HDD Problem, spajanje

poruka: 73
|
čitano: 28.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

Ne znam. neke ploce na SATA 1 portovima ne mogu ocitati SATA 2 HDD. vecina ih moze. ako moze, gubitak u brzini vjerovatno nikad neces ni primjetiti jer je propusnost SATA 1 taman tu negdje kao brzima WD Blackova.

0 0 hvala 1
17 godina
Re: HDD Problem, spajanje
Commodore kaže...

.. WD Blackova.

dodatak, svi noviji diskovi su podešeni na 4K clustere, ako ćebiti podXPom, treba provjeriti i po potrebi jumperom postaviti na 512B.

Pošto je ovo 500GB (obično od 1TB->), možda to netreba, pročitaj na disku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

{#} ah, napokon neke (korsine) informacije...

-Otvori poklopac i vidi HDD, tj kabel kojim je spojen.. pa zaključi jeli to onaj sa slike 1cm ili neki široki 8cm. Jednako vidi i priključak za struju. Ako imaš slobodno mjesto i potrebne kabele, možeš priključiti novi HDD, ako nemaš, prvo nabavi.

U međuvremenu, sve podatke strpaj na jedan disk. Pošto imaš 2, nije sigurno kako su podjeljene particije, jer slova nisu po redu. iskopiraj sve na najveći (da stane).

Nemoj ništa brisati-formatirati. Samo zapamti kako je bilo spojeno i ukloni oba dva diska. Priključi novi i instaliraj OS. (naravno, Install medij imaš, Win-XP ili neki drugi?..)

Ostali resursi? Kao RAM, VGA.. također određuju dali ima smisla npr. windows-7.

-  i polako, ima vremena.... (kad god nisi siguran stani i pitaj, na brzinu možeš jedino pokvariti).

eo otvorio sam, sve je istop samo mi se cini da je onaj sata kabel malo siri pri vrhu.

nemam potrebne kablove.

prebacit cu sve na 180 gb.

zasto da instaliram nove windows kad su oni na ovom od 180 gb.

imam 1 gb rama, i neku integriranu grafu od 96 mb i imam xp instaliran

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
17 godina

-za tu konfiguraciju, možeš ostati na XPu, pogotovo ako ti radi normalno (nemaš problema..)

-samo odspoji manji disk i priključi novi.

Problem koji se može desiti... -neće se upaliti windowsi. Ali to ćemo rješavati kasnije.

Naravno imaš windows-CD? Znaš admin pass? -bez tog ne diraj!

15 godina
ihush kaže...

-za tu konfiguraciju, možeš ostati na XPu, pogotovo ako ti radi normalno (nemaš problema..)

-samo odspoji manji disk i priključi novi.

Problem koji se može desiti... -neće se upaliti windowsi. Ali to ćemo rješavati kasnije.

Naravno imaš windows-CD? Znaš admin pass? -bez tog ne diraj!

xp radi bez problema

ocu, ali prvo sta ce mi windowsi ako su oni na onom od 180 gb a ja vadim ovaj od 80 g.

nema admin passa

17 godina
win4crazzy kaže...
..

xp radi bez problema

ocu, ali prvo sta ce mi windowsi ako su oni na onom od 180 gb a ja vadim ovaj od 80 g.

nema admin passa

-ok

-trebaš zato jer nešto može poći krivo, kao recimo neznaš koji od ta dva diska je BOOT disk. Bez tog nema paljenja OSa. Upravo zato..

-ima, (može i prazno, tj i to je password) jedini uvijet je da ga moraš znati ako te zatraži.

15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...
..

xp radi bez problema

nema admin passa

-ok

-trebaš zato jer nešto može poći krivo, kao recimo neznaš koji od ta dva diska je BOOT disk. Bez tog nema paljenja OSa. Upravo zato..

-ima, (može i prazno, tj i to je password) jedini uvijet je da ga moraš znati ako te zatraži.

nemam tu windowse, a znaci ako krene po zlu onda moram windowse ponovno instalirati

nitko nije postavljao nikakav pass, jedino moze biti to ako je prazno, a jel moze da se dogodi da me trazi pass a ja ga neznam sta cu onda

17 godina
win4crazzy kaže...
nemam tu windowse, a znaci ako krene po zlu onda moram windowse ponovno instalirati

nitko nije postavljao nikakav pass, jedino moze biti to ako je prazno, a jel moze da se dogodi da me trazi pass a ja ga neznam sta cu onda

-bez alata (i znanja) se ne počinje.

-onda: sjedni i plači..{#} ili vratiš nazad kako je bilo (zato sam već napisao, samo skloniš stare diskove, bez formatiranja.. i vratiš nazad).

15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...

-onda: sjedni i plači..{#} ili vratiš nazad kako je bilo (zato sam već napisao, samo skloniš stare diskove, bez formatiranja.. i vratiš nazad).

a dobro mozemo krenuti, ako me trazi windowse samo ga izbacim i vratim stari, isto tako i ako me pass trazi

15 godina
win4crazzy kaže...
ihush kaže...
win4crazzy kaže...

a dobro mozemo krenuti, ako me trazi windowse samo ga izbacim i vratim stari, isto tako i ako me pass trazi

jel mogu onda ovo gore napraviti

17 godina
win4crazzy kaže...
..jel mogu onda ovo gore napraviti

-možeš.

Samo zapamti kako su sad spojeni (na koji konektor) i postavke BIOSa, tj koji je disk-boot.

15 godina
HDD Problem, spajanje

spoji sam hdd, i windows se noramlno booto, ali nisam mogao otvoriti hdd, izbacivo mi je error(program files not found itd)

i kad sam stisno na njemu desni klik i otiso u properties, pisalo je ima 0 slobodnog mjesta i 0 popunjenog mjesta

sad mi recite u cemu je problem i sta trebam napraviti

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDD Problem, spajanje

sorry na DP

sta nitko nezna hitno mi je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win4crazzy kaže...

sorry na DP

Ako si uredno podignuo sistem sa starog harda i novi se prijavljuje u Windowsima, znači da moraš formatirati novi hard, tj. particionirati.

15 godina
Kristyans kaže...
win4crazzy kaže...

sorry na DP

Ako si uredno podignuo sistem sa starog harda i novi se prijavljuje u Windowsima, znači da moraš formatirati novi hard, tj. particionirati.

to trebam u disk menagmetn raditi ?

i kako dalje

17 godina

u disk manageru moraš vidjeti sve diskove. prvi put se automatski pojavi wizzard za inicijalizaciju, ili desni klik.. (sve opcije imaš na desni klik -meni)

15 godina
ihush kaže...

u disk manageru moraš vidjeti sve diskove. prvi put se automatski pojavi wizzard za inicijalizaciju, ili desni klik.. (sve opcije imaš na desni klik -meni)

tamo dolazim ako u run upisem compmgmt.msc

sad samo reci kako formatirati

17 godina
win4crazzy kaže...
..tamo dolazim ako u run upisem compmgmt.msc

.sad samo reci kako formatirati

čemu upisivanje run... kad je to standardno u control panelu-system, properties računala ili WIN+break, svejedno je.

-disk mora biti inicijaliziran, nakon toga se kreiraju particije, koje se zatim formatiraju (u npr NTFS), sve je lako dostupno desnim klikom miša u disk manageru (na dijelove diska..).

Nema preskakanja redosljeda.

15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...
..tamo dolazim ako u run upisem compmgmt.msc

.sad samo reci kako formatirati

čemu upisivanje run... kad je to standardno u control panelu-system, properties računala ili WIN+break, svejedno je.

-disk mora biti inicijaliziran, nakon toga se kreiraju particije, koje se zatim formatiraju (u npr NTFS), sve je lako dostupno desnim klikom miša u disk manageru (na dijelove diska..).

Nema preskakanja redosljeda.

sta znaci inicijaliziran i nebi radio particije

17 godina
15 godina
ihush kaže...

e takvo objasnjenje trazim, odo sad to napraviti pa se javim tu

eo prikljucio sam ga i kad stisnem desni klik nemam ovo initialize, da ga onda formatiram,

onda ce nestati svi podaci s tog hdd (500 gb) kojeg zelim formatirati, a sta ako budem htio ponovno spajati ovog od 80 gb, dali ce mi tamo ostati podaci i dali cu i njega trebati formatirati

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 15:35 (win4crazzy).
15 godina
win4crazzy kaže...
ihush kaže...

eo prikljucio sam ga i kad stisnem desni klik nemam ovo initialize, da ga onda formatiram,

onda ce nestati svi podaci s tog hdd (500 gb) kojeg zelim formatirati, a sta ako budem htio ponovno spajati ovog od 80 gb, dali ce mi tamo ostati podaci i dali cu i njega trebati formatirati

opet sorry na DP al stvarno, hitno mi je

imali tko kakvo rjesenje

17 godina
win4crazzy kaže...

imali tko kakvo rjesenje

Formatiranjem se gube svi podaci. Koliko sam ja shvatio HDD (500 GB) je novi, ne znam kakve ćeš podatke sa njega izbrisati, na starom disku naravno ostaju svi podaci. Možeš ih prespajati po volji i koristiti bilo koji kao glavni.

Što piše za taj disk u Disk Managementu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 19:18 (Kristyans).
15 godina
Kristyans kaže...
win4crazzy kaže...

imali tko kakvo rjesenje

Formatiranjem se gube svi podaci. Koliko sam ja shvatio HDD (500 GB) je novi, ne znam kakve ćeš podatke sa njega izbrisati, na starom disku naravno ostaju svi podaci. Možeš ih prespajati po volji i koristiti bilo koji kao glavni.

Što piše za taj disk u Disk Managementu?

rabljen je vec, eo sta pise

a dali se moze dogoditi kad onaj od 80 gb budem ponovno stavljao da me trazi da i njega formatiram

17 godina

Desni klik na "D:"; "Delete Volume" i opet desni klik i napravi novu particiju(particije). Stari disk ne moraš formatirati niti će te to ni tražiti. Netko je rekao da možeš koristiti samo dva diska istovremeno. Znači kopiraš podatke sa diska od 80 Gb na disk od 180 GB i onda sa njega na ovaj novi od 500 GB.

15 godina
Kristyans kaže...

Desni klik na "D:"; "Delete Volume" i opet desni klik i napravi novu particiju(particije). Stari disk ne moraš formatirati niti će te to ni tražiti. Netko je rekao da možeš koristiti samo dva diska istovremeno. Znači kopiraš podatke sa diska od 80 Gb na disk od 180 GB i onda sa njega na ovaj novi od 500 GB.

dali je "delete volume" i "delete partion" isto

17 godina
win4crazzy kaže...
Kristyans kaže...

Kod mene je jedna particija po svakom disku pa sam automatski stavio "Volume", kod tebe je vjerojatno "Delete Partition".

15 godina
Kristyans kaže...
win4crazzy kaže...
Kristyans kaže...

Kod mene je jedna particija po svakom disku pa sam automatski stavio "Volume", kod tebe je vjerojatno "Delete Partition".

pa i tu je jedna po svakom disku, osim na onom kojeg vadim(80 gb)

na njemu su 2, oculi sta zeznuti ako stisnem delete partiton

15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

nemoj brisat particije sa bitnim podacima ili OS-om.

0 0 hvala 1
17 godina

-obriši obje particije i napravi jednu novu 500(465)GB, nakon toga format i možeš ga korsititi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice