Konfiguracija:
MBO: Biostar A770 A2G+
CPU: Phenom II X4 945 3,00 Ghz
RAM: 2 × 4GB DDR2 800 MHz
GPU: ASUS GeForce GTX 670 Direct CU II TOP 2 GB
PSU: Cooler Master 600W Elite Power
HDD: 300GB
Do sada je sve normalno radilo, dakle sve komponente su u ovom računalu već neko vrijeme i nemaju više garanciju.
Neki dan komp se resetirao i kad je trebao startat windows opet bi se srušio, a prilikom startup-a pojavili su se dvije horizontalne crte te ljubičasta slova (na mjestima gdje bi inače bila bijela)...
Ono što sam ja do sada probao je:
1. U safe mod-u sam izbrisao drivere od grafe (pomoću "Display Driver Uninstaller-a") i resetirao komp, artefakti na startup-u su ostali (dvije crtice) ali je u windows ušao normalno. U windowsu sam ponovo instalirao nove drivere i resetirao računalo, kad je trebalo opet uć u windows, komp se resetirao. Razne verzije drivera sam brisao i instaliravao nekoliko puta, ali učinak isti: artefakti na startup-u ostali a prilikom startanja windows bi se resetirao... U windowsu (bilo u safe ili normal modu) nije bilo nikakvih artefakata...
2. GTX 670 sam zamjenio sa starom Nvidia 9500 GT. Artefakata na startupu nije bilo, a u windows je ušao normalno.
Sve se čini da je problem u grafi, ali bih volio biti siguran da je problem u njoj prije nego li ju u potpunosti zamjenim. Ako je ona, postoji li način da se ona popravi (možda u nekom servisu), znam da se može ispeći, ali pretpostavljam da je to sve kratkog vijeka.
Dakle imate li kakav prijedlog što da probam učiniti prije kupnje nove grafe i postoji li mogućnost da problem leži ipak u nekoj drugoj komponenti?
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.