Kod nje reboot, kod mene ok

poruka: 19
|
čitano: 3.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Frendici se komp u nejdenakim intervalima restarta sam od sebe. Uzeo ja to k sebi. Pregledao antivirusima sve bilo ok. Komp je bio katastrofa iznutra pa je to sve uredno očišćeno. Stavio ja drugi PSU (300W, nije firški novi, za conf 512MB RAM, neki AMD 1600, Radeon 9550). Kod mene radio par dana uredno. Ona ga odnjela kući i ponovno isti problem - rebootne se nakon cca 15min.

Što bi mogao biti problem i što da probam?

1. Reinstalacija windowsa?

2. Dodati termalne paste (komp ima jedno 3-4 god)

3. Test opterečenaja sa Sandrom?

Što još predlažete?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kod nje reboot, kod mene ok
MZG kaže...

Pozdrav,

Frendici se komp u nejdenakim intervalima restarta sam od sebe. Uzeo ja to k sebi. Pregledao antivirusima sve bilo ok. Komp je bio katastrofa iznutra pa je to sve uredno očišćeno. Stavio ja drugi PSU (300W, nije firški novi, za conf 512MB RAM, neki AMD 1600, Radeon 9550). Kod mene radio par dana uredno. Ona ga odnjela kući i ponovno isti problem - rebootne se nakon cca 15min.

Što još predlažete?

Mozda je kod nje problem napon, tj samo napajanje iz uticnice. Mozda je napon prenizak, ja sam s tim imao problema dok HEP nije rekonstruriao mrezu. Ako imas gdje probat stavi komp na UPS.

16 godina
neaktivan

Nemam, ali kažem kod mene (drugi grad) je radilo OK bez reboota samog od sebe.

P.S. kak bi ja mogao istestirati napon iz utičnica? Što mi treba i kako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 21:46 (MZG).
17 godina
neaktivan

Moguce je da kod nje struja baš nije stabilna.

Dakle naponi u mreži.

Ako je kod tebe radio a kod nje se ruši to je po meni jedini zakljucak.

Provjeri prašinu.

Pastu netrebaš dirat ak temperature štimaju.

stabilnost provjeri najbolje programom OCCT .

Onda odma vidiš i stabilnost napona(napajanje) i stabilnost sistema i temperature

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MZG kaže...

Pozdrav,

Što još predlažete?

To se meni događalo na staroj konfi, nikad nisam ni shvatio o čem se radi. No kod mene se to događalo u ujednačenim intervalima, uvijek navečer između 22 i 23 h. Na kraju mi je matična izgorila lol

Music is my life :)
17 godina
MZG kaže...

Nemam, ali kažem kod mene (drugi grad) je radilo OK bez reboota samog od sebe.

P.S. kak bi ja mogao istestirati napon iz utičnica? Što mi treba i kako?

Za iztestirat napon iz uticnica ti treba najobicnji volmetar ili multimetar. Samo stabilnost napona ...Ovisi kakvi potrosaci su u koje vrijeme pripojeni na mrezu...Pa recimo mjeri napon par puta na dan da vidis dal varira i kolko. Kad si spomenuo drugi grad,sve vuce na nestabilnost napona. Velim, ako nisu prevelika odstupanja od 220-230 V onda ti je po meni jedino prihvatljivo rjesenje nabavit UPS

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 22:05 (Batista).
17 godina

Postoji vrlo velika mogućnost da joj utičnica nije uzemljena.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam kaj ću napraviti, odnjeti PC u kući do kod njenih staraca di jedan novi komp radi OK i vidjeti kako tamo radi.

16 godina
odjavljen

Ako je do napona, danas većina novih napajanja je full range, znaći raditi će na bilo kojem naponu od 100V do 240V, uz dovoljnu snagu napajanja takva napajanja mogu napajati taj komp relativno duge intervale "treperenja" kad je već rasvjeta iritantna. Ako nije do napona, može biti uzemljenje ili virus u kombinaciji s netom. Meni se događalo u kombinaciji antivirusa i zone alarma da se komp restarta kad se spojim na net. Kod uzemljenja može problem biti i u periferiji tipa printer, koja bi trebala imati svoje uzemljenje, a nema, pa struja curi preko kompa.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma može biti virus, jer bio je bed sa "show hiden system files", ja uključim, apply i nikaj, ponovno idem vidjet opciju - ona isključena (što sam prije doživio na zaraženom kompu).

Naknadno sam forsao kroz regedit prikaz hidden system datoteka, ali na rootu od C-a nisam našao nikakav autorun ili sl.

Nod32 nije nikaj našao, SpyBot neko malo smeće (toolbari), dr. Web također nikaj.

0 0 hvala 0
16 godina

Sry na offu, ali ja sam se doslvno pokido na naziv topica.

Anyway, iz praktičnog iskustva mogu pitati - gdje ti frendica drži komp? Nije da generaliziram il što, ali djevojke imaju običan "stapanja" računala s okolinom i pri tome dobro da ga termički ne izoliraju (tipa konfa direkt u čošku uz zid i plastični tabletić s biljkom na njoj).

Ja bih se isto kladio na napon, but... :]

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Haha drži ga pokraj ulaznih vrata ispod stola.

4 godine nije bio usisan, doslovno sam sastrugao katran iz njega. 5 dana sam ribo nokte :D

16 godina
neaktivan

trk u pevec ili tako nešto i kupi voltmetar do 50 kuna trebat če ti i kasnije pa u utičnicu i ja sam jedan komp šeto svaki dan tjedan dana dok nisam skužio da kad se ljudima upalila kištra(ledenica)  za meso padne napon na 170 volti na tom setu utičnica i kompjuter se gasio, uzo produžni kabl u u drugu utičnicu i sve šljaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo oprezno s voltmetrom.220V nije djecja igra.Namigiva

Ja bih isto rekao da je problem zbog smetnji u naponu.

Javi kad otkrijes problem.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Budem, nagovijestio sam se u podne. Prvo budem prenio u drugu kucu di je taj drugi novi komp koji radi ok pa probao, za to vrijeme full format i reinstal windowsa koji su malo friki.

Testiranje 220V bum prepustio nekom drugom, nebi ja guro prste u struju.

16 godina
neaktivan

Javi rezultate. slične probleme imam ja s jednim frendovim kompom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo me kod frendice:

Reinstalirao komp

Sve 5

Komp radi par sati bez problema

Vrijeme za net - instaliram drivere za wireless canyon usb stick, stickom se spojim na net nakon par min puf - komp se zgasi.

Prebacim usb stick na drugi usb port  nakon par minuta komp se restarta

Izvadim stick - komp radi par sati bez problema.

+ stick nakon samo desetak minuta vruč do bola.

I šta vi kažete? Ja uputio frendicu da reklamira stick u HGSpot....Eventualno ću izđiberiti negdje D-Linkov da proba u međuvremenu s njim.

0 0 hvala 0
16 godina

onda je to do stika, a kamo ga ubadas? u neki produzni ili direktno ize u plocu, moguce je da se grije zbog toga, probaj ga ustekat  od iza na maticnoj i vidi onda!

Potpis: JA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno da probah. manifestacija ista.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice