U zadnje vrijeme (zapravo od kad sam kupio karticu) imam problema sa BSODovima povezanih sa HD5870
Krenut cu od pocetka, kako karticu imam:
Dok sam racunalo kupio (prije oko godinu i pola dana) ovarclockirao sam i procesor (i7 920, koji od tad neprestano radi na 4.2, bez ikakvih problema) i tu HD5870, te sam uspio, i radila je super u benchmarku, i prosla bez problema kroz cijeli 3dmark sa max taktom GPU i memorije. Tad sam ju htio potjerati jos malo, i flasho bios na njoj, ali samo sam otkljuci ATI overdrive na neka manja povecanja. Napravio sam backup biosa, i flasho, nakon toga je grafa radila, i prosla benchmark iz druge, jer se prvi put ugasila, ali zbog temperature, tad sam probo pokrenut MW2, i radilo je ok, doduse uz fan na 100%, ali radilo je. Taktove sam smanjio na stock, i neko vrijeme je tako i bilo, bez problema (osim cinjenice da se fan ne kontrolira automatski, i dalje neznam zasto)
Tako kad sam igro MW2, jednom prilikom je vecina zidova u igri nestala, i kao da sam imo neki wallhack, ali svaki put kada se mapa ucitavala, racunalo se redovito rusilo. Tad mi je to vec dosadilo, i probao sam vratiti stari bios, ali se pri flashanju komp opet srusio, te se stari bios 'izgubio'. Nisam znao sto bi napravio, pa sam pronjuskao, i naso stock bios za svoju marku kartice, i stavio taj bez problema. Od tad ima godinu dana, i bsod se nije desavao osim kada bi se graficka pregrijala (kada bih igrao igre bez fana na 100%), a taj sam problem rijesio sa MSI Afterburnerom i kontrolom fana tamo (jos bi dodo da Fallout new vegas nikada nisam mogo igrat duze od nekih 15 minuta, ma kolika temperatura bila)
Sada dolazi glavni problem: Kako sam nabavio neki DSLR, i krenuo sa obradjivanjem nekih slika, racunalo se za vrijeme obrade znalos ugasiti uz prikladan BSOD, i to nebrojeno puta, ali samo za vrijeme obradjivanja
Danas sam snimao nesto sa Frapsom i htio sam to spojiti u jedan video, te pokrenuo konverter, sve namjestio, i pustio da dekodira (ili sto vec radi...) islo je dobro nekih pola minute, a zatim- BSOD
Neznam vise sto da radim, mislim da je hardverski problem, jer uvijek imam najnovije drivere za grafu
Ako bih morao pogadjat, ja bih rekao da nevalja hardverski dekoder videa (mozda sam izvalio veliku glupost, ali ok...)
Znam da je dosta teksta, ali mozda netko bude voljan procitati i pomoci