HD7870 + Accelero S3 hladnjak

poruka: 26
|
čitano: 2.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Poz, kupio sam graficku sa navedenim hladnjakom, ali kada joj povecam load pocinje se brzo zagrijavati dok slika nestane. Rastavio sam ju i primjetio da se ona 4 navoja(slika) klimaju i ne mogu se pricvrstiti. Pretpostavljam da to ne bi trebalo biti tako, stavio sam podlosku debljine 1mm i lagano pricvrstio da se ne klima, ali i dalje ostaje problem pregrijavanja. Vise ne znam je li problem do samog hladnjaka ili navoja, moze netko pomoci?

0 0 hvala 0
14 godina

Vidi se da je kontakt jezgre s hladnjakom dobar prema otisku u termalnoj pasti. Moguće je da su heatpipeovi procurili i da hladnjak ne prenosi toplinu s kontaktne površine na drugi kraj rebara. Kada nestane slike, je li hladnjak na opip vruć? 

2 0 hvala 0
14 godina
Re: HD7870 + Accelero S3 hladnjak
Steva223 kaže...

Instaliraj MSI afterburner, pokreni neki GPU benchmark tipa unigine heaven, valley ili furmark stress test.

Vrti benchmark kratko vrijeme i nemoj dopustit da se ugasi, paralelno prati temp. kartice sa afterburnerom, stavi sliku temp. na forum.

Poanta ovoga je da vidimo kakve temp. su izmjene na grafičkom čipu, a kakve na naponskoj sekciji.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
9 godina
neaktivan

Pokrenem furmark 3-4 sekunde kasnije nestane slika, hladnjak bude topao. A kada pokrenem igru(u ovom slucaju alan wakea), drzi na oko pola minute pa nestane slika, hladnjak bude relativno vruc. Postoji mali razmak izmedju kontaktne ploce i heatpipeova(slika).

14 godina
Steva223 kaže...

Jedan vijak sa pričvršćivanje si maknuo ili? Kakve su temp.?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 17:43 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

Vratio sam vijak, stastavio ponovo i sliko temperaturu. Ide cak i preko 90, ali pokusavam da ne ulazi u to podrucje. Takodjer ako stavim obicni ventilator(stolni) da puse u karticu dobivam normalne temperature.

16 godina

Moguće da ti se ventilatori slabo vrte na tom cooleru.. Daj odi u afterburneru na Settings, pa pod karticom Monitoring označi Fan speed i napravi istu ovakvu sliku s grafovima kada pokreneš furmark.

edit: sad vidim da je to pasivni cooler, kakav ti je airflow u kućištu? imaš li kakvih venilatora unutra?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 18:43 (rocker55555).
14 godina
rocker55555 kaže...

Moguće da ti se ventilatori slabo vrte na tom cooleru.. Daj odi u afterburneru na Settings, pa pod karticom Monitoring označi Fan speed i napravi istu ovakvu sliku s grafovima kada pokreneš furmark.

Ne znam jel se meni čini i jel dobro vidim, ali na slici koju je stavio, do stavke load je i stavka fan i kao da piše 55 posto.

Steva223 kaže...

Vratio sam vijak, stastavio ponovo i sliko temperaturu. Ide cak i preko 90, ali pokusavam da ne ulazi u to podrucje. Takodjer ako stavim obicni ventilator(stolni) da puse u karticu dobivam normalne temperature.

Probaj ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 18:48 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
rocker55555 kaže...

Ne znam jel se meni čini i jel dobro vidim, ali na slici koju je stavio, do stavke load je i stavka fan i kao da piše 55 posto.

Nisam to ni vidio, ali sam išao guglati i vidim da je taj Accelero S3 pasivni hladnjak, nemam pojma za koji ventilator mu piše u furmarku 55% 

14 godina
rocker55555 kaže...

Nisam to ni vidio

Hvala, ja iskreno nisam ni gledao, to meni iskreno djeluje slabo za njegovu karticu, moj prijedlog je undervolt kartice koliko god više je moguće.

Iako uvijek može na hladnjak barem vezicama pričvrstiti jedan ventilator koji stane i spojiti ga na ploču, pa preko npr. Speed Fana podesiti

njegove okretaje da prate temp. kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 18:52 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

Kada sam ju dobio prvo sam i ja pomislio da je hladnjak slab za grafu. Hocu undervolt-om gubiti na performansama?

14 godina
Steva223 kaže...

Kada sam ju dobio prvo sam i ja pomislio da je hladnjak slab za grafu. Hocu undervolt-om gubiti na performansama?

Ne gubiš, undervolt i underclock nije isto. 

9 godina
neaktivan

Budem sutra probao pa javim rezultate.

9 godina
neaktivan

Znaci sa 1.160v umanjio sam na 1.015v, razlika se primjeti jer temp sporije raste. Ventilator(ili 2) bi mozda rijesio problem, jos razmisljam da zamjenim hladnjak.

1 0 hvala 1
13 godina
Pa jeftinije ti je uzeti jedan ventilator i pričvrstiti ga na hladnjak nego kupovati novi hladnjak. Mislim da su čak i oni sami prodavali zasebno "S3 turbo modul" za taj hladnjak koji je u biti bio 120mm fan sa konektorom za fan header na grafičkoj
9 godina
neaktivan
Stavim jedan vent od 90mm, ne vrijedi, stavim jos jedan pokraj njega opet isto

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Steva223 kaže...
Stavim jedan vent od 90mm, ne vrijedi, stavim jos jedan pokraj njega opet isto

Šta, ne pomaže ventilator? Ne padaju temperature?

Live long and prosper.
9 godina
neaktivan
Ne pomazu ventovi, temperatura i dalje raste +90 stupnjeva.
6 godina
neaktivan
Steva223 kaže...

Može bit da je stvarno cooler oštećen. Po otisku termalne paste izgleda da si ga dobro pričvrstio, ventilator mora pomagat hladit, po svim zakonima fizike, 2 ventilatora pogotovo. Znači da vjerojatno cooler ne provodi dobro toplinu.

Kad diraš cooler, koji dio je vruć, samo sredina ili se cijeli ugrije? Jel provodi toplinu kako treba, onako odoka? Kad nema ventilatora...

A možda je jednostavno preslabo hlađenje za tu karticu...

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2020 16:35 (Filox).
16 godina

Jesi li dobro okrenuo ventilatore?

14 godina

Pitanje je zasto je bivsi vlasnik uopce namontirao taj hladnjak na graficku. Moguce da s njom nesto ne valja

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Steva223 kaže...

Daj ti to fino poslikaj da vidimo kako to izgleda sada.

9 godina
neaktivan
Evo slika, ventovi su spojeni na napajanje, upuhuju zrak u karticu, uspori rast temperature, ali svejedno dize se previse.
14 godina
Steva223 kaže...
Evo slika, ventovi su spojeni na napajanje, upuhuju zrak u karticu, uspori rast temperature, ali svejedno dize se previse.

Onda taj hladnjak nije dovoljan za hlađenje te kartice ili je negdje oštećen pa ne radi kako bi trebao.

13 godina
neaktivan

I mislio sam, bit ce red drugi stavit, jel moze neka preporuka? Aftermarket ili stock? Moram li na nesta posebno paziti pri kupnji?

14 godina
matejgamer12 kaže...

I mislio sam, bit ce red drugi stavit, jel moze neka preporuka? Aftermarket ili stock? Moram li na nesta posebno paziti pri kupnji?

https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-xtreme-iii.html

S ovim ne možeš pogriješiti, samo ne znam koliko je to isplativo ulaganje s obzirom koliko kartica vrijedi,

eventualno ako bi pronašao polovan za neke manje novce.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice