Komp ne pali

poruka: 12
|
čitano: 3.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp ne pali

pozz,imam problem,komp se odjednom ugasio i sad ne reagira na dugme za paljenje,kad upalim onaj iza prekidac komp se pokrene ali gori samo crvena lampica ,ne dize windowse,ventilator od napajanja radi i od procesora isto,dvd radi,graficka je starija,nema svoj ventilator,inace konfiguracija je starija amd athlon 3000,1gb rama,maticna je nforce3,molim pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp ne pali
bostos kaže...

pozz,imam problem,komp se odjednom ugasio i sad ne reagira na dugme za paljenje,kad upalim onaj iza prekidac komp se pokrene ali gori samo crvena lampica ,ne dize windowse,ventilator od napajanja radi i od procesora isto,dvd radi,graficka je starija,nema svoj ventilator,inace konfiguracija je starija amd athlon 3000,1gb rama,maticna je nforce3,molim pomoc

Moguce da ti je graficka crkla.Upali komp cekaj i kazi dali cujes zvuk pozdrava Windowsa?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan

ne cuje se onaj piip,

15 godina
neaktivan

probao sam izvadit graficku i opet isto radi,ne znam nisam strucnjak ali mislim da nije graficka jer prije par godina mi je riknula graficka i samo nije pokazivao sliku ali po zvuku je radio normalno i mogao sam ga upalit na dugme power a sad pali samo na prekidac na straznjoj strani

16 godina
protjeran
Komp ne pali

isti problem imao sam ja.Graficka se grijala i komp se ugasio i nisam ga mogao vise upaliti.Imao sam garanciju na graficku stavili drugu i komp radi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp ne pali

riknila ti je ploča ili procesor vjerojatno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ventilator od procesora radi,valjda je to znak da nije on riknuo,znaci da je ploca

16 godina
neaktivan
Komp ne pali

Sljedece je moguće:

- RAM ti nije dovoljno čvrsto sjeo u utor  ( dogodilo mi se jednom, nisam imao sliku, samo sam cuo *beep* iz kompjutera )

- napajanje je otišlo

- matična je otišla

- ventilator od procesora je krepo

- u najgorem slucaju grafička

Preporučam da otvoris kučište i pokreneš računalo, malo promotri situaciju.

Uglavnom, prije nego što otpišeš matičnu, sve komponente ponovno pritisni u odgovarajuce utore i provjeri konektore.

Moguće je da ti je napajanje otislo, njeSra brandovi obicno kratko traju. Meni je moje 'riklo' i isto mi se nije htio pokrenut komp.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp ne pali

DA,slažem se za napajanje.Ja sam na starom kompu morao upaliti,pričekati 5 minuta,pa stisnuti reset i onda se pokrenulo.Nakraju je ispalo da napajanje radi još uvijek ali je negdje probijalo pa mu je trebalo malo više vremena...

A ventilator nema veze sa procesorom on se napaja na matičnoj,radio proc ili ne...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 19:33 (General Zed).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ipak je procesor,bio je kolega koji je serviser racunala

16 godina
neaktivan
Komp ne pali

Drago mi je da si rijesio problem, iako moras uzet novi proc sad pretpostavljam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

morat cu ali vjerovatno cu novi komp uzet jel ovaj je ionako krs,

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice