INTEL D2C E6500 temperatura problem

poruka: 28
|
čitano: 4.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Riječ je o navedenom procesoru.U zadnjih nekoliko tjedana komp mi je počeo užasno usporavati, FPS u igricama pada a također da ne spominjem temperaturu (Core 0:53° Core 1:51° u IDLE-u).Procesor nije klokan,prašine nema,termalne paste još uvijek ima itd...Probao sam rušiti sistem,ali ništa se nije promjenilo.Ako netko zna do čega je neka mi molim vas pomogne.Hvala

P.S još nije ni ljeto a meni se proc fino grije :) F*** Intel :D

HW Monitor & SpeedFan HW Monitor & SpeedFan
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 3:21 (ray_OGF).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: INTEL D2C E6500 temperatura problem
Hmm, definitivno previsoko za idle.

Ugradi još par ventilatora u kučište ako možeš pa vidi onda situaciju...

Ili zamijeni termalnu pastu novom, možda je odslužila svoje...

U slučaju nužde, skini poklopac od kučišta i temperatura će ti se smanjit za duplo :)
16 godina
PCGamerX kaže...
Hmm, definitivno previsoko za idle.

Ugradi još par ventilatora u kučište ako možeš pa vidi onda situaciju...

Ili zamijeni termalnu pastu novom, možda je odslužila svoje...

U slučaju nužde, skini poklopac od kučišta i temperatura će ti se smanjit za duplo :)

ma nemam sad novaca za nove ventilatore ugl trazit cu neku zamjenu za amd athlon x2 ili x3 sa maticnom plocom (intel e6500+msi g31 tm p21 za amd i gigabyteovu plocu)

14 godina

Jesi siguran da ti u pozadini ne radi stalno neki proces koji opterecuje procesor?

Meni ovo usporavanje zvuci kao da imas neki proces koji radi u pozadini, provjeri u task manageru ima li opterecenja.

Takodjer usporavanje moze biti i zbog punog diska, fragmentacije i gomile procesa u memoriji. Ako je to uzrok onda je mozda vrijeme za reinstal windowsa na cisto.

Ili da probas pocistiti sve sto ti nije potrebno

16 godina
tutanjkamen kaže...

Jesi siguran da ti u pozadini ne radi stalno neki proces koji opterecuje procesor?

Meni ovo usporavanje zvuci kao da imas neki proces koji radi u pozadini, provjeri u task manageru ima li opterecenja.

Takodjer usporavanje moze biti i zbog punog diska, fragmentacije i gomile procesa u memoriji. Ako je to uzrok onda je mozda vrijeme za reinstal windowsa na cisto.

Ili da probas pocistiti sve sto ti nije potrebno

hard disk je od 500 gb a 445 je prazno uvijek ga cistim....nije nikakav virus...zar nisu ove temp. malo previse?nek neko kaze da se AMD-ovi procesori pregrijavaju al ja kad stavim Athlona on je 30 ° a ovo s***** je 70-80° ????

Definitivno previše za Dual Core bez OC-a Definitivno previše za Dual Core bez OC-a
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 13:49 (ray_OGF).
18 godina

Skini cooler, počisti ostatke termalne paste, nanesi u taaankom sloju novu po procu, stavi cooler nazad, obavezno provjeri da su sve četiri nogice sjele.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Father_Dougal kaže...

Skini cooler, počisti ostatke termalne paste, nanesi u taaankom sloju novu po procu, stavi cooler nazad, obavezno provjeri da su sve četiri nogice sjele.

da li smijem pastu skidat sa vlaznom krpicom?

17 godina
Evo jednog (mozda glupog prijedloga ali...) jesi gledao da li ti se ventilator na procu vrti kako treba?
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
16 godina
djigibao kaže...
Evo jednog (mozda glupog prijedloga ali...) jesi gledao da li ti se ventilator na procu vrti kako treba?

da normalno se vrti...sve je ok..mozda i senzori ne valjaju??

17 godina

Za temperaturu ti je dobar Core Temp ili pogledaj u Biosu.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 15:03 (djigibao).
17 godina
neaktivan

Probaj dobru staru metodu: prst na cooler.

Meni su jednom na starom kompu senzori očitavali neke abnormalne temperature i uhvatila me panika.

Fino skinuo stranicu. Opteretio komp primeom i cooler jedva da je bio mlak.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.

0 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

Probaj dobru staru metodu: prst na cooler.

Meni su jednom na starom kompu senzori očitavali neke abnormalne temperature i uhvatila me panika.

Fino skinuo stranicu. Opteretio komp primeom i cooler jedva da je bio mlak.

ma meni eo sad jedna jezgra 80 temp a druga -27 WTF? nikad nisam imo srece sa hebenim kompovima..nikad!

16 godina
djigibao kaže...

Za temperaturu ti je dobar Core Temp ili pogledaj u Biosu.

ma eo i core temp prikazuje isto...ali bez obzira na sve to osjeti se pad performanse barem u igrama :S

CoreTemp CoreTemp
CoD4 FPS CoD4 FPS
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 15:55 (ray_OGF).
14 godina

Performanse padnu zbog temperature.

Napravi kako jeti Father_Dougal rekao. skini cooler i obrisi pastu. ocisti onda procesor i hladnjak sa cistim alkoholom pa nanesi novu pastu (samo na procesor) ali pazi da ne stavis debeli sloj. I ispuhaj hladnjak iako ti se cini cist

16 godina
tutanjkamen kaže...

Performanse padnu zbog temperature.

Napravi kako jeti Father_Dougal rekao. skini cooler i obrisi pastu. ocisti onda procesor i hladnjak sa cistim alkoholom pa nanesi novu pastu (samo na procesor) ali pazi da ne stavis debeli sloj. I ispuhaj hladnjak iako ti se cini cist

hladnjak je cist jedino sto moram zamjenit termalnu pastu...to je problem posto nisam stigo u links do 3 su radili moram pricekat al nije problem imam sobni ventilator eo temperature pale za 40 stupnjeva 48-45° :) al opet performanse se nisu poboljsale

16 godina

Evo novih temperatura sada su normalne napokon,ali jos nisam termalnu zamjenio..Malo sam procistio hladnjak i priblizio sobni ventilator :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Je l imas neke ventilatore na kucistu koji upuhuju hladni, a izbacuju topli zrak iz kucista?
16 godina
djigibao kaže...
Je l imas neke ventilatore na kucistu koji upuhuju hladni, a izbacuju topli zrak iz kucista?

nista samo sam okrenio hladnjak lol i temp u IDLE je 36-38° a u loadu je 58-60° ali bez sobnog ventilatora :D uspijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 10:10 (ray_OGF).
17 godina
Pa bilo bi ti pametno da stavis 2 ventilatora na kuciste (ako si u mogucnosti).
Jedan IN (hladni zrak), a drugi OUT (topli zrak).
...i pusti zasad stranicu od kompa otvorenom (ako vec nije).
16 godina
djigibao kaže...

ne stranica nije otvorena....mozda cu pokusat s njom, ali tek kasnije..izvadio sam fan od 120mm sa starog napajanja i sad imam jedan problem...nemam ga di na maticnu plocu ustekat a maticna je MSI G31-TM-P21...:S

17 godina

Evo slika tvoje maticne (valjda), zaokruzio sam ti polja gdje bi trebao ukopcat vetilator (ako su slobodna):

17 godina

Okrenuo si hladnjak (dakle skidao ga) bez zamjene termalne paste?

To se ne radi! Svako skidanje hladnjaka -> obavezna zamjena paste!

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...
djigibao kaže...

ne stranica nije otvorena....mozda cu pokusat s njom, ali tek kasnije..izvadio sam fan od 120mm sa starog napajanja i sad imam jedan problem...nemam ga di na maticnu plocu ustekat a maticna je MSI G31-TM-P21...:S

da možeš ga uštekat na ploču gdje ti je kolega označio točno..

međutim ovisi kad si ga izvadio dal imaš 2 ili 3 žice, pošto je 120mm vjerovatno 3 al nemora bit...i ak su žice bile lemovi a ne konektor..u tom slučaju da si cviko žice, onda spojiš na molex od napajanja i vrtit će

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan

sjedno pitanje usput.s cim da skinem staru pastu s proca

{#}sry

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Lyrical Miracle 24 kaže...

Alkoholom i krpicom.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
17 godina
The Lyrical Miracle 24 kaže...

{#}sry

90+ postotni alkohol (dobavljivo u ljekarnama, jeftino) u kombinaciji s vatom ili wc papirom. Mogu poslužiti i štapići za uši (ali ne oni s losionom).

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
18 godina
191x7 kaže...

Okrenuo si hladnjak (dakle skidao ga) bez zamjene termalne paste?

To se ne radi! Svako skidanje hladnjaka -> obavezna zamjena paste!

Nonsens. Prodaju vam maglu proizvođači termalnih pasti :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
djigibao kaže...

Evo slika tvoje maticne (valjda), zaokruzio sam ti polja gdje bi trebao ukopcat vetilator (ako su slobodna):

da jesu slobodna su ali na ventu ima 2 utora a ovdje su 3?? :S

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice