrzne i dobijem plavi ekran.Danas sam pokrenuo Starcraft 2 i strašno mi sve lagga...

Jedino što mi još ne šteka je Diablo 2 a i on se čudno ponaša i prikazuje mi se samo u 16k boja.Molim bilo kakvu pomoć ili prijedlog.Možda se nekom nešto slično desilo.Ili barem preporuku za nekakav dijagnostički alat koji bi mi pomogao odgonetnuti o čemu se radi.Unaprijed hvala.

pripremi dostojan sprovod za svoju konfu :(

:)
17 godina
Komp pred grobljem?

Trebaš provjeriti komponente redom:

1. proc pregrijavanje ( temperatura u idle, temperatura u radu)

2. grafa pregrijavanje ( dali se pojavljuju artefakti u igrama)

2. virusi i malaware ( mozda moras napraviti reinstalaciju windowsa)

3. testiraj memorije (memtest)

4. mozda hard rikava (hdtune pro trial verzija)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 20:25 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Spaz kaže...

Ovako. Konfa mi je:

6 Gb ram

Vjerojatno ti graficka stvara probleme, ili njezina memorija ak samo u igricama imaš poteškoča jel napajanje vjerojatno nije problem s obzirom na marku i nazivnu snagu ak nisi odradi i Memtest obavezno.{#}

Skini ovaj dole program pa ga instaliraj, pa kad se otvori klikni Analize gore i onda srolaj dole i vidi kaj ce izbacit pisat ce koji je moguci uzrok za BSOD tak odradi svaki put kad ponovo pokreneš Windowse nakon kaj ti se dogodi BSOD.{#}

http://download.cnet.com/WhoCrashed/3000-2094_4-75205821.html

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
Komp pred grobljem?

Ja bi rekao da je grafa jer je pasivna pa se vjerovatno pregrijava..Skini HW Monitor i daj nam temperature idle i load ;)

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp pred grobljem?

Evo problem rješen.Obavio sam memtest i bilo je erora pa sam testirao svku pločicu memorije posebno.Jedna je pred krepavanjem i

nje sam se rješio i sad sve šljaka dobro.Hvala svima na pomoći odo igrat Witchera 8)

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice