nisam stedisa nit sam rasipnik, kupujem ono sto mi se u u datom trenutku svidi i procjenim da mi se isplati
primjera radi oduvijek sam vise trosio na periferiju nego na chipove jer elektronika vec za godinu dana zastari a ovo jos drzi vrijednost.
primjerice HAF-a sam skoro prije godinu dana platio 700kn a proslo kuciste plexi CM690 uzeo sam prije cca cetiri-pet godina za danas bijednih 450 - pogledaj njihovu cijenu danas
u ovom drustvu nije drustveno prihvaceno rec da nisi siromasan i da imas jer te svi odmah gledaju kao da imas gubu ali zato si cool i faca kad ko fol iz potrebe pred svima izvadis najnoviji iphone ili na forum stavis konfu vrijednosti od 15k kn iako onda sutra nemas za kruh- pah
Znam, društvo je danas sje**no do bola.
Ali..ako si zadovoljan sa npr. E6300, jednostavno reci to.
Nemoj dokazivat da je isplativiji ili brži od nečeg drugog kad to nije.
Onome tko komp koristi za rendering i slične stvari(a sve više je takvih) taj E6300 definitivno nije isplativ.
Njemu je isplativ proc od >2000kn. Isto tako onaj tko prvenstveno želi igrati GTA 4..pokraj nekog Athlona II x4 taj pentium je daleko neisplativiji.
Koliko god nekog drugog uvjerio da si realan i bistar, tvoj izbor, potez će tebe trenutno zadovoljit, ali u globalu nećeš biti ništa pametniji, samouvjereniji, sretniji.
EOD.