Grafička provjera

poruka: 9
|
čitano: 3.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Grafička provjera

Na računaru imam integrisanu grafičku na što je i spojen kabal od monitora, ubacio sam u slot novu grafičku, i prilikom paljenja računara traži mi da isključim kabal od monitora iz integrisane i uključim u grafičku koja je na slotu.. samo sam isključio kabal od monitora iz integrisane i nisam ga uključivao u novu grafičku, jer trenutno nemam adaptera dvi vga, kako se već tačno zove, znate na što mislim, te upalio računar da vidim kako reaguje, normalno se sve upali, čujem i zvuk windowsa, naravno samo nema slike na monitoru.. da li je grafičku normalno očitalo?? ne mogu do sutra adapter kupiti, a potrebna informacija da li grafička radi...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Grafička provjera
xsong kaže...

Na računaru imam integrisanu grafičku na što je i spojen kabal od monitora, ubacio sam u slot novu grafičku, i prilikom paljenja računara traži mi da isključim kabal od monitora iz integrisane i uključim u grafičku koja je na slotu.. samo sam isključio kabal od monitora iz integrisane i nisam ga uključivao u novu grafičku, jer trenutno nemam adaptera dvi vga, kako se već tačno zove, znate na što mislim, te upalio računar da vidim kako reaguje, normalno se sve upali, čujem i zvuk windowsa, naravno samo nema slike na monitoru.. da li je grafičku normalno očitalo?? ne mogu do sutra adapter kupiti, a potrebna informacija da li grafička radi...

Ako si stavio grafičku u PCIe slot, ova integrirana za računalo više ne postoji, kupi DVI - VGA adapter i normalno spoji monitor na novu grafičku.

A ako hoćeš koristit integriranu grafiku dok ne kupiš adapter onda ovu novu grafičku moraš vadit van.

Valentin
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
xsong kaže...

Ako si stavio grafičku u PCIe slot, ova integrirana za računalo više ne postoji, kupi DVI - VGA adapter i normalno spoji monitor na novu grafičku.

A ako hoćeš koristit integriranu grafiku dok ne kupiš adapter onda ovu novu grafičku moraš vadit van.

Ma razumijem ja to, isključio sam je, trenutno je integrisana. Mene zanima da li je nju očitalo, tj. da li radi pošto moram javiti prodavaču, a nemam trenutno adaptera.. gore sam opisao šta sam sve uradio,,. bolje da pitam kad nije ispravna, može li se računar upaliti il daje li kakav znak da nije ispravna??

15 godina
Grafička provjera

Jel ipravna vidjet ćeš kad nabavaiš DVI na VGA adapter i priključiš monitor na nju (novu grafičku).

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
Grafička provjera

Pa skoro sa svakom  grafom se dobije taj adapter ! O kojem se modelu graficke radi ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xsong kaže...
.. bolje da pitam kad nije ispravna, može li se računar upaliti il daje li kakav znak da nije ispravna??

-standardno je JEDAN BEEP oznaka ispravnog Boota-BIOS. Upali, gledaj LEDice na tipkovnici, čut ćeš beep.

.. naravno, ako imaš PC speaker (mali zvučnik direktno na MBO) i ako u BIOSu to nije isključeno (novi UEFI BIOS ima tu opciju, starije MBO sve moraju beepati).

-ako VGA treba dodatno napajanje, VGA-power 6-ili-8 pin, također treba priključiti.

-uz VGA se u pravilu dobija power i DVI-VGA adapter.

-ne paliti računalo-OS dok se tako testira. Najjednostavnje je odspojiti HDD. (ili znati napamet što se dešava i kako sigurno ugasiti PC).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Jel ipravna vidjet ćeš kad nabavaiš DVI na VGA adapter i priključiš monitor na nju (novu grafičku).

To i ja sam znam.

Haf932 kaže...

Pa skoro sa svakom  grafom se dobije taj adapter ! O kojem se modelu graficke radi ?

Uzeo sam je polovnu, lik nije imao odgovarajući adapter.. Grafička je geforce..

@ilhus hvala.

-nisam te najbolje shvatio to prvo, ako možeš malo opširnije.. imam pc speaker na mbo..

-ne treba dodatno napajanje,,.

ja sam isključio vga kabal iz integrisane grafe, pa onda uštekao grafičku u pci slot, računar se normalno upalio i ušao u sistem., ne vidim sliku na monitoru, što je normalno jer nije uključen vga u grafu.. kada sam vadio grafičku, malo je zagrijana, ono što mene samo zanima, da li na osnovu ovog mogu znati da je grafička ispravna? da li bi se normalno upalio računar i bez grafičke?

17 godina
xsong kaže...
..

ja sam isključio vga kabal iz integrisane grafe, pa onda uštekao grafičku u pci slot, računar se normalno upalio i ušao u sistem., ne vidim sliku na monitoru, što je normalno jer nije uključen vga u grafu.. kada sam vadio grafičku, malo je zagrijana, ono što mene samo zanima, da li na osnovu ovog mogu znati da je grafička ispravna? da li bi se normalno upalio računar i bez grafičke?

- ovisi o vrsti kvara. Neki kvarovi bi odmah kod paljenja javili beep-alarm. Druga vrsta kvara je da boot prolazi ali nema slike ili je na ekranu 'smeće', to moraš vidjeti ili tek kod učitavanja drivera. Da je loše umetnuta (npr kontakti) ili sasvim crknuta, tad vjerojatno MBO nebi dozvolila paljenje ili bi se upalila integrirana.

Integrirana VGA se automatski gasi kad se ubaci dodatna VGA, pali se kad dodatne nema (uz opcije u BIOSu), ali novija računala podržavaju i hybrid tj integriranu+dodatnu VGA, tako da ni to pravilo nije 100%

- za sad nema razloga sumnjati u ispravnost grafičke ali tek kad vidiš sliku možeš biti siguran da radi.

- Čak ni to nije kraj, potrebno je instalirati driver (da bi akceleracija bila uključena) i testirati (uobičajeno, pokrenuti igru desetak minuta) ako nema grešaka (ponekad je krivica igre, patch-zaštita) ili pregrijavanja, tad se zaključi da je 100% (ili 99%) isprvna.

- Za sad, jer već sutra može biti pokvarena.

- Da si baksuz, ovakvim testom na slijepo si mogao uništi i ispravnu VGA, svako umetanje-vađenje je donekle rizik (hladni lem, kontakti, kondenzatori, statički el. itd. pa sve do tog da slučajno dođe do strujnog udara ili da se baš sad pokvari MBO koja se mogla pokvariti i bez testa s VGA, možda upravo zbog VGA jer se pali odgovarajući utor).

Nema 100% ispravnog, ovo je za sad, 99% (polovna VGA?, tad je pitanje što je prošli vlasnik s njom radio i zašto je prodaje). Pregledaš je fizički dali je nešto 'sumnjivo' i čuješ kako radi ventilator, dali je vruća..

- Po svemu što si do sad probao-napisao, za sad je OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Grafička provjera

Ilhus hvala još jednom na pomoći i savjetu, kad detaljno isprobam, javim..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice