Koja firma za spašavanje podataka?

poruka: 24
|
čitano: 13.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koja firma za spašavanje podataka HDD?

Greškom formatirao hard. Vidim na netu vrte se imena infolab, helpdisc, datasector. Kome se obratit, kakva su iskustva? Ova druga dva imaju fiksnu cijenu, znači info lab nešto procjenjuje ovisno o tome kaj spašavaš valjda, tak da sam skloniji ovim drugima, al ipak prvo pitam, hvala.

Evo naišao na još jedne, disk doktor, ti su najjeftiniji

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 15:15 (nadimax).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koja firma za spašavanje podataka?
Ako nisi ništa instalirao, velika je šansa da možeš sam spasiti podatke. Pa i ako jesi svejedno je moguće. Riješio takav problem sa get data back for ntfs i sa zero resnesto recovery
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma to je bilo prije godinu dana, vrtilo se od tad po oba još (ne OS, oba služe kao dodatni diskovi). naime imam dva ista diska potpuno. ni ne sjećam se više koji disk je bio od ta dva formatiran, al dok je bilo friško probao sam neki kao najbolji program, ne sjećam se više kak se zvao, al vratio mi samo par slika, a radi se o svemu obiteljskom, tisuću slika i kratkih videa valjda, tak da ništa bez firme sad mislim morat ću oba odnijet da vide koji je uopće. nosim tek sad jer prije nisam imao novaca za potrošit na to, a uvijem me tuga ulovi dok se sjetim.

8 godina
protjeran
nadimax kaže...

ma to je bilo prije godinu dana, vrtilo se od tad po oba još (ne OS, oba služe kao dodatni diskovi). naime imam dva ista diska potpuno. ni ne sjećam se više koji disk je bio od ta dva formatiran, al dok je bilo friško probao sam neki kao najbolji program, ne sjećam se više kak se zvao, al vratio mi samo par slika, a radi se o svemu obiteljskom, tisuću slika i kratkih videa valjda, tak da ništa bez firme sad mislim morat ću oba odnijet da vide koji je uopće. nosim tek sad jer prije nisam imao novaca za potrošit na to, a uvijem me tuga ulovi dok se sjetim.

Boktemazo si ti bio pijan dok si pisao i otvarao temu ?

Da su ti podaci koji su prepisani trilijardu puta do sada od krucijalne važnosti bili bi backapirani, a ne bi sad prdio nakon godinu dana kako hoćeš izvalit tisuće kuna da to neko povadi.

Dobar vic.

13 godina
neaktivan

prijatelju, rekao sam da nisam imao novaca ranije. podaci su od sentimentalne vrijednosti i za njih ću platiti tek kad znam da bez tih novaca imam za prehraniti obitelj. sve najbolje ti želim i nemoj se plesti samo da se pleteš. ak imaš kaj konstruktivno za reć dobrodošao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 15:39 (nadimax).
8 godina
protjeran
nadimax kaže...

prijatelju, rekao sam da nisam imao novaca ranije. podaci su od sentimentalne vrijednosti i za njih ću platiti tek kad znam da bez tih novaca imam za prehraniti obitelj. sve najbolje ti želim i nemoj se plesti samo da se pleteš. ak imaš kaj konstruktivno za reć dobrodošao.

Pa šta si koristio taj disk koji si formatiirao ako si planirao vraćat podatke ?

Trebao si ga istog trena skinut sa napajanja, a ne koristit nakon toga godinu dana i sad se sjetit da bi vadio podatke od sentimentalne vrijednosti LOL

Indirektno ti pokušavam kazat da ti je "prošla baba sa kolačima" a ti izgleda ne loviš signale :)

13 godina
neaktivan

prijatelju, nisam planirao vraćati jer nisam mislio da ću ikad imati novaca za platiti to, a diskovi su mi trebali za nekaj drugo. sad imam novaca, pa ako i ne bude moguće opet ništa ne košta. isto tako ni tebe ništa ne košta da se skineš s ove teme da ne provjeravam mlaćenje prazne slame.

17 godina
neaktivan

Probao sam  EaseUS Data Recovery u slučaju kao i tvoj te je nešto vratio, kolega reče da treba naći bootabilni CD sa istim programom pa se vraća više ali nisam dalje probavao (nije baš toliko bilo bitno). Uspiješnost vračanja ovisi o tome koliko su puta pojedini podatci (slike, videa i sl. bili prepisani) od strane  novih podataka, smatra se da u kučnoj radinosti nastupa problem već nakon prvog prepisivanja podataka tako da ti ostaju specijalizirani data recovery firme samo znaj užasno su skupi.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Nemaš se razloga duriti.
Da i sam ne mlatiš praznu slamu ne bih ti ni pisao po topicu.
13 godina
neaktivan
yaro kaže...

Probao sam  EaseUS Data Recovery u slučaju kao i tvoj te je nešto vratio, kolega reče da treba naći bootabilni CD sa istim programom pa se vraća više ali nisam dalje probavao (nije baš toliko bilo bitno). Uspiješnost vračanja ovisi o tome koliko su puta pojedini podatci (slike, videa i sl. bili prepisani) od strane  novih podataka, smatra se da u kučnoj radinosti nastupa problem već nakon prvog prepisivanja podataka tako da ti ostaju specijalizirani data recovery firme samo znaj užasno su skupi.

ma da, tak sam i ja odmah čim sam formatirao probao odmah s nekim kao najboljim alatom kaj sam mogao nabavit ovak prek neta i niš, vratilo 10ak slika. od tad se radilo po disku al ne previše, tak da vjerujem da ovi profići nekaj mogu, al kak bude bude.  a i cijene su im ok sad, kod tri firme fiksne za te nepotrgane diskove bez obzira na količinu podataka cca od 600-800 kn, tak da sve je to ok, kak bu bu.

13 godina
neaktivan
honor8 kaže...
Nemaš se razloga duriti.
Da i sam ne mlatiš praznu slamu ne bih ti ni pisao po topicu.

prijatelju, ti meni pišaš po topiku.

11 godina
Probaj jos jednom formatirati za svaki slucaj. Sentimentalna vrijednost je vrijednost koju si joj ti dao. Daj joj bezvrijednost i problem rjesen.
Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ako si koristio hdd prošla baba s kolačima

16 godina
nadimax kaže...
..

ma da, tak sam i ja odmah čim sam formatirao probao odmah s nekim kao najboljim alatom kaj sam mogao nabavit ovak prek neta i niš, vratilo 10ak slika..

-alat je samo alat.. znanje je važnije.

nakon godinu dana korištenja, šanse za neki povratak su nikakve.. ili jako male, od tisuće slika, možda par, možda oštećeno/na pola i sl.. i to ne možeš znati prije nego se pokuša a možda imaš sreće pa se više uspije spasiti.. da imaš ludu sreću i da se spasi sve, recimo idealan scenarij. .. takav posao košta, .. onaj tko zna, neće se time baviti danima bez zarade. Tad kriterij za plaćanje nije po količini spašenog, nego po uloženom znanju-radu.. pa i kad se ništa ne uspije. Ako ti je važno, potraži profesionalce i plati. Ako uspiju nešto, super.. ako ne uspiju... lupi se čekićem po prstu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

ja bi se samo ukljucio sa svojim pitanjem. frend je imo galaxy s6 i umro je, nosio je u servis i rekli su mu iz samsung servisa da nikad takav kvar nisu vidli i da je mob nepopravljiv, izgleda da je krepala baterija i otopila nesto na maticnoj i gotovo. on kaze da mu mob uopce nije bitan ali podaci koji su bili gore jesu, pa ga zanima dal je ikako moguce da se to vrati?

znaci nisu bili na memorijskoj kartici nego bas na internoj memoriji mobitela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ja bi se samo ukljucio sa svojim pitanjem. frend je imo galaxy s6 i umro je, nosio je u servis i rekli su mu iz samsung servisa da nikad takav kvar nisu vidli i da je mob nepopravljiv, izgleda da je krepala baterija i otopila nesto na maticnoj i gotovo. on kaze da mu mob uopce nije bitan ali podaci koji su bili gore jesu, pa ga zanima dal je ikako moguce da se to vrati?

Enkriptirani su, tako da može zaboraviti na njih ako je mobitel mrtav.

Slijedeći puta, ako su mu podaci bitni, neka ih redovito backupira. Neće to nitko umjesto njega raditi.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
8 godina

Prilično sam siguran da s6 nema uključemu enkripciju po defaultu. Postupak za spašavanje je jednostavan samo treba imati opremu. A i ako je na ploči nešto speženo podaci se večinom mogu spasiti. E sad u nas možda postoje 3 firme koje imaju znanje i opremu.

EDIT: Provjerio sam s6 koristi eMMc čip. Ako nije imao eksplicitno uključeno kriptiranje moguć je data recovery.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.1.2018 10:47 (andrijam).
11 godina
mar123 kaže...

Počnem čitat i brijem si kaj ćeš sa S6 od umrlog frenda?!

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina
odjavljen

Jednom mi je zatrebao program za vraćanje greškom obrisanih datoteka i niš nije napravio... Od 6 videa vratio je 1 i to sa greškom a odmah sam išao povratit klipove. Valjda, kako te potrefi. Autoru teme sretnou poduhvatu.

steam: skank666 origin:IhrvojeI
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
nadimax kaže...
yaro kaže...

ma da, tak sam i ja odmah čim sam formatirao probao odmah s nekim kao najboljim alatom kaj sam mogao nabavit ovak prek neta i niš, vratilo 10ak slika. od tad se radilo po disku al ne previše, tak da vjerujem da ovi profići nekaj mogu, al kak bude bude.  a i cijene su im ok sad, kod tri firme fiksne za te nepotrgane diskove bez obzira na količinu podataka cca od 600-800 kn, tak da sve je to ok, kak bu bu.

Imam sličan problem pa me zannima jesi uspio šta napraviti i ako jesi - sa čime ili gdje? 

13 godina
neaktivan

Jesam, jedna od ovih firmi koje sam navodio mi je skoro sve spasila, i točno naplatili koliko i piše u cjeniku, bez ikakvih sranja, dečki su prva liga. Ak ti još treba pošalji mi poruku pa ću ti reć koja je.

15 godina
big.LITTLE Panga kaže...

Imam sličan problem pa me zannima jesi uspio šta napraviti i ako jesi - sa čime ili gdje? 

Infolab, Sokolgradska 28, ZGB

8 godina
neaktivan
spiderhr kaže...
big.LITTLE Panga kaže...

Infolab, Sokolgradska 28, ZGB

Oprosti ali nisam pitao tebe. 

Izbjegao bih tu tvtrku ako ikako mogu - nisam čuo ništa o njima pozitivno iz više izvora..

15 godina

Ne znam što si čuo. Imam drugačija iskustva s njima i to samo pozitivna. I još ljudi ima oko mene koji također imaju pozitivna iskustva.

I kakve to veze ima što nisi mene pitao? Napisao sam tvrtku s kojom sam surađivao i s kojom ću još surađivati ako će biti nekih problema s izgubljenim podacima.

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice