HDD Problem, spajanje

poruka: 73
|
čitano: 28.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD Problem, spajanje

Problem veoma cudne prirode. Naime, rastavio sam racunalo, malo ga ocistio te krenuo u sastavljanje. Sve sam uredno spoio, dosao i HDD na red, prikljucio, uredno postavio, zasarafio ... E sada ... Upalio sam racunalo i tu nastaje problem. Javlja da ne moze bootat sa HDD-a, i javlja da ubacim instalacijski cd. Kao da HDD nije prikljucen ili ne valja ... Jel znate sto moze biti ... Mislim da nisam nista krivo spoio, mada i to ulazi u obzir. Ako znate sto bi moglo biti, zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDD Problem, spajanje
ako imas cd od windowsa ubaci ga i pri bootanju s cedea udi u Recovery console i upisi naredbe fixboot ili mbr
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan

nazalost, nemam ga ..

17 godina
HDD Problem, spajanje

Uđi fino u bios i pogledaj da li bios prijavljuje HDD, ako ga uredno prijavljuje znači da si ga dobro prikopčao i da je stvar u nečemu drugom..

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eh da, zaboravio sam i to rec, usao sam i ne pokazuje, ali 99% sam siguran da sam dobro spoio... Jel onda moze do mozda kabela????

17 godina
HDD Problem, spajanje

Pa možda je do kabla, je li ti HDD SATA ili ATA? Ako je ATA provjeri da li si kabal dobro okrenuo , tj. da je crveni kraj okrenut prema napajanju. Meni se je prije znalo dešavati da kontra okrenem...

0 0 hvala 0
17 godina
HDD Problem, spajanje

Provjeri jumpere ako je ATA/IDE.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ispričavam se sto nisam prije napisao i sto gnjavim, ali HDD je SATA, bios ga ne registrira, uredno je spojen. Jel mozda moze biti da je sam HDD crko?

17 godina
HDD Problem, spajanje

Pa moguće je ali prvo probaj sa drugim sata kablom da ga spojiš, pa onda drugi konektor za napajanje. Ako onda ne proradi ostaje ti još da ga probaš u drugom računaru... Ali čisto sumnjam da je crkao ako ti nije ispao prilikom rastavljanja i sl.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD Problem, spajanje

Provjeri jesi li polomio koji pin ako nisi bio "njezan" prilikom vracanja komponentiIzlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da je ipak bilo do kabela, probao sa drugim i evo racunalo radi ... Najvjerojatnije moja greska, mozda sam i sam nekako ostetio kabel sa savijenjem. Hvala na pomoci.

15 godina
HDD Problem, spajanje

da ozivim malo temu, imam problem s spajanjem hdd, tj. neznam ga uopce spojiti.

hdd je 500 gb wd green, uz njega nisam dobio nikakav kabel, sad mi recite dali je potreban neki kabel i kako da spojim navedeni hdd

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD Problem, spajanje
win4crazzy kaže...

hdd je 500 gb wd green, uz njega nisam dobio nikakav kabel, sad mi recite dali je potreban neki kabel i kako da spojim navedeni hdd

treba ti sata kabel da ga spojiš na matićnu, a kabel za napajanje ti ide iz napajanja, logično

sata kabel ako nemaš, kupi u nekoj trgovini inf. opremom

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
mind_challenge kaže...
win4crazzy kaže...

treba ti sata kabel da ga spojiš na matićnu, a kabel za napajanje ti ide iz napajanja, logično

dali mogu uzet od starog hdd taj sata kabel, i gdje se ustekava kabel za napajenje

17 godina
odjavljen
HDD Problem, spajanje

WD diskovi obično imaju dva priključka za napajanje - SATA priključak i molex. SATA priključak za napajanje se nalazi odmah do podatkovnog SATA konektora i istog je oblika samo dulji. Molex je u obliku pravokutnika s otkinutim gornjih uglovima te ima 4 pina. Preporuka je korištenje SATA priključka ukoliko imaš isti na napajanju, a ako nemaš onda molex. Ni u kom slučaju nemoj koristiti oba istovremeno.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
17 godina
win4crazzy kaže...
mind_challenge kaže...
win4crazzy kaže...

dali mogu uzet od starog hdd taj sata kabel, i gdje se ustekava kabel za napajenje

možeš uzet od starog, a napajanje se uštekava u hdd, sve je fino lijepo i vidljivo na hdd-u

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
HDD Problem, spajanje

aha a eo malo noob pitanje kako izgleda taj kabel za napajanje koji ustekavam u hdd, jel to onaj zuto crni crveni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Problem, spajanje

Ocito nema smisla objasnjavati.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
GimmieCorsair kaže...

Ocito nema smisla objasnjavati.

hvala, a jbg nikad nisam to radio od kud da onda znam.

ok sad sam skuzio kako ga treva prikljuciti,

i sad samo istekam onaj od 20 gb i ustekam onaj od 500 gb

15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

Da ako ces raditi frisku instalaciju.

0 0 hvala 1
15 godina
Commodore kaže...

Da ako ces raditi frisku instalaciju.

cega? windowsa

15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

windowsa, linuxa...  uglavnom operativnog sistema. ako ti je do sad na tom 20GB disku bio OS naravno da uklanjanjem tog diska moras instalirati novi. imas opciju i ostaviti taj stari disk a samo dodati novi.

0 0 hvala 1
15 godina
Commodore kaže...

windowsa, linuxa...  uglavnom operativnog sistema. ako ti je do sad na tom 20GB disku bio OS naravno da uklanjanjem tog diska moras instalirati novi. imas opciju i ostaviti taj stari disk a samo dodati novi.

nije mi na tom windows, da ali mi treba kebel kojeg trenutno nemam, a koliko sam skuzio taj hdd je podijeljen na 2 particjie 24 gb i 50 gb,

znaci trebao bi nabaviti novi kabel jer nemam kud s ovim podacima, ili da izvadim taj od 80 gb, i sa onog od 180 prebacim sve na 500 gb i onda izbacim 500 gb i stavim  80 gb i sve s njega prebaciti  na 180 gb.

jel moze tako ako ste me shvatili

17 godina
win4crazzy kaže...
..hvala, a jbg nikad nisam to radio od kud da onda znam.

-vjerojatno ga nećeš moći priključiti. Potrebno je novije računalo, zbog tipa priključaka. (nevjerojatno je da bi to računalo imalo taj konektor).

-radije stani. Prvo po forumu i googlanjem saznaj barem osnove, pa tek tad nešto kreni raditi (ili uz pomoć prijatelja..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...
..hvala, a jbg nikad nisam to radio od kud da onda znam.

-vjerojatno ga nećeš moći priključiti. Potrebno je novije računalo, zbog tipa priključaka. (nevjerojatno je da bi to računalo imalo taj konektor).

-radije stani. Prvo po forumu i googlanjem saznaj barem osnove, pa tek tad nešto kreni raditi (ili uz pomoć prijatelja..).

a koji prikljucak, a mozda pricekam i zovnem bratic on zna s tim, jedino da probam ovaj istekati i onda vidjeti dali onaj sata i kabel za napajanje moze u ovaj od 500 gb

15 godina
protjeran
win4crazzy kaže...
Commodore kaže...

nije mi na tom windows, da ali mi treba kebel kojeg trenutno nemam, a koliko sam skuzio taj hdd je podijeljen na 2 particjie 24 gb i 50 gb,

znaci trebao bi nabaviti novi kabel jer nemam kud s ovim podacima, ili da izvadim taj od 80 gb, i sa onog od 180 prebacim sve na 500 gb i onda izbacim 500 gb i stavim  80 gb i sve s njega prebaciti  na 180 gb.

iskreno, nisam.

gdje nestade onaj HDD od 20GB iz ranijeg posta. odkud se pojavio ovaj od 180??? i od 80???

ajd ti nama lijepo tu napisi koliko HDD-ova imas, kako su podijeljeni, na kojoj particiji su ti windowsi a na kojoj bitni podaci. i model maticne da znamo koliko diskova podrzava.

15 godina
Commodore kaže...
win4crazzy kaže...
Commodore kaže...

iskreno, nisam.

gdje nestade onaj HDD od 20GB iz ranijeg posta. odkud se pojavio ovaj od 180??? i od 80???

ajd ti nama lijepo tu napisi koliko HDD-ova imas, kako su podijeljeni, na kojoj particiji su ti windowsi a na kojoj bitni podaci. i model maticne da znamo koliko diskova podrzava.

imam 2 hdd

prvi je od 80 gb podijeljen na 2 particije------24 gb

-------50 gb

drugi je od 180gb-----tu su windowsi

Polje   Trenutna vrijednost    ASRock P4i65GV

birni podaci su svugdje, ali najbitnij su oni na 50 gb

15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

nema ti druge, ako ne zelis novu instalaciju, nego pronaci sve bitne podatke i stisnuti ih na taj 180GB disk gdje su ti winsi i ovaj najmanji ukloniti jer ti ploca podrzava samo 2 SATA uredjaja (i to 1,5 Gbps a ne 2.0 kakav ti je ovaj novi disk).

0 0 hvala 1
15 godina
Commodore kaže...

nema ti druge, ako ne zelis novu instalaciju, nego pronaci sve bitne podatke i stisnuti ih na taj 180GB disk gdje su ti winsi i ovaj najmanji ukloniti jer ti ploca podrzava samo 2 SATA uredjaja (i to 1,5 Gbps a ne 2.0 kakav ti je ovaj novi disk).

i mogu li onda spojiti, i oce li biti kakvih problema zbog tog

17 godina

{#} ah, napokon neke (korsine) informacije...

-Otvori poklopac i vidi HDD, tj kabel kojim je spojen.. pa zaključi jeli to onaj sa slike 1cm ili neki široki 8cm. Jednako vidi i priključak za struju. Ako imaš slobodno mjesto i potrebne kabele, možeš priključiti novi HDD, ako nemaš, prvo nabavi.

U međuvremenu, sve podatke strpaj na jedan disk. Pošto imaš 2, nije sigurno kako su podjeljene particije, jer slova nisu po redu. iskopiraj sve na najveći (da stane).

Nemoj ništa brisati-formatirati. Samo zapamti kako je bilo spojeno i ukloni oba dva diska. Priključi novi i instaliraj OS. (naravno, Install medij imaš, Win-XP ili neki drugi?..)

Ostali resursi? Kao RAM, VGA.. također određuju dali ima smisla npr. windows-7.

-  i polako, ima vremena.... (kad god nisi siguran stani i pitaj, na brzinu možeš jedino pokvariti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice