HP 6735b ekran ne prikazuje ništa

poruka: 13
|
čitano: 11.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molim savjet,uputsvo,pomoć:

Dakle,sasvim normalno upalim računalo,ono se upali,ali ekran ne prikazuje ništa,nikakvih čudnih zvukova nema.

No međutim kasnije ne čujem da se windowsi podižu.

Za gašenje duže držim pritisnutu tipku za paljenje i ono se sasvim normalno ugasi.

Prije nego mi se ovo dogodilo sasvim sam ga normalno ugasio na shut-down.

Please help!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP 6735b ekran ne prikazuje ništa
Vidis ovdje moze biti 101 problem...

tu nista bez dijagnostike ne mozemo napraviti...

vjerojatno je nesto otislo u samom hardveru, jer drugog objasnjenja baš i nema...
In Control
16 godina
neaktivan

spoji neki vanjski monitor na njega..ako i onda ne daje sliku, lako moguce da je maticna/grafulja otisla.

Ukoliko ti daje sliku na vanjski monitor, onda ti je otisao ekran ( flat kabel ili inverter najvjerovatnije )

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
15 godina
neaktivan

Sad tenutno mi nije pri ruci monitor,pokušat ću napraviti to ovaj vikend pa javim što se događa,hvala na savjetima!

Ako vam još  štogod padne napamet da bi moglo biti,javite pa ću probati i to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 13:44 (Djuro123456).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam isti problem...ista stvar..dogodila se prije par dana...jednako gasim..pliz javi da li si uspio preko vikenda provjeriti..ja nemam drugi ekran da provjerim..

ima li tko preporuku gdje ga nositi..da li ga nositi u vemil gdje sam ga kupila (garancija je naravno istekla:) ili negdje drugdje..

ps. ništa ne radim na njemu osim surfanja, i to ne svaki dan..već dva-tri puta tjedno..i ovih zadnjih dana sam dosta surfala i očito mu je to zasmetalo:)ma hoću reći..sve su to "sranja" po meni..imala sam stari compaqov laptop desetljecima i rasturao je..bez ijednog kvara...ah:)

hvala svima na savjetima..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nećeš vjerovati,i ja ga isto kupio u ve-milu,za nepovjerovat-istekla garancija,a gle čuda li-koristim ga samo za surfanje i ništa više... :)

I ja mislim da su to sve "sranja",odn. proizvod je takav kakav je,traje 2 god. (pa ti uzmi ili ostavi) nakon čega se događa to što se događa.

Je cijena u trenutku kupovine možda i povoljna,ali se mora uzeti u obzir rok valjanosti (č:dok traje garancija dobro je),nakon čega dodaješ-500,00-...? kn za ovaj kvar pa za onaj kvar itd. pa dobiješ konačnu cijenu proizvoda.

Nisam ga spajao na drugi monitor jer sam došao do slijedećeg odgovora:

"Pozdrav,

pretpostavljam da ti se kod paljenja upale sve lampice i caps lock blinka 5 puta a na ekranu ništa? Po dosadašnjem iskustvu sa tom serijom laptopa najvjerojatnije ti je riknuo grafički čip koji je integriran na matičnoj ploči a manje vjerojatno je procesor u pitanju. Bez obzira što je integriran (zalemljen) na matičnu čip se može reparirati i popraviti, ako si zainteresiran za servis cijena popravka bi bila 500kn za taj kvar, ako se ne može popraviti ništa se ne naplačuje.

LP"

Ja bih se sada ovog mog laptopa najradije riješio,iz Os sam pa moram vidjeti gdje bih ga mogao odnijeti na nekakav pregled da vidim što mu je i koliko bih mogao dobiti za njega.

Ako budeš imala još kakvih pitanja javi se.

17 godina
neaktivan
Djuro123456 kaže...

"Pozdrav,

pretpostavljam da ti se kod paljenja upale sve lampice i caps lock blinka 5 puta a na ekranu ništa? Po dosadašnjem iskustvu sa tom serijom laptopa najvjerojatnije ti je riknuo grafički čip koji je integriran na matičnoj ploči a manje vjerojatno je procesor u pitanju. Bez obzira što je integriran (zalemljen) na matičnu čip se može reparirati i popraviti, ako si zainteresiran za servis cijena popravka bi bila 500kn za taj kvar, ako se ne može popraviti ništa se ne naplačuje.

LP"

Jel to samo kod mene ni procesor ni graficka nisu zalemljeni za plocu (stariji toshiba laptop)...

In Control
15 godina
neaktivan

zalemljeno ili ne..bitno je da radi..živjeli stari laptopi!...ja sam imala jedan od onih prvih koji su se pojavili s cd-om..compaq..i trajao je bez greške 15 godina!..i koristila sam ga 10 puta više nego ovog što se zacrnio:)..nemjerljiva kvaliteta..od materijala kojim je napravljen, do brzine itd...i što je najsmiješnije vjerovatno nije ništa strašno se pokvarilo ali nitko se nije htio uhvatiti toga..jedan lik u servisu se nasmijao i komentirao kao bolje da kupim novog....no comments...

14 godina
neaktivan
Djuro123456 kaže...

Nećeš vjerovati,i ja ga isto kupio u ve-milu,za nepovjerovat-istekla garancija,a gle čuda li-koristim ga samo za surfanje i ništa više... :)

I ja mislim da su to sve "sranja",odn. proizvod je takav kakav je,traje 2 god. (pa ti uzmi ili ostavi) nakon čega se događa to što se događa.

Je cijena u trenutku kupovine možda i povoljna,ali se mora uzeti u obzir rok valjanosti (č:dok traje garancija dobro je),nakon čega dodaješ-500,00-...? kn za ovaj kvar pa za onaj kvar itd. pa dobiješ konačnu cijenu proizvoda.

Nisam ga spajao na drugi monitor jer sam došao do slijedećeg odgovora:

"Pozdrav,

LP"

Ja bih se sada ovog mog laptopa najradije riješio,iz Os sam pa moram vidjeti gdje bih ga mogao odnijeti na nekakav pregled da vidim što mu je i koliko bih mogao dobiti za njega.

Ako budeš imala još kakvih pitanja javi se.

Imam istli laptop s istim problemom. Di postoji ta mogučnost repariranja čipa?

15 godina
neaktivan

također me zanima gdje je moguće reparirati grafički čip na matičnoj ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam da je ovo tema stara 3 godine, ali evo moj Hp 6735b je tek sada "krepao" {#}

Upalim ga, on normalno započne paljenje sa malo jačim radom ventilatora na početku. Ekran je crn i ništa se ne vidi(provjeravao sam dali se možda pod svijetlom vidi u tragovima, ali ništa). Promjenio sam flat kabal, ali ista stvar. Izvadio ram-e jedan po jedan, ali sve je u redu. Kod mene nema nikakvog blinkanja lampica(caps i num lock), jedino što lampica wirlesa ne svijetli plavo, nego žuto(ali to je uvjek u onom startu paljenja-pramda ne znam dali on uopće se pomiče sa početne točke paljenja).

Dali mi netko od vas može dati još kakav savjet da još probam nešto kako bi ga osposobio?! HDD radi normalno(stavio sam ga u desk komp). Što se tiče 2. monitora, to nije ni prije radilo, spojim ga na običan monitor stiščem (FN+F4) ali na monitoru se ništa ne pojavljuje.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: HP 6735b ekran ne prikazuje ništa
Odimidodjimi kaže...

Znam da je ovo tema stara 3 godine, ali evo moj Hp 6735b je tek sada "krepao" {#}

Upalim ga, on normalno započne paljenje sa malo jačim radom ventilatora na početku. Ekran je crn i ništa se ne vidi(provjeravao sam dali se možda pod svijetlom vidi u tragovima, ali ništa). Promjenio sam flat kabal, ali ista stvar. Izvadio ram-e jedan po jedan, ali sve je u redu. Kod mene nema nikakvog blinkanja lampica(caps i num lock), jedino što lampica wirlesa ne svijetli plavo, nego žuto(ali to je uvjek u onom startu paljenja-pramda ne znam dali on uopće se pomiče sa početne točke paljenja).

Dali mi netko od vas može dati još kakav savjet da još probam nešto kako bi ga osposobio?! HDD radi normalno(stavio sam ga u desk komp). Što se tiče 2. monitora, to nije ni prije radilo, spojim ga na običan monitor stiščem (FN+F4) ali na monitoru se ništa ne pojavljuje.

Reballing chipseta u nekom od servisa koji ti daju garanciju na posao. Investicija od preko 500kn, ali u svakom slučaju bolje od raznih domaćih uradi sam metoda koje uključuju zagrijavanje ploče u pečnici, ili zagrijavanje fenom za skidanje boje.

12 godina
neaktivan

Nije problem što treba, nego samo da sam siguran što mu je. Iako što nebi trebalo blinkati za chipset-kao upozorenje kvara na procesoru. Mislim da u onim "dijagnozama" piše da kad zablinka 2. puta kvar je procesora.

U svakom slučaju hvala ti na savjetu i na brzom odgovoru. ;-)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice