Prije par dana sam promjenio matičnu i proc i sve super prošlo.Upalim komp i pojave se Xp koji su naravno bili u banani zbog novog hardware-a pa sam krenuo instalirat nove windowse.Međutim kada stavim cd unutra on se normalno boot-a i krenu oni procesi i kad bi se trebao pojavit meni za formatiranje particija itd. izleti error(bluescreen) da je kao nešto na disku.Probao sam sa Ubuntu-om isto se pojavi meni i kad biram instalaciju ekran se zacrni a sa win 7-om isto negdje zapne.Uzeo sam hard i formatirao ga na drugom kompu i opet ništa.Znači eliminirao sam skoro sve osim radne memorije.Da čujem neka mišljenja
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
po ovome što si napisa nisi ništa eliminirao(osim šta znaš da nije do medija)..
ja bi počeo prvo sa optičkim uređajem..pa onda memorija..
matična,proc,napajanje,hard,grafička 100%ispravni
dok ne radi ,ništa nije 100% ispravno
jao koe su ovo izmisljitine nisi imao razloga mjenjati to ti je normalno da dode jer je SATA na AHCI ili RAID pa moras imati drivere koje ces integriati u winse smjesno mi da hardwaer u banani
jao koe su ovo izmisljitine nisi imao razloga mjenjati to ti je normalno da dode jer je SATA na AHCI ili RAID pa moras imati drivere koje ces integriati u winse smjesno mi da hardwaer u banani
Molim te prijevod i kako da to riješim
Molim te prijevod i kako da to riješim
jao; pa napisa je da je sve ostalo eliminirao!
možda ima pravo..( mogao si bar napisati koju si matičnu i procesor stavio,jeli HDD sata ili pata?) pa ćemo dalje
da, normalno na Windows XP, nenormalno na Windows 7 ili Ubuntu (jer oboje imaju nativnu podrsku za SATA AHCI i ne trebaju nikakvi dodatni driveri za kontroler). i da, nesto ocito tu ne valja, a vjerojatno ne valja memorija ili maticna.
@OP: aj ti lijepo odvrti Memtest86 koji imas na Ubuntu CDu (ne koristiti ono Windowsovo smece jer je to neka okrljastrena verzija) da vidimo jel memorija u banani. ako nije memorija, gotovo je sigurno da je maticna. da je graficka, komp ti se uopce ne bi probudio ili bi se probudio pisteci (ovisi o proizvodjacu maticne ploce). da je procesor ne bi se dogodilo bas nista - komp se uopce ne bi probudio. inace, provjerit komp mozes i tako da odes kod frenda/frendice koji/koja ima slican komp pa da tam popikas pojedine komponente. pa tak vidis kaj ce riknut i kak ce se komp ponasati.
Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setup canot continue. To quit Setup press F3
Tvoj problem i rješenje. KLIK
SATA driveri se mogu naknadno instalirati ,samo se u BIOS-u ponovno uključi AHCI i pripreme se SATA driveri(obično su na instalacijskom cd-u za matičnu ploču).
Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setup canot continue. To quit Setup press F3
kizo ti je dobro rekao, no ovo sa driverima mozes i zaobici. pogledaj u BIOSu svog laptopa mozes li namjestiti da ti SATA kontroler radi kao obicni IDE kontroler. u tom slucaju, Windows XP bi trebali prepoznati disk pri instalaciji. takodjer, ako imas 2 GB rama mozes pokusat direktno stavit Windowse 7. oni ovakvih problema nemaju. laptop ti je dovoljno jak da pokrece windowse 7, ako su mu specifikacije kako je navedeno na ovom linku.
Pokušao sam kako si naveo međutim sad mi javlja grešku kad pokušam sa win 7: NTLDR is missing. Press ctrl+alt+del to restart a sa win XP mi je prošla instalacija :)
Puno hvala, neznam kako da se odužim!!?
Evo ja sam uspio instalirat 7-icu.Ostavio sam ga malo dulje unutra.Očito je Dvd drive poluispravan pa čita kolko mu se da.Al eto problem riješen.Ostavit ću temu otključanu ako netko ima slične probleme.Hvala na pomoći ekipa
eto, lijepo sam rekao da počneš sa optičkim uređajem..
nema na čemu, next
može li mi netko pomoč.....
imam laptop hp compaq 6720s i nikako nemogu instalirati windowse...šta da napravim?
može li mi netko pomoč.....
imam laptop hp compaq 6720s i nikako nemogu instalirati windowse...šta da napravim?
Malo vise informacija, u cemu je problem? kako ne mozes, imas li ispravan CD/DVD ?
imam
Onda nam reci u cemu je problem, jesi stavio boot from cd, jel se pokrece instalacija di je problem?
je
@ Buggie o cemu ti?
prejudicirao sam odgovor..
šala mala
uzeo novi laptop, lenovo
pokušao preko usb, a instalirat win 7, javlja mi missing operating system
čitao sam nešto i našao da treba isključiti SATA
ušao sam u setup, nudi mi SATA controller mode (AHCI) TE (COMPATIBLE)
kada promjenim iz AHCI u compat., opet mi javlja istu grešku