Izgorila 2 napajanja

poruka: 61
|
čitano: 16.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

Joj ljudi, sto se vi bunite protiv MS napajanja - niste vi imali Codegen pa ne znate sto je to socijala napajanje  Belji se

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izgorila 2 napajanja
Pentium100 kaže...

Joj ljudi, sto se vi bunite protiv MS napajanja - niste vi imali Codegen pa ne znate sto je to socijala napajanje Belji se

Dapače, imao sam i sam CodeGen od 420W. I to nekih 5-6 godina. I nisam imao problema, no to ne znači da su to dobra napajanja.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina
athlon64 kaže...

Muahahahhaha izgorila mu 2 komada u 3 tjedna , hahahha , a nema tu razloga , drzi se dalje od ms-a i tjt , ako ti netreba prejako napajanje ,lijepo jedan uredni mali corsair cx430 i miran si , pa garancija 7 godina sve govori , bilo koje visokokvalitetno napajanje nemoze tek tako odapnit , pa prijatelj mi ima 4 godine starog antec the power trio 1000w i neki dan smo zaklali 8800gtx sli na njemu , pa progutalo ih za doručak , kupi sta valja pa si miran , doduse ja sam ms-a 5 godina imao i jos radi u prijateljevom kompu , jedino sam vent mijenjao jer se raspao , jos se ta stara škovaca i griju puno , tako daa... a ups mi je nekako skupa igračka , da imam para kupio bi ali ovako ne , kad grmi ionako gasim komp a kad pada napon komp mi se ne gasi zbog milog mog tx-650,sta se otga tice ima super te zastite i kad poprilicno padne napon komp se ne ugasi :) , tako da kupi lijepo jedno malo slabije ali uredno napajanje i miran si.

EDIT: i jos jedan razlog da se neigras s ms-om , stari imaš ludu srecu sto ti ta 2 ms-a nisu povukla pola konfiguracije sa sobom, pa prijatelju mi je ostisao ms, odvukao ploču, hdd , memoriju i grafulju , pa 3000kn stete je napravio zato sto mu se nije kupovalo skupo napajanje jer je mislio da mu nije vazno za gaming, i stavio na njega 4850 i za tjedan zaiskrilo , pa se ti igraj.

Novi Corsair CX 430W nema 7 godina garancije, nego samo dvije i zapravo je taj model dosta losiji od starog korak nazad defnitivno na svakom polju. Corsair je pocel štedit pa su onda i napravili ovakvo napajanje, nista cudno i jos ga hladi 12cm ventilator sa Sleeve lezajevima. Kak je dobro poznato ventilator s takvim lezajevima se ne bi trebal ugrađivat u napajanje, ali se ugrađuju zbog uštede normalno kaj drugo a to ne valja. Nevinašce Stari Corsair CX 400W je imal 12cm ventilator sa Ball Bearing lezajevima, pa nije bil badave Bestbuy iz kojeg se god kuta pogledalo to je tak.NevinašceCool

http://www.antec.com/Believe_it/PSU/Myth4.php

15 godina
rambox kaže...
athlon64 kaže...

Muahahahhaha izgorila mu 2 komada u 3 tjedna , hahahha , a nema tu razloga , drzi se dalje od ms-a i tjt , ako ti netreba prejako napajanje ,lijepo jedan uredni mali corsair cx430 i miran si , pa garancija 7 godina sve govori , bilo koje visokokvalitetno napajanje nemoze tek tako odapnit , pa prijatelj mi ima 4 godine starog antec the power trio 1000w i neki dan smo zaklali 8800gtx sli na njemu , pa progutalo ih za doručak , kupi sta valja pa si miran , doduse ja sam ms-a 5 godina imao i jos radi u prijateljevom kompu , jedino sam vent mijenjao jer se raspao , jos se ta stara škovaca i griju puno , tako daa... a ups mi je nekako skupa igračka , da imam para kupio bi ali ovako ne , kad grmi ionako gasim komp a kad pada napon komp mi se ne gasi zbog milog mog tx-650,sta se otga tice ima super te zastite i kad poprilicno padne napon komp se ne ugasi :) , tako da kupi lijepo jedno malo slabije ali uredno napajanje i miran si.

EDIT: i jos jedan razlog da se neigras s ms-om , stari imaš ludu srecu sto ti ta 2 ms-a nisu povukla pola konfiguracije sa sobom, pa prijatelju mi je ostisao ms, odvukao ploču, hdd , memoriju i grafulju , pa 3000kn stete je napravio zato sto mu se nije kupovalo skupo napajanje jer je mislio da mu nije vazno za gaming, i stavio na njega 4850 i za tjedan zaiskrilo , pa se ti igraj.

Novi Corsair CX 430W nema 7 godina garancije, nego samo dvije i zapravo je taj model dosta losiji od starog korak nazad defnitivno na svakom polju. Corsair je pocel štedit pa su onda i napravili ovakvo napajanje, nista cudno i jos ga hladi 12cm ventilator sa Sleeve lezajevima. Kak je dobro poznato ventilator s takvim lezajevima se ne bi trebal ugrađivat u napajanje, ali se ugrađuju zbog uštede normalno kaj drugo a to ne valja. Nevinašce Stari Corsair CX 400W je imal 12cm ventilator sa Ball Bearing lezajevima, pa nije bil badave Bestbuy iz kojeg se god kuta pogledalo to je tak.NevinašceCool

http://www.antec.com/Believe_it/PSU/Myth4.php

wooow samo 2 godine ? a onda dobri stari cx 400

16 godina
rambox kaže...

Ball Bearing je puno bolja solucija nego Sleeve,bez obzira sto se ball bearing solucija vise cuje,ali znas kako se cuje  puno? NIKOLIKO Namigiva

Sjecam se kad sam radio neki case mod a PC mi je bio slozen na stolu (bez case-a)40 cm od mene,pa nisam ga uopce cuo,vise mi se cuo vent od grafe(ne jako) nego napajanje koje je bilo blize meni...Sada kada mi je komp u case-u,vise mi se cuju ovi šitni codegen ispusni ventovi sta sam prije 1.5 kupio nego ovo napajanje..

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
15 godina

Je ga se*eš.... NHF

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Je ga se*eš.... NHF"Plač

hvala na potpori..

bas sam u bedu zbog ove teme.. covjeku nemožeš dokazati neke stvari.. a i jarac sam po horoskopuSmijeh

lijepo sam dao savjet korisniku kako da ne potroši hrpetinu para bezveze a ovaj gore je uporan neda da se krsti

mislim prvostupnik

nisam ni ja svu pamet svjeta posisao ali covjece.. ne možeš da pljuješ po nečemi o kome pojama nemaš!?

nisam ni ja skroz u pravu ali bar ne pročam nebuloze!!

bolje da sam rekao kolegi koji ima problem s napajanjem da si tenk kupi pa se bar nebih morao svađati s ljudima

baš me stalno zovu ljudi da i im kante popravljam!! uvijek kada ih pitam tko im je slagao konfiguraciju ukazuju baš na takve ljude..koji se kuže..moš misliti

kupi im napajenje za soma kuna a onda im stavi 256 MB ramaIznenađen mislim ono??

nemam komentara više a ni inspiracije

17 godina
Izgorila 2 napajanja

Ovdje se više ne isplati ništa pisati, ljudi kojima bi šamar pasao ko budali šamar se uvijek nađe.

Najgore je kad nabasaš na tako nekog...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Sta sad spamate po mojoj temi?! odgovor sam dobio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Ovdje se više ne isplati ništa pisati, ljudi kojima bi šamar pasao ko budali šamar se uvijek nađe.

Najgore je kad nabasaš na tako nekog...

Zbilja, veći izboj frustracija i općenito lošiji post od onog nisam vidio otkako je čuvena Sanda Bolanča iz Jutarnjeg imala svoje neizdržive traktate na threadu u vezi s Osobnim stavom u kojem je Oleg s pravom popljuvao onaj njezin briljatan uradak. Jedino što su njezini postovi ipak bili mrvicu čitljiviji od ove amorfne mase slova i lupetanja.

No, nevezano uz to, jedan mali off-topic (ako je to uopće relevantno sada spominjati) - već duže vremena tražim fenomenalni Antec CP-850 kojeg sa Amazona čovjek može naručiti za samo 115 U$, ali ga ne isporučuju u Hrvatistan.

Zna li slučajno itko gdje bi se taj sjajan komad napajanja mogao nabaviti?

16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

uvoznik za Antec ti je M-san kupio sam si Basiq Power 550 plus ali nije pomoglo trenutnoj matičnoj (kada se ona ne želi upalit ne želi i to je to) probaš za pola sata i sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

imam corsaira 550 wati, plus ups powervare 1500 Va. na području sam gdje struja jako puno oscilira, i onda mi se dogodilo da mi crkne matična, i to izgleda preko mreže jer ups jedino nju ne štiti. Naime, imam zaštićen telefonski kabel, isto ide preko ovog ups-a. ali interesantna stvar, ruter nije crkno, prošlo ga, crkla matičća, a napajanje ostalo čitavo. toliko o crosairu.

i sad mene zanima ( ne spamam, samo plz pomozite da shvatim) što napraviti kako bih zaštitio i mrežni kabel, kojeg sam također s matičnom promijeno.

no, o corsairu se ne treba puno raspravljati, vrlo kvalitetno napajanje

0 0 hvala 0
17 godina
spojka kaže...

uvoznik za Antec ti je M-san kupio sam si Basiq Power 550 plus ali nije pomoglo trenutnoj matičnoj (kada se ona ne želi upalit ne želi i to je to) probaš za pola sata i sve radi.

Nažalost, na njihovom cjeniku nema niti A od Anteca....

mikica1 kaže...

imam corsaira 550 wati, plus ups powervare 1500 Va. na području sam gdje struja jako puno oscilira, i onda mi se dogodilo da mi crkne matična, i to izgleda preko mreže jer ups jedino nju ne štiti. Naime, imam zaštićen telefonski kabel, isto ide preko ovog ups-a. ali interesantna stvar, ruter nije crkno, prošlo ga, crkla matičća, a napajanje ostalo čitavo. toliko o crosairu.

i sad mene zanima ( ne spamam, samo plz pomozite da shvatim) što napraviti kako bih zaštitio i mrežni kabel, kojeg sam također s matičnom promijeno.

no, o corsairu se ne treba puno raspravljati, vrlo kvalitetno napajanje

Pogledaj ovo.

15 godina
neaktivan

qunatum, ovo što si mi linkao, ima li što manje, jer meni ne trebaju utičnice, imam ups, koji me dobro služi, jedibno zaštita mreže/routera

17 godina
mikica1 kaže...

qunatum, ovo što si mi linkao, ima li što manje, jer meni ne trebaju utičnice, imam ups, koji me dobro služi, jedibno zaštita mreže/routera

Znači, u biti ti treba prenaponska zaštita LAN-a, routera i telefonske linije?

Jedini proizvod za kojeg ja znam da ima svo to troje je upravo ovo što sam ti naveo.

Postoji i varijanta sa šest utičnica, ne znam odgovara li ti to....

15 godina
neaktivan
Quantum kaže...
mikica1 kaže...

Jedini proizvod za kojeg ja znam da ima svo to troje je upravo ovo što sam ti naveo.

Quantum, moj ups ima zaštitu telefonske linije, kao i pc i monitor sa svojim utičnicama, ima ih još i viška{#} i to je ok. jedino mi je nazaštićena ostala mreža. ima li takvo što sa minimlanim brojem utičnica a da štiti i mrežu ili još bolje prenaponska zaštita sam za mrežu

16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

Slušajte 191x7, čovjek stvarno zna što govori i što radi, i meni je pomogao na ovome području...

Po meni je preglupo i preskupo kupovati UPS samo za ispravljanje napona.

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

Kupuj ubuduće kvalitetnija napajanja.

Inače nije ni no name loš. Ja imam neki kineski, ali drži se deset godina konstantnog extremnog korištenja, s tim da komp nije čišćen od prašine barem pet godina, i za to vrijeme samo je iscurio jedan maleni kondenzator, koji je držo ventilator. Pa sada koristim ogromni vent za rashlađivanje, pa kad crkne crkne, i onako kupujem novi komp.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

neznam jesi li znao,ali MS j ejako losa marka napajanja.......moze na njemu pisati da ima 450 w,500w....kad ne daje toliko snage.....zato su i izgorila...kad kuujes napajanja,uvjek se malo raspitaj,vidi u drugih,pogledas malo testove napajanja itd.........

Bug Forumer

0 0 hvala 0
17 godina
mikica1 kaže...
Quantum kaže...
mikica1 kaže...

Quantum, moj ups ima zaštitu telefonske linije, kao i pc i monitor sa svojim utičnicama, ima ih još i viška{#} i to je ok. jedino mi je nazaštićena ostala mreža. ima li takvo što sa minimlanim brojem utičnica a da štiti i mrežu ili još bolje prenaponska zaštita sam za mrežu

Ah tako....."mreža" je inače overloadan pojam: koristi(o?) se i za strujnu mrežu (tzv. "gradska mreža", 220 V), ali i za LAN. Odatle nesporazum.

Nažalost, ne znam za takav proizvod, no opet - ako imaš zaštitu telefonske utičnice, odakle ti uopće može doći storm surge? Pokrio si PC i monitor, samim tim vjerojatno i ADSL router (naime, uštekao si ih sve u UPS?) - jedino ako planiraš switch/router stavljati na jarbol na vrh zgrade... :)

No, ako ćemo pravo, ja bih osobno i uz UPS svakako stavio ovakvu prenaponsku zaštitu - zašto riskirati (skupi) UPS koji također može izgorjeti od storm surgea?

17 godina
RoyalBlood kaže...

Slušajte 191x7, čovjek stvarno zna što govori i što radi, i meni je pomogao na ovome području...

Apsolutno, i meni se to čini čisto bacanje novaca.

Najjeftinji UPS je reda veličine 400 kn - dobar Corsair/Seasonic od 400 W dođu otprilike upravo toliko. Ostatak koji potrošiš na "Reybok"-napajanje je čisti jalov trošak koji je bolje investirati u kakvu prenaponsku zaštitu ili, jednostavno, zapit s ljudima....

16 godina
neaktivan
Quantum kaže...
RoyalBlood kaže...

Najjeftinji UPS je reda veličine 400 kn - dobar Corsair/Seasonic od 400 W dođu otprilike upravo toliko. Ostatak koji potrošiš na "Reybok"-napajanje je čisti jalov trošak koji je bolje investirati u kakvu prenaponsku zaštitu ili, jednostavno, zapit s ljudima....

CX 400W se ne proizvodi, jer je je bio rađen na SeaSonicu 12II-430, a pošto taj model odlazi u povjest odlazi i corsairov cx400, ali zanimljivo je da Seasonic izdajeunaprjeđeni 12II-430, samo ovaj ima još nešto u oznaci, a corsair nije htio za to platit, pa sada imamo srot napajanja.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
Quantum kaže...
mikica1 kaže...
Quantum kaže...
mikica1 kaže...

Ah tako....."mreža" je inače overloadan pojam: koristi(o?) se i za strujnu mrežu (tzv. "gradska mreža", 220 V), ali i za LAN. Odatle nesporazum.

Nažalost, ne znam za takav proizvod, no opet - ako imaš zaštitu telefonske utičnice, odakle ti uopće može doći storm surge? Pokrio si PC i monitor, samim tim vjerojatno i ADSL router (naime, uštekao si ih sve u UPS?) - jedino ako planiraš switch/router stavljati na jarbol na vrh zgrade... :)

No, ako ćemo pravo, ja bih osobno i uz UPS svakako stavio ovakvu prenaponsku zaštitu - zašto riskirati (skupi) UPS koji također može izgorjeti od storm surgea?

Qunatum, moj bed. Da, radi se o LANU. I da, moj ups pokriva telefonsku žicu, monitor i PC, no ne i kabel koji vodi od routera do mrežne kartice, odnosno do PC-a. Znam da postoje i takvi ups-ovi koji pokrivaju i to pofručje. no, nije mi jasno, iako me u servvisu uvjeravaju da je moguće, da je jednostavno router propustio, i kroz mrežni kabel došao do ,mrežne kartice (koju by the way nje spržilo) nego je "udar" došao na matičnu,

e, sada, u tom periodu uopće nije bilo grmljavine ( grmljavina je bila dan ranije i tad mi je bilo sve pogašeno). meni se to dogodilo prilikom paljenja pc-a i sumnja ovih u servisu je da je došlo do pada napona i da je preko routera došlo do matične koja je ozgorila. kad se to dogosilo , cijela je kuća bila zasmrdila, katastrofa. i sada, nakon št mije promijenjena matična, još se čuje iz kompa kako smrdi, i nakon mjesec dana. e, sad me zanimaju teorije, što se još moglo dogoditi, jeli moguće da je uzrok u nečemu drugom. svaska ideja je dobrodošla

17 godina
EVO kaže...
Quantum kaže...
RoyalBlood kaže...

CX 400W se ne proizvodi, jer je je bio rađen na SeaSonicu 12II-430, a pošto taj model odlazi u povjest odlazi i corsairov cx400, ali zanimljivo je da Seasonic izdajeunaprjeđeni 12II-430, samo ovaj ima još nešto u oznaci, a corsair nije htio za to platit, pa sada imamo srot napajanja.

Ali zato postoji Corsair VX-450 ili Seasonic SS-430GB - oba napajanja su vrlo slične nazivne snage i cijene (oko 420 kn).

mikica1 kaže...
Quantum kaže...

Qunatum, moj bed. Da, radi se o LANU. I da, moj ups pokriva telefonsku žicu, monitor i PC, no ne i kabel koji vodi od routera do mrežne kartice, odnosno do PC-a. Znam da postoje i takvi ups-ovi koji pokrivaju i to pofručje. no, nije mi jasno, iako me u servvisu uvjeravaju da je moguće, da je jednostavno router propustio, i kroz mrežni kabel došao do ,mrežne kartice (koju by the way nje spržilo) nego je "udar" došao na matičnu,

e, sada, u tom periodu uopće nije bilo grmljavine ( grmljavina je bila dan ranije i tad mi je bilo sve pogašeno). meni se to dogodilo prilikom paljenja pc-a i sumnja ovih u servisu je da je došlo do pada napona i da je preko routera došlo do matične koja je ozgorila. kad se to dogosilo , cijela je kuća bila zasmrdila, katastrofa. i sada, nakon št mije promijenjena matična, još se čuje iz kompa kako smrdi, i nakon mjesec dana. e, sad me zanimaju teorije, što se još moglo dogoditi, jeli moguće da je uzrok u nečemu drugom. svaska ideja je dobrodošla

Ne znam koji UPS imaš, no vjerojatno takvi proizvodi koji imaju i LAN filtering koštaju više nego tvoj model.

Zato sam se i složio par postova iznad da je kupnja prenaponske zaštite puno bolja investicija za kućne korisnike, nego kupnja UPS-a. Istina je da ne dobiješ naponske stabilizatore i filtere, no kvalitetnija napajanja ionako već sama imaju te elemente, te su dovoljno robusna da izdrže i "prljave" mreže (kakvih je u Hrvatskoj napretek).

Što se konkretno tvog slučaja tiče, smatram da je apsolutno moguće i izgledno da se desio slučaj kao što su ti rekli u servisu - no, opet da si imao prenaponsku zaštitu (umjesto UPS-a), vjerojatno bi ti računalo ostalo netaknuto, jer bi ti router bio ukopčan na zaštitu i eventualno bi on izgorio, ali se impuls ne bi proširio na sklopove prema LAN sučelju.

S druge strane, nema totalnih garancija da ti se to ne bi desilo i sa prenaponskom zaštitom.

Najzad, nije mi jasno o kakvom padu napona oni govore - pad napona ne uzrokuje spaljenje komponente, već gašenje komponente.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 21:11 (Quantum).
15 godina
neaktivan

Ne znam koji UPS imaš, no vjerojatno takvi proizvodi koji imaju i LAN filtering koštaju više nego tvoj model.

imam corsaira 550 wati, plus ups powerware 1500 Va.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 9:33 (mikica1).
17 godina
mikica1 kaže...

Ti bokca, pa lijepo si se isprsio za taj UPS. I to si uzimao samo radi stabilizacije/filtracije napona? Zar su ti tako česti brownouti u prebivalištu/boravištu?

16 godina
neaktivan
Izgorila 2 napajanja

pa ček.. kupiš novo corsair (odlično napajanje), izgori, al nema garancija {#}

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Quantum kaže...
mikica1 kaže...

Ti bokca, pa lijepo si se isprsio za taj UPS. I to si uzimao samo radi stabilizacije/filtracije napona? Zar su ti tako česti brownouti u prebivalištu/boravištu?

da, na jugu naše lijepe zemlje gdje su svako malo burnouti, katastrofa. Ups mi ima komunikaciju sa kompom preko programa Lan Safe, pa pratim napone, iskreno, stalno je loša situacija, i to usred grada. ali što je tu je, zato sam ga i uzeo. mogu poslat logove svako koliko pegla napone

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 23:09 (mikica1).
15 godina
neaktivan
joze kaže...

pa ček.. kupiš novo corsair (odlično napajanje), izgori, al nema garancija {#}

pa upravo ji jest u tome stvar. caorsair ostalo netaknuto, krivo si me razumio, napajanje ni taknuto, besprijekorno. ali crkla matična, napisao sam gore, zato sam sei javio uovu temu

17 godina
mikica1 kaže...
Quantum kaže...
mikica1 kaže...

da, na jugu naše lijepe zemlje gdje su svako malo burnouti, katastrofa. Ups mi ima komunikaciju sa kompom preko programa Lan Safe, pa pratim napone, iskreno, stalno je loša situacija, i to usred grada. ali što je tu je, zato sam ga i uzeo. mogu poslat logove svako koliko pegla napone

Da, postaj par logova na imageshacku ili negdje drugdje, baš me zanima kolike su fluktuacije.....

EDIT: Ja na tvom mjestu uopće ne bih razmišljao - kupio bih spomenutu APC prenaponsku zaštitu bez razmišljanja. Mene je koštala 315 kn ta verzija sa 8 utičnica, tebi vjerojatno treba manje. Uostalom, svakome bih savjetovao kupnju toga....sigurno je sigurno. Postoji vjerojatnost da će i to zakazati, ali je mala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 5:54 (Quantum).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice