Poz, kupio sam graficku sa navedenim hladnjakom, ali kada joj povecam load pocinje se brzo zagrijavati dok slika nestane. Rastavio sam ju i primjetio da se ona 4 navoja(slika) klimaju i ne mogu se pricvrstiti. Pretpostavljam da to ne bi trebalo biti tako, stavio sam podlosku debljine 1mm i lagano pricvrstio da se ne klima, ali i dalje ostaje problem pregrijavanja. Vise ne znam je li problem do samog hladnjaka ili navoja, moze netko pomoci?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidi se da je kontakt jezgre s hladnjakom dobar prema otisku u termalnoj pasti. Moguće je da su heatpipeovi procurili i da hladnjak ne prenosi toplinu s kontaktne površine na drugi kraj rebara. Kada nestane slike, je li hladnjak na opip vruć?
Instaliraj MSI afterburner, pokreni neki GPU benchmark tipa unigine heaven, valley ili furmark stress test.
Vrti benchmark kratko vrijeme i nemoj dopustit da se ugasi, paralelno prati temp. kartice sa afterburnerom, stavi sliku temp. na forum.
Poanta ovoga je da vidimo kakve temp. su izmjene na grafičkom čipu, a kakve na naponskoj sekciji.
Jedan vijak sa pričvršćivanje si maknuo ili? Kakve su temp.?
Moguće da ti se ventilatori slabo vrte na tom cooleru.. Daj odi u afterburneru na Settings, pa pod karticom Monitoring označi Fan speed i napravi istu ovakvu sliku s grafovima kada pokreneš furmark.
edit: sad vidim da je to pasivni cooler, kakav ti je airflow u kućištu? imaš li kakvih venilatora unutra?
Moguće da ti se ventilatori slabo vrte na tom cooleru.. Daj odi u afterburneru na Settings, pa pod karticom Monitoring označi Fan speed i napravi istu ovakvu sliku s grafovima kada pokreneš furmark.
Ne znam jel se meni čini i jel dobro vidim, ali na slici koju je stavio, do stavke load je i stavka fan i kao da piše 55 posto.
Vratio sam vijak, stastavio ponovo i sliko temperaturu. Ide cak i preko 90, ali pokusavam da ne ulazi u to podrucje. Takodjer ako stavim obicni ventilator(stolni) da puse u karticu dobivam normalne temperature.
Probaj ovo.
Ne znam jel se meni čini i jel dobro vidim, ali na slici koju je stavio, do stavke load je i stavka fan i kao da piše 55 posto.
Nisam to ni vidio, ali sam išao guglati i vidim da je taj Accelero S3 pasivni hladnjak, nemam pojma za koji ventilator mu piše u furmarku 55%
Nisam to ni vidio
Hvala, ja iskreno nisam ni gledao, to meni iskreno djeluje slabo za njegovu karticu, moj prijedlog je undervolt kartice koliko god više je moguće.
Iako uvijek može na hladnjak barem vezicama pričvrstiti jedan ventilator koji stane i spojiti ga na ploču, pa preko npr. Speed Fana podesiti
njegove okretaje da prate temp. kartice.
Kada sam ju dobio prvo sam i ja pomislio da je hladnjak slab za grafu. Hocu undervolt-om gubiti na performansama?
Kada sam ju dobio prvo sam i ja pomislio da je hladnjak slab za grafu. Hocu undervolt-om gubiti na performansama?
Ne gubiš, undervolt i underclock nije isto.
Budem sutra probao pa javim rezultate.
Znaci sa 1.160v umanjio sam na 1.015v, razlika se primjeti jer temp sporije raste. Ventilator(ili 2) bi mozda rijesio problem, jos razmisljam da zamjenim hladnjak.
Šta, ne pomaže ventilator? Ne padaju temperature?
Može bit da je stvarno cooler oštećen. Po otisku termalne paste izgleda da si ga dobro pričvrstio, ventilator mora pomagat hladit, po svim zakonima fizike, 2 ventilatora pogotovo. Znači da vjerojatno cooler ne provodi dobro toplinu.
Kad diraš cooler, koji dio je vruć, samo sredina ili se cijeli ugrije? Jel provodi toplinu kako treba, onako odoka? Kad nema ventilatora...
A možda je jednostavno preslabo hlađenje za tu karticu...
Jesi li dobro okrenuo ventilatore?
Pitanje je zasto je bivsi vlasnik uopce namontirao taj hladnjak na graficku. Moguce da s njom nesto ne valja
Daj ti to fino poslikaj da vidimo kako to izgleda sada.
Onda taj hladnjak nije dovoljan za hlađenje te kartice ili je negdje oštećen pa ne radi kako bi trebao.
I mislio sam, bit ce red drugi stavit, jel moze neka preporuka? Aftermarket ili stock? Moram li na nesta posebno paziti pri kupnji?
I mislio sam, bit ce red drugi stavit, jel moze neka preporuka? Aftermarket ili stock? Moram li na nesta posebno paziti pri kupnji?
https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-xtreme-iii.html
S ovim ne možeš pogriješiti, samo ne znam koliko je to isplativo ulaganje s obzirom koliko kartica vrijedi,
eventualno ako bi pronašao polovan za neke manje novce.